Proč nemá výrobek v názvu slovo čokoláda? Ze zákona se smí čokoládou nazývat pouze výrobek obsahující nějaké sladidlo. Toto je Organická prémiová 100% kakaová tabulka zcela bez aditiv.
,,100% čokolády jsou obecně mé nejoblíbenější a osobně je používám i jako přírodní tonikum/energizér před tréninky - nepůsobí stimulačně a bez reálné energie jako například káva/nakopávače a nezasahují ani do spánku ani do CNS - jsou vybalancovány vysokým obsahem theobrominu a nejsou energizérem jen na základě stimulace, ale zejména na základě skutečné a objemné kalorické hodnoty (zejm. z kakaových tuků), která je významná i ve velmi malém množství gramáže (20-30g). Běžně na 50g odjedu perfektní trénink i v noci a pak jdu hned spát. Obsah dalších mnoha živin, zejm. hořčíku a dalších minerálů podporuje výkon i regeneraci.´´
,,Theobromin je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný, protože nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromin kofein dokonale balancuje. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, a proto obvykle neprodukuje pocity na hraně nervozity a hl. není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává. Theobromin a kofein jsou podobně konstruované typy farmakologicky aktivních látek, ale se znatelně odlišnými účinky. Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty přírodních alkaloidů ve vysokoprocentní čokoládě jsou skvěle stabilizovány jejím bohatým tukem, vlákninou a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina - i proto se kakau již od Aztéků přezdívá pokrm bohů.´´
Georgia Ramon zpracovává do této tabulky ovocné a aromatické kakaové boby z Kokoa Kamili v Tanzanii. V družstvu pracuje asi 4000 drobných zemědělců. Jejich sklizně se shromažďují centrálně a fermentace a sušení probíhá s vysokou přesností. Nejlepší odměnu za jejich tvrdou práci získala na konci roku 2017 společnost Kokoa Kamili, která získala ocenění Cocoa of Excellence. S tímto oceněním patří jejich kakaové boby mezi nejlepších 18 na světě.
100% obsah nejlepších Afrických bobů Trinitario. Křupavá díky obsahu drcených bobů. V této křupavé tabulce jsou úžasně kombinovány různé ovocné příchutě a citrusy s jemnými dřevitými až mírně ořechovými tóny. Chuťově už to nemůže být lepší.
Tato 100% "čokoláda" je stejně jako všechny kvalitní 100% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh 100% kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.
Každá 100% "čokoláda" chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace. Po čase se "stovkami" se dokonale mění preference chutí.
Superpotravina k posílení energie.
HMOTNOST: 50 g
ZEMĚ PŮVODU: Tanzanie
SLOŽENÍ: Kakaová hmota, pražené kakaové boby. Všechny suroviny pocházejí z ekologického zemědělství. DE-ÖKO-003 Zemědělství mimo EU Obsah kakaové sušiny 100 %.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
2583 kJ/617 kcal
Tuky 54 g
z toho nasycené mastné kyseliny 33 g
Sacharidy 11 g
z toho cukry 0,6 g
Bílkoviny 14 g
Sůl 0,04g
Odrůda kakaa: Trinitario
Aroma profil: Intenzivní čokoládový charakter s citrusovými plody, akcenty pražených ořechů.
Bezlepkové
veganské
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Mohlo by Vás zajímat
92% Costa Rica (Maleku) - Feitoria do Cacao 50g
92% čokoládová tabulka z Portugalska, oceněná zlatem a dvěma stříbry z mezinárodních soutěží čokolády.
skladem
189 Kč 149 Kč
100% Rózsavölgyi Csokoládé (The Naked Cocoa, bez přísad) 50g
100% tabulka "nahé kakao" z Maďarské dílny.
skladem
199 Kč 159 Kč
BIO 92% tmavá čokoláda z kakaa národního parku Virunga v Kongu s lesním cukrem arenga ze Sulawesi.
skladem
145 Kč 129 Kč