Haiti sousedí s Dominikánskou republikou na ostrově Hispaniola v Karibiku. Před více než sto lety zde začala rodina farmáře Duforta pěstovat a pražit kávu a stala se největším vývozcem tohoto produktu z Haiti. Díky tomuto století zkušeností se naučili spolupracovat s místními farmáři a dovedli spolupráci k dokonalosti. Se stejným přístupem jaký měli ke kávě se pustili i do pěstování kakaa. Díky svému velkému jménu a pověsti mohou spolupracovat s těmi nejlepšími farmáři a pěstiteli, svoji centrálu mají navíc přímo uprostřed plantážového území, takže osobně kontrolují všechny plantáže, ze kterých kakao lokálně odebírají. V současnosti spolupracují již s více než 1500 místními farmáři. A právě odtud jsou kakaové boby, které Georgia Ramon zpracovala do své BIO 58% Haiti. Kupujete každopádně produkt podporující malé farmáře na Haiti, kteří se odvděčí těmi nejkvalitnějšími boby.
Tato BIO certifikovaná mléčná 58% čokoláda bez rafinovaného cukru, emulgátoru a jakýchkoli jiných zbytečných aditiv je stejně jako všechny kvalitní čokolády velmi bohatá na energii stabilních kakaových tuků (v tomto případě i cukrů z třtinové šťávy), specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin. Navíc díky mléčnému podílu obsahuje vápník a mnoho dalších živin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Čokoláda 58% Haiti je oslazená raw třtinovým cukrem a mlékem v množství 14g cukrů na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v jednom malém jablku).
HMOTNOST: 50 g
ZEMĚ PŮVODU: Haiti
SLOŽENÍ: Kakaová hmota z Haiti, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, raw třtinový cukr. Všechny suroviny pocházejí z ekologického zemědělství. DE-ÖKO-003 Zemědělství mimo EU Obsah kakaové sušiny min. 58 %. Může obsahovat stopy ořechů.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
2529 kJ/604 kcal
Tuky 49 g
z toho nasycené mastné kyseliny 30 g
Sacharidy 30 g
z toho cukry 28 g
Bílkoviny 12 g
Sůl 0,21g
Odrůda kakaa: Trinitario & Criollo
Aroma profil: Mléčně krémová s lehce ovocně-ořechovou notou.
Pražení: střední
Mletí: 24 hodin
Konšování: Bez
Bez lepku
Může obsahovat stopy ořechů
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Mohlo by Vás zajímat
BIO 100% Tanzania (s úlomky bobů) Georgia Ramon 50g (CZ-BIO-002)
100% BIO čokoládová tabulka Georgia Ramon.
skladem
179 Kč
BIO Kakaové boby CRIOLLO - Kakau Worship 150g (CZ-BIO-002)
Bio boby odrůdy Criollo kakaa z Madagaskaru.
skladem
199 Kč
100% Latitude Semuliki (Uganda) 70g
100% organická čokoláda z kopců národního parku Ugandy.
není skladem
195 Kč