Unikátní 60% "jedno-druhová" a "od bobu po tabulku" ovčí mléčná čokoláda oslazená třtinovým cukrem v množství 14,5g na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v cca jednom menším jablku). Získala mnoho mezinárodních ocenění jakožto prémiový a speciální kakaový produkt z Portugalska.

Údolí Kilombero ve střední Tanzanii je úrodný mokřad, známý také jako rýžová země. Kakao, které roste v této oblasti, má zvláštní charakter díky velmi ovocné, svěží a živé kyselosti, která poskytuje skvělou chuť, s rustikálními nuancemi jako seno a bylinky. Feitoria do Cacao spojila toto charakteristické kakao se sladkostí, tučností a intenzitou ovčího mléka. Po jemném rozpuštění v ústech se svou sladkostí charakteristickou pro ovčí mléko rozvíjí kakao z Tanzanie bohaté a hluboce komplexní chutě. Jemná kyselinka končí božskou harmonií. Doporučuje se spárovat např. se sýrem nebo vínem.

Ovčí mléko slouží jako potrava lidí od dávných dob, svým složením je blíže lidskému mateřskému mléku díky čemuž je pro člověka také lehčeji stravitelné a velmi často je bez problému snášeno i lidmi s citlivostí na kravské aj. mléčné produkty s obsahem A1 kaseinu a větších tukových globulí, díky jejich absenci se běžně také nehomogenizuje. Ovčí druh mléka je jeden z nejvýživnějších vůbec. Obsahuje větší množství minerálních látek než mléko kravské či kozí. Železa a zinku je v něm stejně jako v kravském a draslíku o něco méně. Je však ale bohatší na hořčík, vápník i fosfor a zinek. Tyto minerály potřebují například osoby trpící kožními a kostními obtížemi. Ovčí mléko je o něco tučnější než ostatní ale jeho tuk obsahuje středně dlouhé mastné kyseliny, které jsou lehce a rychle stravitelné. Současně jsou v něm rozpuštěné vitamíny, které jsou nezbytné pro zdravé fungování těla, jako např. K, D a E. Ovčí mléko také obsahuje 2x více vitamínů B než kozí, včetně často deficitního B12 a kyseliny listové.

Tato unikátní ovčí mléčná 60% čokoláda bez rafinovaného cukru, emulgátoru a jakýchkoli jiných zbytečných aditiv je stejně jako všechny kvalitní čokolády velmi bohatá na energii stabilních kakaových tuků (v tomto případě i cukrů z třtinové šťávy), specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin. Navíc díky kozímu mléčnému podílu obsahuje vápník a mnoho dalších živin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly. 

FEITORIA DO CACAO
Ateliér CriollaS-1-4

Tomoko Suga vlevo (generální ředitel) a Sue Tavares vpravo (výrobce čokolády)

Značka FEITORIA DO CACAO vznikla po cestě na Svatý Tomáš a Princův ostrov dvěma zakladateli společnosti – Tomoko Suga a Sue Tavares. Na Svatém Tomáši a Princově ostrově jsme měli možnost navštívit několik kakaových plantáží (Roças) a kontaktovat přímo lidi, kteří kakao produkují. Při návštěvách, které jsme měli tu čest dělat, nám bylo ukázáno, jak se kakao zpracovává, až se dostane do rukou výrobců čokolády po celém světě. Nejen, že jsme se dozvěděli celý proces, ale také nám byl ukázán skromný a hořký život pěstitelů kakaa, který se v žádném případě nepodobá obrazu, jaký máme o čokoládě: sladké a bohaté. Byl to pro nás velký šok. Prostřednictvím tohoto přímého kontaktu jsme si uvědomili, jak důležité je přispět ke snížení rozdílů a ekonomických propastí mezi pěstiteli kakaa a výrobci čokolády. Proto jsme rok pečlivě studovali a absolvovali mnoho školení pro profesionální výrobce čokolády a práci s boby, prováděli jsme testy a experimenty s kakaem z různých zemí, až jsme dospěli k produktům, které se zaměřují na jedinečný a zvláštní charakter, který nám každý Terroir jednotlivých bobů může nabídnout. Respektujeme single origin povahu a věnujeme pozornost každému detailu v procesu výroby čokolády: čokoládu vyrábíme z kakaových bobů v mikrošaržích, výhradně Bean-to-Bar. Zároveň přinášíme na portugalský trh unikátní produkt, protože jsme průkopníkem v tomto druhu čokolády u nás, a přispíváme k tomu, co nás namotivovalo od začátku projektu: platíme férovou cenu, velmi nad rámec na domácím trhu, za suroviny, které používáme a přispíváme tak stejnou měrou k motivaci producentů kvalitního kakaa, jehož cena je úměrná jejich snaze a nasazení. Vyhrává tak čokoláda a také my všichni, kdo se podílíme na její tvorbě nebo ji ochutnáme.

V Portugalsku chceme změnit představu čokolády jakožto jednoduché sladkosti pro děti: je to totiž potrava od bohů a pro všechny věkové kategorie!

Od roku 2017 získávají čokolády Feitoria do Cacao mezinárodní uznání za nejprestižnější ocenění v tomto odvětví.

HMOTNOST: 50 g
ZEMĚ PŮVODU KAKAA: Tanzanie Vyrobeno: Portugalsko
SLOŽENÍ: Kakaové boby z Tanzanie, třtinový cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné ovčí mléko. Minimální obsah kakaa 60%. Může obsahovat stopy ořechů.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2629 kJ/633 kcal
Tuky 52 g
z toho nasycené mastné kyseliny 32,9 g
Sacharidy 30,7 g
z toho cukry 29,1 g
Bílkoviny 7,8 g
Sůl 0,14g

Aromatický profil: Ovoce, seno a bylinky, ovčí mléčné a krémové, tučné chutě.

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

BIO DEMETER 70% BRAZIL sea salt 80g

BIO DEMETER 70% BRAZIL sea salt 80g

BIO a DEMETER 70% tmavá čokoláda s mořskou solí je vyrobena z kakaa z družstva Cabruca v Brazílii, pěstovaného v absolutním souladu s přírodou.

skladem

145 Kč 125 Kč

BIO 100% GRENADA (bez přísad) 85g

BIO 100% GRENADA (bez přísad) 85g

100% BIO čokoládová tabulka oceněná stříbrem z AoC 2021.

skladem

239 Kč 199 Kč

100% To’ak mini bars (sklizeň 2019) - 54g (18x3g)

100% To’ak mini bars (sklizeň 2019) - 54g (18x3g)

100% heirloom od To’ak. Světová špička stovek.

skladem

85 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím