Míšina čokoláda

Proč nemá výrobek v názvu slovo čokoláda? Ze zákona se smí čokoládou nazývat pouze výrobek obsahující nějaké sladidlo. Toto je prémiová 100% kakaová tabulka zcela bez aditiv.

Tato čokoláda bez cukru je společné dílo Míšiny čokolády a Cukrfree.cz . Po roce vymýšlení a testování vám chceme představit dvě úžasné čokolády bez přidaného cukru - tmavou s kešu a mléčnou s kokosem a jablky. Obě bez přidaného cukru! Tmavá čokoláda z výběrových bio kakaových bobů z Tanzanie vyhrála zlatou medaili na prestižní světové soutěži Academy of Chocolate Awards v Londýně. My jsme tuto tabulku ještě posypali kousky pražených křupavých oříšků kešu a vznikla naprosto neodolatelná kombinace. Kešu jsou přirozeně nasládlé a krásně tak doplňují čokoládu s intenzivními ovocnými chuťovými tóny. Čokoláda je dlouhým mletím jemná a  rozplyne se vám na jazyku a vy si potom ještě na závěr vychutnáte křupavost pražených kešu. Neváhejte a ochutnejte! Vyrobeno pouze z výběrových kakaových bobů a kešu!

100% Tanzania od Míšina Čokoláda ještě v prosinci 2020 vyhrála jako jediná vysokoprocentní tmavá čokoláda na světě zlatou medaili v prestižní soutěži Academy of Chocolate Awards 2020 v Londýně. Jde o jednu z nejlepších a nejoblíbenějších 100% řemeslných čokoládových tabulek na světě, stvořenou "zlatýma českýma rukama" tuzemské čokolatiérky umělkyně - p. Michaely Dohnálkové v Praze.

,,100% čokolády jsou obecně mé nejoblíbenější a osobně je používám i jako přírodní tonikum/energizér před tréninky - nepůsobí stimulačně a bez reálné energie jako například káva/nakopávače a nezasahují ani do spánku ani do CNS - jsou vybalancovány vysokým obsahem theobrominu a nejsou energizérem jen na základě stimulace, ale zejména na základě skutečné a objemné kalorické hodnoty (zejm. z kakaových tuků), která je významná i ve velmi malém množství gramáže (20-30g). Běžně na 50g odjedu perfektní trénink i v noci a pak jdu hned spát. Obsah dalších mnoha živin, zejm. hořčíku a dalších minerálů podporuje výkon i regeneraci.´´

theobromine-chain

,,Theobromin je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný, protože nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromin kofein dokonale balancuje. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, a proto obvykle neprodukuje pocity na hraně nervozity a hl. není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává. Theobromin a kofein jsou podobně konstruované typy farmakologicky aktivních látek, ale se znatelně odlišnými účinky. Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty přírodních alkaloidů ve vysokoprocentní čokoládě jsou skvěle stabilizovány jejím bohatým tukem, vlákninou a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina - i proto se kakau již od Aztéků přezdívá pokrm bohů.´´

Výrazná tmavá čokoláda z výběrových organických kakaových bobů z Tanzanie. Vyrobena pouze z kakaa a v ČR. Dlouhým mletím se zjemní a krásně se rozpouští na jazyku. Je úplně bez cukru a hezky se hodí třeba i k sýrům. V prosinci 2020 vyhrála zlatou medaili na prestižní světové soutěži Academy of Chocolate Awards v Londýně.

Michaela D. - ,,Celý život mám ráda čokoládu. Kamkoli jedu, kupuju čokolády a čokoládové tyčinky a zkouším nové chutě. Tato moje láska mě dovedla až k výrobě vlastní čokolády. Ne takové, kdy si koupíte od velkého výrobce kakaovou hmotu, tu rozpustíte a nalejete do forem. Ale takové, kdy si najdete ty nejlepší kakaové boby na světě, pečlivě je ručně protřídíte, opražíte (různé boby vyžadují různou teplotu a dobu pražení), nadrtíte, odslupkujete a pak několik dní melete v kamenném mlýnu (melanžéru). Tak získáte svoji vlastní kakaovou hmotu. Po odležení (staření), kdy ještě dobíhají započaté chuťové procesy, kakaovou hmotu ztemperujete (zahřejete, ochladíte a znovu zahřejete). Je to taková alchymie, kdy každý teplotní stupeň hraje roli. Pak už jen nalejete do forem a po ztuhnutí vyklepnete a ručně zabalíte. Dobře ztemperovaná čokoláda se krásně leskne a při odlomení hlasitě křupne.. Vše probíhá u jednoho výrobce, a proto se takové čokoládě ve světě říká BEAN TO BAR neboli hezky česky OD BOBU PO TABULKU. Je úžasné, jak můžete během tohoto procesu ovlivnit chuť čokolády. Chci vám co nejvíce přiblížit chuť a aroma kakaových bobů z konkrétní země, proto boby nemíchám a všechny čokolády jsou single origin. Čokoláda z bobů z Vietnamu chutná úplně jinak než čokoláda z bobů z Tanzanie nebo třeba ze Šalamounových ostrovů, i když obsahuje stejné procento kakaových bobů. Výroba jedné tabulky trvá i týden, ale výsledek stojí za to!´´

Tato 100% "čokoláda" je stejně jako všechny kvalitní 100% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh 100% kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Každá 100% "čokoláda" chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace. Po čase se "stovkami" se dokonale mění preference chutí.

Superpotravina k posílení energie.

HMOTNOST: 60 g
ZEMĚ PŮVODU: Tanzanie
SLOŽENÍ: Kakaové boby, kešu (16%) Obsah kakaové sušiny 83 %. 

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2529 kJ/606 kcal
Tuky 53 g
z toho nasycené mastné kyseliny 30 g
Sacharidy 1 g
z toho cukry 1,3 g
Bílkoviny 14 g
Sůl 0,0g

Vyrobená z tanzánského kakaa z oblasti Kakao Kamili.
Aroma profil:  Silná kakaová intenzita s vodopádem ovoce a květin + chuť kešu ořechů.

veganské

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

BIO 100% Yamasá (bez přísad) A. Morin 100g

BIO 100% Yamasá (bez přísad) A. Morin 100g

BIO 100% čokoládová tabulka z velmi aromatického Dominikánského kakaa.

skladem

199 Kč

BIO 77% Mořská sůl (RAW) - Goodio 48g

BIO 77% Mořská sůl (RAW) - Goodio 48g

BIO 77% RAW hořká čokoláda se špetkou mořské soli jako aromatickým antagonistou kokosového cukru.

není skladem

159 Kč

100% SALOMAO - Feitoria do Cacao (bez přísad) 50g

100% SALOMAO - Feitoria do Cacao (bez přísad) 50g

100% čokoládová tabulka z Portugalska, oceněná zlatem z AoC 2021.

skladem

189 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím