BIO Drcené kakaové boby CRIOLLO - Naturkostbar 250 (CZ-BIO-002)
Na úlomky drcené BIO nepražené boby zejm. odrůdy Criollo kakaa z Peru. Naturkostbar švýcarská řemeslná manufaktura. Zobrazit více
Kód: | Kód: NKB52 |
Vysoce prémiové organické Criollo boby - drcené, NEpražené, jemné - vyrobené z kakaových bobů z malých farmářských družstev (pěstované v bio smíšených plodinách) od Naturkostbar. Švýcarská řemeslná manufaktura, BIO certifikováno.
Criollo kakao je vzácné. Strom Criollo pochází ze Střední a Jižní Ameriky a také z karibských ostrovů a Srí Lanky. Pouze 5% světové produkce veškerého kakaa tvoří odrůda Criollo. Criollo je obzvláště obtížné pěstovat, protože jsou extrémně zranitelné vůči různým environmentálním hrozbám. Jejich unikátní, jemný a vyvážený chuťový profil a vlastnosti jsou však ceněny znalci kakaa po celém světě jako nesrovnatelná vlastní kategorie.
Kakaové nibsy (drcené boby) jsou kousky vyloupaných kakaových bobů. Naše nibsy se skládají ze 70+% z bobů Criollo. Trinitario a Forastero doplňují mix účelně. Criollo dodává máslovost a vyváženost, Trinitario poskytuje plné aroma a Forastero intenzitu kakaové chuti. S našimi kakaovými nibsy si vychutnáte to nejlepší z každé odrůdy ale s maximální převahou CRIOLLA.
Hroty nakupujeme přímo od našeho partnera v Peru. Společnost se již více než 30 let zavázala k udržitelnému a sociálnímu obchodu s kakaem. Podporuje peruánské farmáře a jejich rodiny a zajišťuje neporušený přirozený ekosystém. Jsme velmi rádi, že Vám můžeme nabídnout všestranné kvalitní kakaové boby.
Věděli jste? Když jsou boby zralé, jsou pečlivě sklizeny a fermentovány na místě. Jako všechny kakaové boby se stávají jedlými až po tomto kroku. Zakládáme si na nepražených bobech, aby chuť a nutriční obsah zůstaly co nejpůvodnější a bohaté na antioxidanty. Nepražené boby se pak nalámou na malé kousky a vytvoří se naše jemné kakaové nibsy.
Kakaové boby se extrahují z kakaovníku, jinak známém pod názvem Theobroma cacao. Jsou (stejně jako kvalitní vysokoprocentní čokolády) mimořádným zdrojem nejen antioxidantů, vlákniny a energie, ale hl. minerálů a stopových prvků, např.:
-
- Hořčíku - hraje v těle mnoho rolí, včetně regulace nesčetných biochemických procesů, jako je syntéza bílkovin, funkce svalů a nervů a regulace krevního tlaku a glukózy v krvi.
- Mědi - ta pomáhá při tvorbě červených krvinek, absorpci železa, výrobě energie a tvorbě pojivové tkáně.
- Manganu - který hraje roli v metabolismu tuků a sacharidů, absorpci vápníku a regulaci cukru v krvi.
- Železa - jenž je nezbytné pro růst, vývoj a tvorbu červených krvinek a je také nezbytné pro tvorbu některých hormonů a pojivové tkáně.
- Fosforu - ten podporuje tvorbu i obnovu kostí a zubů, podporuje funkci ledvin, svalové kontrakce a normální srdeční rytmus.
,,Theobromin, který boby hojně obsahují - je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný, protože nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromin kofein dokonale balancuje. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, a proto obvykle neprodukuje pocity na hraně nervozity a hl. není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává. Theobromin a kofein jsou podobně konstruované typy farmakologicky aktivních látek, ale se znatelně odlišnými účinky. Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty přírodních alkaloidů v bobech (vč. kofeinu) jsou skvěle stabilizovány jak theobrominem (ten je zastoupen v několikanásobném poměru), tak jejím bohatým tukem, vlákninou a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina - i proto se kakau již od Aztéků přezdívá pokrm bohů.´´
Doporučuji dohledat si celé složení (200+ látek) a efekty kvalitního kakaa pro organismus z jiných informačních zdrojů. Zde nemohou být mnohá fakta uvedena kvůli legislativě EU.
Superpotravina k posílení energie.
***
NATURKOSTBAR unikátní Švýcarská BIO/RAW kvalita = JEDINEČNÉ A HOLISTICKÉ PŘÍSTUPY KE KAŽDÉMU KROKU PRODUKCE
Chladný šroubový lis, speciální sušičky na RAW plody (do 41°C), řemeslný kamenný mlýn a mnoho dalšího.. BIO kvalita, 100% přírodní složení, úplná transparentnost, maximální zachování cenných živiny: to a mnohem více jsme my - ŘEMESLNÁ MANUFAKTURA NATURKOSTBAR.
Naše podnikání je od začátku 100% organické i veganské: z etických i zdravotních důvodů a z důvodu ochrany životního prostředí. Ať už naše rostlinné čokolády typu bean-to-bar, vysoce kvalitní sušené plody a výrobky z nich a další produkty – v naší BIO továrně v Uetendorfu je středem zájmu absolutní kvalita a řemeslné zpracování. Jsme důmyslní s jednotlivými kroky zpracování do těch nejmenších detailů. Spojujeme tradiční řemeslo a staré znalosti a hodnoty s novými technologiemi a dovedně zachováváme přírodní charakter a sílu našich přírodních surovin tak, jak zamýšlela matka země.
Pro produkty, které chutnají opravdově a jsou pro vás skutečně dobré. Dáváme si na čas. Pro vývoj produktu, pro recepturu, pro výrobu.. S našmi vodou chlazenými mlýny, speciálními sušičkami, žulovými kameny a řemeslnou výbavou na výrobu bean-to-bar čokolády vědomě spoléháme na skutečně pomalou a pečlivou výrobu – ve prospěch vskutku jedinečné kvality až po pečlivé balení a přepravu k Vám zákazníkům.
Díky vysoké přidané hodnotě TOP švýcarského výrobce a přímým marketingovým kanálům vytváříme regionální pracovní místa a využíváme synergie ze Švýcarska jako obchodního místa.
Zaručujeme holistický požitek. Komunikujeme transparentně a udržujeme udržitelné a šetrné využívání zdrojů – našich vlastních i zdrojů naší planety. Protože věříme, že ty nejlepší potraviny rostou ve zcela zdravém prostředí. A že ústřední roli hraje vášeň a blaho lidí, kteří je pěstují, sklízejí, přepravují, zpracovávají, balí, propagují a prodávají.
Udělat vám radost jako zákazníkovi těmi nejkvalitnějšími produkty, které jsou pro Vás skutečně dobré a které si můžete užívat s čistým svědomím – to je náš #1 cíl.
HMOTNOST: 250 g
ZEMĚ PŮVODU: Peru
SLOŽENÍ: BIO kakaové boby drcené CRIOLLO*
*CH-BIO-038
*z ekologického zemědělství mimo EU (CZ-BIO-002)
Nutriční hodnoty Ø | na 100 g/100 ml | % 1 |
---|---|---|
Energie: | 2639 kJ/630 kcal | 31,50 % |
Tuky (z toho: nasycené mastné kyseliny):
|
51,5g (30,3g) | |
Sacharidy: | 1,30 g | |
z toho cukry:
|
1,30 g | |
Vláknina:
|
28,00 g | |
Bílkoviny:
|
12,40 g | |
Sůl:
|
0,11 g | |
Fosfor:
|
563,00 mg | 80,43 % |
Železo:
|
3,20 mg | 22,86 % |
Hořčík:
|
268,60 mg | 71,63 % |
Měď:
|
2,30 mg | 230,00 % |
Mangan:
|
2,50 mg | 125,00 % |
Draslík:
|
806,00 mg | 40,30 % |
Odrůda kakaa: Criollo (70+%)
Aromatický profil: zemitá, jemná, ovocné tóny
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Mohlo by Vás zajímat
BIO 75% Edelschwarz GIN (Peru) - Karuna 60g (CZ-BIO-002)
75% tmavá BIO čokoláda s bylinným Ginem od čokolatiérů z jižního Tyrolska.
77% Special Reserve LAWLEY´S RUM - Goodnow farms 55g
77% speciální tmavá čokoláda z bobů naložených v rumu. Ze zvláštní rezervy. Limitovaná šarže.
BIO 100% QANTU (bez přísad) Ayacucho II 50g (CZ-BIO-002)
100% USDA Organic čokoládová tabulka Qantu od čokolatiérů z Kanady, ze vzácného Ayacucho Chuncho kakaa z Peru. Oceněná zlatou medailí na Aoc.
70% Soklet - Bhut Jolokia Chilli 50g
70% prémiová čokoláda z Indického kakaa s Bhut Jolokia (alias Ghost Pepper) chilli.
BIO 100% Belize (bez přísad) Georgia Ramon 50g (CZ-BIO-002)
100% BIO čokoládová tabulka Georgia Ramon.