Pravděpodobně nejlépe chutnající stovka na světě. Minerální a s patrnými sladkými tóny. Dle názoru jak znalců tak i laiků zcela boří mýtus o tom, že 100% tabulky jsou určeny jen pro malé procento lidí a kakaových gurmánů.

Proč nemá výrobek v názvu slovo čokoláda? Ze zákona se smí čokoládou nazývat pouze výrobek obsahující nějaké sladidlo. Toto je prémiová 100% kakaová tabulka zcela bez aditiv.

,,100% čokolády jsou obecně mé nejoblíbenější a osobně je používám i jako přírodní tonikum/energizér před tréninky - nepůsobí stimulačně a bez reálné energie jako například káva/nakopávače a nezasahují ani do spánku ani do CNS - jsou vybalancovány vysokým obsahem theobrominu a nejsou energizérem jen na základě stimulace, ale zejména na základě skutečné a objemné kalorické hodnoty (zejm. z kakaových tuků), která je významná i ve velmi malém množství gramáže (20-30g). Běžně na 50g odjedu perfektní trénink i v noci a pak jdu hned spát. Obsah dalších mnoha živin, zejm. hořčíku a dalších minerálů podporuje výkon i regeneraci.´´

theobromine-chain

,,Theobromin je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný, protože nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromin kofein dokonale balancuje. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, a proto obvykle neprodukuje pocity na hraně nervozity a hl. není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává. Theobromin a kofein jsou podobně konstruované typy farmakologicky aktivních látek, ale se znatelně odlišnými účinky. Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty přírodních alkaloidů ve vysokoprocentní čokoládě jsou skvěle stabilizovány jejím bohatým tukem, vlákninou a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina - i proto se kakau již od Aztéků přezdívá pokrm bohů.´´

Vzdálené ostrovy jižního Pacifiku a Oceánie jsou součástí takzvaného „ohnivého kruhu“: kruhu 452 sopek obklopujících oceán. To je místo, kde roste "firetree" neboli kakaovník s jeho plamenem zbarvenými lusky. Firetree kakaovníkům se daří na bohaté porézní sopečné půdě, která se nachází na těchto ostrovech. Ale půda je jen začátek firetree příběhu.

V roce 2017 se David Zulman a Martyn O’Dare, kteří mají dlouhou tradici v čokoládovém průmyslu, spojili s Aidanem Bishopem a zahájili vlastní projekt s názvem Firetree Chocolate. Malé šarže kakaových bobů jednoho původu (single origin) pocházející ze vzdálených ostrovů v kruhu ohně. Název Firetree Chocolate dává perfektní smysl, pokud jde o jejich vulkanický původ a skutečnost, že použité kakaovníky plné jasně červených, oranžových a žlutých lusků mohou z dálky připomínat strom v ohni. Všechny jejich čokolády neobsahují ani stopy ořechů či laktózy. Také jsou halal, košer a vegan.

Pobřeží Guadalcanalu, zasazené do srdce Šalamounových ostrovů, je domovem jednoho z nejlepších typů kakaa. Firetree kakaovníky rostou v této bohaté vulkanické půdě, chráněné před poledním sluncem pod vysokými kokosovými palmami. Jejich boby mají unikátní jemnou kakaovou chuť s tóny švestek, červeného ovoce a citrusů.

,,Místo jednání s našimi farmáři prostřednictvím agentů jdeme osobně přímo k nim. Vystřižením prostředníka získají zemědělci více za svou tvrdou práci a kvalitu. Platíme značnou prémii nad tržní sazbu, což dává našim farmářům šanci lépe zajistit své rodiny a zavázat se k vysokým zemědělským standardům, které vytvářejí úžasné kakao. Je hned několik důvodů, proč rádi platíme tuto prémii. Zaprvé proto, že věříme, že pokud chcete čokoládu s nadřazenou chutí a kvalitou, musíte být zkrátka připraveni si za ni připlatit. Zadruhé to znamená, že si zemědělci mohou dovolit udržovat vysoké etické a udržitelné standardy a přitom stále starat o své rodiny. A hlavně nám to umožňuje vzájemně se dohodnout na nekompromisní kvalitě bobů.´´

Jedinečné a komplexní chutě této „100% čokolády“ se uvolňují během dlouhého a pomalého procesu pražení celých zrn. To vyhání jakoukoli hořkost a odhalí čistou chuť vulkanického kakaa, která překvapí a potěší nejjemnějšími tóny, překvapivou sladkostí a zdrženlivou kyselostí. Intenzivní.

Tato 100% "čokoláda" je stejně jako všechny kvalitní 100% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh 100% kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Každá 100% "čokoláda" chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace. Po čase se "stovkami" se dokonale mění preference chutí.

Energetická superpotravina.

HMOTNOST: 25g, 65g (dle varianty)
ZEMĚ PŮVODU: Šalamounovy ostrovy
SLOŽENÍ: Kakaová hmota. Obsah kakaové sušiny 100 %.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2468 kJ/598 kcal
Tuky 53 g
z toho nasycené mastné kyseliny 33 g
Sacharidy 7,4 g
z toho cukry 0 g
Bílkoviny 14 g
Sůl 0,03 g

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

JAGUAR TREE CACAO (Theobroma bicolor) Naive 60g

JAGUAR TREE CACAO (Theobroma bicolor) Naive 60g

70% Divoká speciální čokoláda s jaguářími boby. 100% heirloom kakao.

skladem

399 Kč

AMBROSIA (tmavá pylová čokoláda s medem) Naive 57g

AMBROSIA (tmavá pylová čokoláda s medem) Naive 57g

67% speciální litevská tmavá čokoláda Naive s fermentovaným včelím pylem - ambrosií.

skladem

195 Kč

84% Firetree (Sambirano Valley) - Madagascar

84% Firetree (Sambirano Valley) - Madagascar

84% čokoládová tabulka Firetree z vulkanické části Madagaskaru.

skladem

99 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím