Amedei je jednou z nejlepších i nejdražších značek čokolády na světě. Její Italská tradiční řemeslná produkce je na nejvyšší úrovni čokoládového umění.
Je to řemeslo, vkus a jedinečný styl výroby čokolád v Toskánsku, jenž odlišují Amedei od všeho ostatního v celém čokoládovém světě. Příslib nejvyšší možné kvality, který se mísí s emocemi bezpodmínečného odhodlání, z Amedei dělá předního propagátora řemeslné čokoládové kultury, unikátních kombinací, složení a dokonalé chuti. „Znamenitost je přísnost, znalosti, respekt i nadšení“.
***
Nejikoničtější tabulky a výběr lahodných napolitainů v nové dárkové kolekci od Amedei.
Icona oslavuje ikonické produkty, které se zapsaly do historie společnosti Amedei a celé kategorie čokolády typu bean-to-bar.
OBSAH:
Amedei spravuje vlastní plantáže ve Venezuele. Mají své kakao nejvyšší kvality pod neustálým osobním dohledem.
Neustálý vývoj a proces společnosti Amedei vychází z odhodlání a 100% profesionality, které následují nejvyšší standardy a které současně kombinují tradici a inovace. Všechno to začíná pečlivým výběrem jemných kakaových bobů na nejskrytějších a nejvzdálenějších plantážích světa, pokračuje kreativitou receptů a nakonec je dokončeno v čoko-laboratoři řemeslem, uměním a moudrým zpracováním přírodních přísad nejvyšší kvality.
VÝZKUM - Řemeslník Maison of Pontedera ovládá celý výrobní řetězec a vybírá světově nejlepší suroviny, přičemž je zpracovává starodávnou metodou, aby vytvořil výtvory absolutní excelence vyrobené jen z několika ingrediencí nejvyšší kvality: kakaových bobů (jako jsou např. Criollo a Trinitario z Venezuely), surový třtinový cukr nebo javorový sirup, horské mléko a vybrané ovoce.
ŘEMESLO - Mistrovství ve zpracování kakaa je výsledkem dekád agronomických znalostí a experimentování. Prostřednictvím řemeslné metody transformuje Amedei nejvzácnější kakaové boby světa na skutečná čokoládová umělecká díla.
CHUŤ - Amedei vytváří harmonii mezi přísadami, strukturami a vůněmi, čímž dává čokoládám jedinečný aromatický profil. Italské know-how, ve kterém se elegance, jednoduchost a vášeň pro čokoládu spojují v chutě připomínající kouzlo země, ve které je vytvořena: Toskánsko.
85 NÁRODNÍCH A MEZINÁRODNÍCH OCENĚNÍ - Amedei je vítězem nejvyššího počtu zlatých ocenění na „Academy of Chocolate“ v Londýně, jedné z nejkvalifikovanějších mezinárodních institucí ve světě čokolády.
72 HODIN KONCAGGIA - Až sedmdesátdva hodin konšování, aby čokoláda byla maximálně krémová a poskytla se jí příležitost uvolnit všechny své aromatické tóny, které individuálně charakterizují každý výtvor.
-PROCES-
Výběr/Cabosse kolekce - Amedei vybírá nejvzácnější odrůdy kakaa, jako je Criollo a Trinitario z Venezuely. Cabossa, to je název ovoce kakaovníků, obsahuje asi 30-40 bobů.
Fermentace bobů a sušení - Po otevření plodů kakaovníků se jejich boby extrahují a poté se fermentují a suší. Právě v tomto kroku se vyvíjí nejdůležitější prekurzory vůní a chuti. Většina producentů "bean to bar" čokolád začíná svou výrobu až po tomto bodě, protože nakupují již fermentované boby, se kterými začínají tříděním a pražením.
Test průřezu - Kakaové boby jsou řezány za účelem analýzy a klasifikace kvality šarží.
Nepřímé pražení teplem - Boby jsou praženy vzduchem při kontrolované teplotě. Podle receptury se časy a metody mění, aby se získaly jedinečné a charakteristické aromatické profily.
Odslupkování - Kakaový drtič odděluje boby od slupek a vytváří kakaovou drť, ze které se mele kakaová hmota.
Strukturace - prostřednictvím rafinérů nastavených na 12 mikronů zasahujeme, abychom snížili granulometrii čokolády, což jí dává krémovější konzistenci, která se snadno rozpouští v ústech.
Konšování - Čokoláda se mísí po dobu až 72 hodin, v závislosti na receptu, ve speciálních kotlech, aby se získala extrémně sametová, homogenní a vyvážená směs. Hmota se míchá, šlehá a provzdušňuje. Právě v této fázi je dosaženo maximální aromatické křivky každého výtvoru Amedei.
Temperace/rozpouštění - Čokoláda se krystalizuje chlazením z tekuté formy a nazpět, než je vhodná k finálnímu zpracování.
Modelování a balení - Ztemperovaná tekutá čokoláda je připravena k přeměně na tabulku nebo pralinku a poté je ručně zdobena a zabalena.
HMOTNOST: 292g
VYROBENO: Itálie Země původu kakaa: Venezuela, Madagascar, Grenada
SLOŽENÍ:
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G: viz. https://amedei.it/collections/collezioni/products/icona
Energetická hodnota 2349 kJ/556 kcal
Tuky 4g, z toho nasycené mastné kyseliny 22g
Sacharidy 42 g, z toho cukry 29 g
Bílkoviny 6,6 g
Sůl 0,19g
SKLADOVÁNÍ: Skladujte na chladném a suchém místě při teplotě mezi 14° a 18°. Expirace: 14 měsíců
Mohlo by Vás zajímat
Toscano snacks - Amedei 24x20g (480g)
Prémiové bean-to-bar svačinkové čokoládky do kabelky od Amedei z Toskánska.
skladem
1 416 Kč 1 299 Kč
Prendimé Gianduja (tři vrstvy) - Amedei 150g
Tří-vrstvá prémiová mléčná Gianduja - čokoláda, jejíž historie sahá až do počátku 19. století. S nejlepšími piemontskými lískovými oříšky odrůdy "Tonda Gentile Trilobata".
skladem
299 Kč