AMEDEI ACERO DARK CHOCOLATE 95%

Amedei je jednou z nejlepších i nejdražších značek čokolády na světě. Její Italská tradiční řemeslná produkce je na nejvyšší úrovni čokoládového umění.

Je to řemeslo, vkus a jedinečný styl výroby čokolád v Toskánsku, jenž odlišují Amedei od všeho ostatního v celém čokoládovém světě. Příslib nejvyšší možné kvality, který se mísí s emocemi bezpodmínečného odhodlání, z Amedei dělá předního propagátora řemeslné čokoládové kultury, unikátních kombinací, složení a dokonalé chuti. „Znamenitost je přísnost, znalosti, respekt i nadšení“.

Krásně prezentovaný box Amedei svačinkových tyčinek obsahuje výběr 4 druhů vysoce kvalitních plněných čokolád (6ks od každé varianty viz níže). Navrženo pro kavárny a specializované prodejny bean-to-bar čokolád k prodeji po kusech nyní dostupné jako dárkový box i koncovému zákazníkovi! Perfektní čokoládový dárek s krásně prezentovanou krabičkou. Ideální na cesty, do práce nebo po tréninku. Sladký okamžik pauzy, který budete mít vždy s sebou.

Amedei přistupuje k tvorbě těchto malých snacků se stejnou myšlenkou, díky které je jejich čokoláda tak výjimečná. Okamžitá péče se zkušenostmi toho, kdo ví, že ty nejčerstvější ingredience musí být rychle zpracovány, aby si plně zachovaly svou neuvěřitelnou kvalitu.

Video recenze od nadšenkyně tohoto produktu :)

Tento box obsahuje 4 varianty tyčinek Amedei: 1. Směs 66% extra tmavé čokolády plněná jemně na vzduchu praženými mandlemi Avola. 2. Bílá čokoláda plněná pistáciemi a guarandskou solí. 3. Mléčná čokoláda plněná něžným krémem z jemných káv. 4. Směs 66% hořké čokolády s vzácnou pomerančovou náplní.

Amedei spravuje vlastní plantáže ve Venezuele. Mají své kakao nejvyšší kvality pod neustálým osobním dohledem.

Neustálý vývoj a proces společnosti Amedei vychází z odhodlání a 100% profesionality, které následují nejvyšší standardy a které současně kombinují tradici a inovace. Všechno to začíná pečlivým výběrem jemných kakaových bobů na nejskrytějších a nejvzdálenějších plantážích světa, pokračuje kreativitou receptů a nakonec je dokončeno v čoko-laboratoři řemeslem, uměním a moudrým zpracováním přírodních přísad nejvyšší kvality.

VÝZKUM - Řemeslník Maison of Pontedera ovládá celý výrobní řetězec a vybírá světově nejlepší suroviny, přičemž je zpracovává starodávnou metodou, aby vytvořil výtvory absolutní excelence vyrobené jen z několika ingrediencí nejvyšší kvality: kakaových bobů (jako jsou např. Criollo a Trinitario z Venezuely), surový třtinový cukr nebo javorový sirup, horské mléko a vybrané ovoce.

ŘEMESLO - Mistrovství ve zpracování kakaa je výsledkem dekád agronomických znalostí a experimentování. Prostřednictvím řemeslné metody transformuje Amedei nejvzácnější kakaové boby světa na skutečná čokoládová umělecká díla.

CHUŤ - Amedei vytváří harmonii mezi přísadami, strukturami a vůněmi, čímž dává čokoládám jedinečný aromatický profil. Italské know-how, ve kterém se elegance, jednoduchost a vášeň pro čokoládu spojují v chutě připomínající kouzlo země, ve které je vytvořena: Toskánsko.

85 NÁRODNÍCH A MEZINÁRODNÍCH OCENĚNÍ - Amedei je vítězem nejvyššího počtu zlatých ocenění na „Academy of Chocolate“ v Londýně, jedné z nejkvalifikovanějších mezinárodních institucí ve světě čokolády.

72 HODIN KONCAGGIA - Až sedmdesátdva hodin konšování, aby čokoláda byla maximálně krémová a poskytla se jí příležitost uvolnit všechny své aromatické tóny, které individuálně charakterizují každý výtvor.

-PROCES-

Výběr/Cabosse kolekce - Amedei vybírá nejvzácnější odrůdy kakaa, jako je Criollo a Trinitario z Venezuely. Cabossa, to je název ovoce kakaovníků, obsahuje asi 30-40 bobů.

Fermentace bobů a sušení - Po otevření plodů kakaovníků se jejich boby extrahují a poté se fermentují a suší. Právě v tomto kroku se vyvíjí nejdůležitější prekurzory vůní a chuti. Většina producentů "bean to bar" čokolád začíná svou výrobu až po tomto bodě, protože nakupují již fermentované boby, se kterými začínají tříděním a pražením. 

Test průřezu - Kakaové boby jsou řezány za účelem analýzy a klasifikace kvality šarží.

Nepřímé pražení teplem - Boby jsou praženy vzduchem při kontrolované teplotě. Podle receptury se časy a metody mění, aby se získaly jedinečné a charakteristické aromatické profily.

Odslupkování - Kakaový drtič odděluje boby od slupek a vytváří kakaovou drť, ze které se mele kakaová hmota.

Strukturace - prostřednictvím rafinérů nastavených na 12 mikronů zasahujeme, abychom snížili granulometrii čokolády, což jí dává krémovější konzistenci, která se snadno rozpouští v ústech.

Konšování - Čokoláda se mísí po dobu až 72 hodin, v závislosti na receptu, ve speciálních kotlech, aby se získala extrémně sametová, homogenní a vyvážená směs. Hmota se míchá, šlehá a provzdušňuje. Právě v této fázi je dosaženo maximální aromatické křivky každého výtvoru Amedei.

Temperace/rozpouštění - Čokoláda se krystalizuje chlazením z tekuté formy a nazpět, než je vhodná k finálnímu zpracování. 

Modelování a balení - Ztemperovaná tekutá čokoláda je připravena k přeměně na tabulku nebo pralinku a poté je ručně zdobena a zabalena.

HMOTNOST: 24x20g (480g)
VYROBENO: Itálie Země původu kakaa: Venezuela, Madagascar, Grenada

SLOŽENÍ: 

Toscano Almonds:

Hořká čokoláda 66%: Kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo, kakaová hmota. Kakao min. 66 % Náplň: lískový oříšek Piemont, třtinový cukr, kakaové máslo, mandle Avola (7 %), sušené plnotučné mléko, kakaová hmota, zelené pistácie z Bronte, dextróza, vanilka, přírodní aroma. Může obsahovat vlašské ořechy

Toscano Orange:

Poleva: Hořká čokoláda 66%: Kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo, kakaová hmota. Kakao min. 66 % Náplň: třtinový cukr, piemontský lískový oříšek, mandle, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, zelené pistácie z Bronte, dextróza, sušené odstředěné mléko, pomerančový esenciální olej (2%), přírodní aroma. Může obsahovat vlašské ořechy

Toscano Pistachio White

Poleva: Bílá čokoláda: třtinový cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko. Kakao min. 29 %. Náplň: Zelená pistácie z Bronte (32 %), třtinový cukr, lískový oříšek Piemont, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, dextróza, mandle, sušené odstředěné mléko, přírodní příchutě, sůl Guérande. Může obsahovat vlašské ořechy Alergeny: Lískové ořechy, mandle, pistácie, mléko. 

Toscano Coffee

Poleva: Mléčná čokoláda (třtinový cukr, kakaové máslo, plnotučné sušené mléko, kakaová hmota). Kakao min. 32%. Náplň: lískový oříšek PGI Piemont, třtinový cukr, kávové boby (15%), kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, kakaová hmota. Může obsahovat stopy mandlí, pistácií, vlašských ořechů.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota 2343 kJ/563 kcal
Tuky 41g, z toho nasycené mastné kyseliny 22g
Sacharidy 42 g, z toho cukry 29 g
Bílkoviny 6,6 g
Sůl 0,19g

SKLADOVÁNÍ: Skladujte na chladném a suchém místě při teplotě mezi 14° a 18°. Expirace: 8 měsíců


Mohlo by Vás zajímat

90% Toscano Black - Amedei

90% Toscano Black - Amedei

90% prémiová čokoláda od Amedei z Toskánska.

skladem

169 Kč

Prendimé Gianduja (tři vrstvy) - Amedei 150g

Prendimé Gianduja (tři vrstvy) - Amedei 150g

Tří-vrstvá prémiová mléčná Gianduja - čokoláda, jejíž historie sahá až do počátku 19. století. S nejlepšími piemontskými lískovými oříšky odrůdy "Tonda Gentile Trilobata".

skladem

299 Kč

PORCELANA - Amedei 50g

PORCELANA - Amedei 50g

Umělecké dílo z kakaa od Amedei z Toskánska.

skladem

279 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím