Amedei je jednou z nejlepších i nejdražších značek čokolády na světě. Její Italská tradiční řemeslná produkce je na nejvyšší úrovni čokoládového umění.

Nenapadá mě, jaký další popis přidat k čokoládě, která letos již 9. rok v řadě vyhrála titul nejlepší mléčné čokolády světa od Compagnia del Cioccolato, což je jedna z nejvyšších autorit v odvětví čokolády na světě. Kromě toho obdržela Amedei 85 NÁRODNÍCH A MEZINÁRODNÍCH OCENĚNÍ a je vítězem nejvyššího počtu zlatých ocenění na „Academy of Chocolate“ v Londýně, jedné z nejkvalifikovanějších mezinárodních institucí ve světě čokolády. Toscano Brown Latte je vskutku umělecké dílo a nejlepší mléčná kakaová tabulka světa. Zpracované potraviny s obsahem cukru sice jdou mimo mou stravovací filosofii, to však jde i 100% striktnost a stres spojený se stravou. Kvalitní čokoláda může být součástí naprosto zdravého přístupu a to zejm. u sportovců a profesí s vysokým kalorickým výdejem a potřebou koncentrované energie. Osobně znám desítky profesionálních vrcholových atletů, kteří dokonce považují svou konzumaci (mléčné) čokolády, za "tajemství" jejich úspěchu. Kvalitní čokoláda dokáže divy, je masivním koncentrovaným zdrojem minerálů a živin a také proto ji tolik lidí miluje a vyhledává. Já jsem za to, aby se jí, pokud je sladká jedlo raději méně ale maximálně kvalitní. S vyšší cenou, nižší hmotností a doslova božskou chutí se totiž každý nuceně "musí" lépe učit disciplíně a "bohaté skromnosti" a to je koncem konců moje nejdůležitější filosofie - z co nejméně, získat co nejvíce. 

Obří 1KG verze Toscano Brown Latte - předák mléčné čokolády Amedei. Výtvor zrozený nití sladkých vzpomínek z dětství, výsledek exkluzivní směsi čerstvého farmářského mléka (Amedei si sama mléko suší) a prémiového kakaa. V chuti vyniká krémová a vanilková vůně, čerstvé mléko a smetana. Perla mezi čistými mléčnými čokoládami.

Je to řemeslo, vkus a jedinečný styl výroby čokolád v Toskánsku, jenž odlišují Amedei od všeho ostatního v celém čokoládovém světě. Příslib nejvyšší možné kvality, který se mísí s emocemi bezpodmínečného odhodlání, z Amedei dělá předního propagátora řemeslné čokoládové kultury, unikátních kombinací, složení a dokonalé chuti. „Znamenitost je přísnost, znalosti, respekt i nadšení“.

Mléčná čokoláda je velmi bohatá na energii stabilních kakaových tuků, bílkovin a minerálů mléka, ale i kalorií třtinového cukru.

Amedei spravuje vlastní plantáže ve Venezuele. Mají své kakao nejvyšší kvality pod neustálým osobním dohledem.

Neustálý vývoj a proces společnosti Amedei vychází z odhodlání a 100% profesionality, které následují nejvyšší standardy a které současně kombinují tradici a inovace. Všechno to začíná pečlivým výběrem jemných kakaových bobů na nejskrytějších a nejvzdálenějších plantážích světa, pokračuje kreativitou receptů a nakonec je dokončeno v čoko-laboratoři řemeslem, uměním a moudrým zpracováním přírodních přísad nejvyšší kvality.

VÝZKUM - Řemeslník Maison of Pontedera ovládá celý výrobní řetězec a vybírá světově nejlepší suroviny, přičemž je zpracovává starodávnou metodou, aby vytvořil výtvory absolutní excelence vyrobené jen z několika ingrediencí nejvyšší kvality: kakaových bobů (jako jsou např. Criollo a Trinitario z Venezuely), surový třtinový cukr nebo javorový sirup, horské mléko a vybrané ovoce.

ŘEMESLO - Mistrovství ve zpracování kakaa je výsledkem dekád agronomických znalostí a experimentování. Prostřednictvím řemeslné metody transformuje Amedei nejvzácnější kakaové boby světa na skutečná čokoládová umělecká díla.

CHUŤ - Amedei vytváří harmonii mezi přísadami, strukturami a vůněmi, čímž dává čokoládám jedinečný aromatický profil. Italské know-how, ve kterém se elegance, jednoduchost a vášeň pro čokoládu spojují v chutě připomínající kouzlo země, ve které je vytvořena: Toskánsko.

72 HODIN KONCAGGIA - Až sedmdesátdva hodin konšování, aby čokoláda byla maximálně krémová a poskytla se jí příležitost uvolnit všechny své aromatické tóny, které individuálně charakterizují každý výtvor.

-PROCES-

Výběr/Cabosse kolekce - Amedei vybírá nejvzácnější odrůdy kakaa, jako je Criollo a Trinitario z Venezuely. Cabossa, to je název ovoce kakaovníků, obsahuje asi 30-40 bobů.

Fermentace bobů a sušení - Po otevření plodů kakaovníků se jejich boby extrahují a poté se fermentují a suší. Právě v tomto kroku se vyvíjí nejdůležitější prekurzory vůní a chuti. Většina producentů "bean to bar" čokolád začíná svou výrobu až po tomto bodě, protože nakupují již fermentované boby, se kterými začínají tříděním a pražením. 

Test průřezu - Kakaové boby jsou řezány za účelem analýzy a klasifikace kvality šarží.

Nepřímé pražení teplem - Boby jsou praženy vzduchem při kontrolované teplotě. Podle receptury se časy a metody mění, aby se získaly jedinečné a charakteristické aromatické profily.

Odslupkování - Kakaový drtič odděluje boby od slupek a vytváří kakaovou drť, ze které se mele kakaová hmota.

Strukturace - prostřednictvím rafinérů nastavených na 12 mikronů zasahujeme, abychom snížili granulometrii čokolády, což jí dává krémovější konzistenci, která se snadno rozpouští v ústech.

Konšování - Čokoláda se mísí po dobu až 72 hodin, v závislosti na receptu, ve speciálních kotlech, aby se získala extrémně sametová, homogenní a vyvážená směs. Hmota se míchá, šlehá a provzdušňuje. Právě v této fázi je dosaženo maximální aromatické křivky každého výtvoru Amedei.

Temperace/rozpouštění - Čokoláda se krystalizuje chlazením z tekuté formy a nazpět, než je vhodná k finálnímu zpracování. 

Modelování a balení - Ztemperovaná tekutá čokoláda je připravena k přeměně na tabulku nebo pralinku a poté je ručně zdobena a zabalena.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se).

HMOTNOST: 1000g
VYROBENO: Itálie 
SLOŽENÍ: Třtinový cukr, kakaové máslo, plnotučné sušené mléko, kakaová hmota. Obsah kakaa min. 32%. Může obsahovat stopy oříšků, mandlí a vlašských ořechů a pistácií.

Aroma profil: TÓNY SMETANY, MÁSLA A BÍLÝCH KVĚTŮ.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2401 kJ/577 kcal
Tuky 41 g
z toho nasycené mastné kyseliny 26 g
Sacharidy 44 g
z toho cukry 37 g
Bílkoviny 8 g
Sůl 0,34 g

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

77% Special Reserve PUTNAM RYE WHISKEY - Goodnow farms 55g

77% Special Reserve PUTNAM RYE WHISKEY - Goodnow farms 55g

77% speciální tmavá čokoláda z bobů naložených ve whiskey. Ze zvláštní rezervy. Limitovaná šarže.

skladem

529 Kč

77% Asochivite (Guatemala) - Goodnow farms 55g

77% Asochivite (Guatemala) - Goodnow farms 55g

77% prémiová tmavá čokoláda od GNF. Bean-to-bar single origin. Nejlepší značka kraftové čokolády z USA.

skladem

339 Kč

BIO 92% GORILLA bar 85g

BIO 92% GORILLA bar 85g

BIO 92% tmavá čokoláda z kakaa národního parku Virunga v Kongu s lesním cukrem arenga ze Sulawesi.

skladem

145 Kč 139 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím