Toto kakaové dílo bylo vyrobeno z jedné z nejvzácnějších a nejkvalitnějších odrůd kakaa, které je exkluzivní a z rodinné plantáže Finca La Rioja v mexickém Soconusco – jedné z předních oblastí produkujících kakao na světě. „Porcelana Blanca Rioja“, pododrůda kakaa criollo je široce známá jako jedna z nejlepších odrůd kakaa vůbec a ceněna za svou barvu a aromatické chutě. Kakaové boby se sklízejí v ideální čas, než jsou pečlivě přebrány a zpracovány do luxusní čokolády, aby se zdůraznily přepychové chutě a jedinečné vlastnosti Porcelana Blanca Rioja kakaa a především oddanost Mistra čokolatiéra vzácné čokoládě v její nejčistší podobě.
Prémiová ,,Bean to bar´´ 70% hořká čokoláda s nuancemi a tóny nevídané pestrosti a škálou tolika chutí, že si ji nejvíce užijí hl. opravdoví gurmeti, milovníci, znalci a degustátoři kraftové čokolády.
GENETIKA: Criollo
„Vinte Vinte vám přináší svět čokolády v tabulkách nevídaných chutí. Všechny jsou vyrobeny z kvalitních surovin z celého světa. Vytvořeno s ohnivou vášní a odbornými znalostmi v Portu.” -Pedro Martins Araújo, Mistr výrobce čokolády
Tato 70% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.
Tato čokoláda je oslazená třtinovým cukrem v množství 15,1g na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v cca jednom menším jablku).
Superpotravina k posílení energie.
HMOTNOST: 50g
ZEMĚ PŮVODU: Portugalsko
SLOŽENÍ: Kakaové boby, třtinový cukr. Obsah kakaové sušiny 70 %. Může obsahovat stopy sóji, oříšků a mléka.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
1776 kJ/424 kcal
Tuky 9,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny 5,7 g
Sacharidy 70,5 (většina jako vláknina)
z toho cukry 31,2 g
Bílkoviny 13,7 g
Sůl 0,03g
Odrůda kakaa: Criollo
Aromatický profil: intenzivní pestrá škála hlubokých kakaových, ovocných a oříškových tónů
BEZLEPKOVÉ. Může obsahovat stopy mléka, oříšků a sóji.
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Mohlo by Vás zajímat
BIO 100% Chanchamayo (bez přísad) A. Morin 100g
BIO 100% čokoládová tabulka z Peruánského kakaa, oceněná dvěma zlatými medailemi.
skladem
189 Kč
100% Chocolat Madagascar (bez přísad) 85g
100% čokoládová "tree to bar" tabulka z Madagaskaru. Oceněná zlatem.
skladem
159 Kč
BIO 100% Esmeralda (bez přísad) A. Morin 100g
BIO 100% čokoládová tabulka z Ekvádorského kakaa, oceněná dvěma mezinárodními medailemi.
skladem
199 Kč