Zcela unikátní vysoko-funkční adaptogenní RAW čokoláda s mravenci mého vlastního receptu ve spolupráci s Chocolate Naive.
Černí horští divocí mravenci z Changbai (Polyrhachis vicina roger) a divocí zelení stromoví mravenci z Austrálie (Oecophylla smaragdina) jsou sice drobní, ale velmi mocní. Ve vysoké gastronomii jsou exotickou delikatesou pro svou štiplavou citrusovou chuť, následovanou tóny limetky, koriandru a s dochutí černého rybízu. Obsahují ~50%+ bílkovin spolu s mnoha esenciálními minerály ve vysoké míře, jako je zinek. V kmenové a tradiční medicíně několika kultur vč. TČM se mravenci používají pro své adaptogenní vlastnosti podporující sílu a vitalitu. V tradiční farmakologii vědci zkoumají, jak bioaktivní sloučeniny mravenců, jako je živočišný ecdysteron a aldehydové sloučeniny, zvyšují výkon u sportovců. Zkombinovali jsme tyto bioaktivní látky se surovým fialovým kakaem (molecules), abychom ještě více posílili mravenčí supervlastnosti i tajemnou exotickou chuť!
Proč jsou divocí mravenci mj. úžasný adaptogenní doplněk stravy si přečtěte zde: https://www.adamraw.cz/achilles/
Právě ten nejsilnější 50:1 extrakt i celistvý surový prášek z polyrhachis vicina roger jsme ve vysokém obsahu 5g na tabulku přidali spolu s topingem mrazem sušených smaragdových mravenců do fialového raw kakaa molecules. Výsledkem je pravděpodobně nejpotentnější vysoko-funkční surová čokoláda na trhu. Doporučujeme konzumovat ji v těžké tréninkové dny a/nebo při velmi zvýšené tělesné a psychické zátěži či v náročném období - jako ultimátní a zároveň chutnou formu adaptogenu.
"Často se mě ptají, proč jsem se rozhodl vyrábět čokoládu." Před odpovědí vždy váhám. Měl bych raději vyprávět dlouhý a poutavý příběh o svém divokém nápadu, nebo bych měl jednoduše říct, že jsem uviděl díru v trhu? Pravdou je, že ani jedna z těchto odpovědí není zcela správná. Čokoláda je jako můj vlastní život - hořká i sladká. Byla vždy můj neustálý společník, který mě viděl růst z bezstarostného dítěte ve zcela donkichotského dospělého. Čokoláda je stejně bujná jako můj nejživější sen a pokorná jako moje jednoduchá realita. Ochutnávkou čokolády Naive dáváte smysl mému celoživotnímu projektu - a za to vám chci osobně poděkovat. “ -Domantas Užpalis
Fialová čokoláda Naive je nejinovativnější produkt, jaký jsem kdy vytvořil. Zkoumal jsem chemické složení kakaa a je to úžasný přírodní zdroj pro endokanabinoidy (anandamid/n-
Barva samotné čokolády je závislá na šarži, slovy tvůrce: ,,někdy má fialové tóny trochu silnější, jindy slabší, pokud k ní však přiložíte jakoukoli jinou čokoládu a podíváte se pozorně, jsou vždy patrné´´. To nejvíce podstatné, je však obsah skutečně fialových kakaových bobů, ze kterých je vyrobená a unikátní proces, který tento obsah maximálně zachovává. Výsledkem je nálož takových látek a živin, která se blíží spíše ,,doplňku stravy´´. A to jde po požití doslova cítit.
Fialové kakao je mj. plné mastných kyselin, hořčíku, vápníku, mědi, thiaminu, riboflavinu, síry a dalších mikroelementů, vhodných pro imunitní systém.
MINERÁLNÍ OBSAH: Špičkové kakao je prvotřídním zdrojem základních minerálů. Fialové kakao Naive překračuje hranici mezi jídlem a medicínou. Tato přirozeně fialová čokoláda obsahuje terapeutické dávky mědi, hořčíku, železa, vápníku, fosforu, chromu, zinku a dalších.
ANTIOXIDANTNÍ OBSAH: Kakao se řadí na vrchol mezi všemi potravinami bohatými na antioxidanty a je z velké části studováno právě kvůli antioxidačním vlastnostem fenolických složek, jako jsou fenolové kyseliny, prokyanidiny a flavonoidy. Nesprávné zpracování může dramaticky snížit hladinu antioxidantů, takže společnost Naive v tomto případě zacházela s boby zvláštním způsobem, aby tento specifický obsah uchránila před degradací.
NEUROAKTIVNÍ LÁTKY: Fialové kakao Naive obsahuje jedinečný koktejl přírodních chemikálií působících na mysl, které katalyzují uvolňování serotoninu, dopaminu a endorfinů v mozku. Neuroaktivní chemikálie kakaa vrcholí v krvi 2-3 hodiny po požití a mají poločas rozpadu až 7-12 hodin.
O Domantasově Naïve
V malém městečku na východní straně Litvy vyrábí Chocolate Naive své unikátní čokolády ,,od bobů po tabulku". Každé brzké ráno čokoládový mistr pečlivě praží čerstvé kakaové boby, jejichž lahodná vůně jemně probouzí obyvatele města. Stejně jako před sto lety se v Naive kakaové boby pomalu konšují, aby se uvolnila jejich mimořádná paleta chutí s tóny ovoce, ořechů a květin. Tyto ručně vyrobené tyčinky jsou uloženy na později, aby vyzrály a pak se vytvářejí různorodé řady příchutí s přírodními superpotravinami a kořením. V Chocolate Naive, jednom z pouhých 200 výrobců tohoto typu na celém světě, začíná celý výrobní cyklus již sušeným kakaovým bobem...
Špičkové kakaové boby jsou pečlivě vybírány z výjimečných farem. Poté jsou transportovány starými námořními cestami do Evropy a nakonec do Litvy, domova Chocolate Naive. Pro Naive jsou nejdůležitější dva klíčové principy: Zaprvé - pracují pouze s těmi nejlepšími ingrediencemi na světě. Zadruhé - snaží se stát řemeslníky světové úrovně v práci s těmito ingrediencemi. Toď vše. Naive vyrábí čokoládu způsoby, které maximálně pomáhají odhalit charakter konkrétního kakaového bobu. Čokoláda se konečně zrodí až po pečlivé analýze chuti, barvy, vůně a struktury. Již nějakou dobu Naive výrobky staví Litvu na mapu delikates jako vycházející hvězdu světové gurmánské čokolády. Zažijte si sami na sobě kus našeho tajemství.
Toto je další unikátní čokoláda vzniklá po intenzivním brainstormingu s Domantasem Užpalisem a Chocolate Naive. Naše spolupráce a nápady si dovolují dále posunovat hranice řemeslné funkční čokolády a vyvíjet zcela nevídané kombinace porušením starých pravidel. Salutujeme všem statečným milovníkům kvalitní čokolády a jedlíkům za podporu našich nikdy-nekončících čokoládových experimentů!
Ten nejsilnější 50:1 extrakt i celistvý surový prášek z polyrhachis vicina roger ve vysokém obsahu 5g na tabulku vč. topingu z mnoha ks smaragdových mravenců vč. jejich vajíček je součástí receptu každé unikátní tabulky. Tato masivní množství jsme očividně nepoužili jen kvůli chuti jako delikatesu, ale zejména pro vysoko-funkční adaptogenní a nutriční efekt v podstatě kombinující sílu doplňku stravy s antioxidační hořkou čokoládou!
Považován za vynikající adaptogenní látku dle TČM ve stejných kategoriích jako ženšen, rhodiola, schizandra, cordyceps, reishi a gynostemma, je černý horský mravenec (Polyrhachis vicina Roger) tradiční jedlý druh hmyzu v Číně. Známý a užívaný přes 3000 let pro své prospěšné živiny východním tonickým bylinářstvím se i v moderní době již stovky let používá přímo jako funkční přísada do různých farmaceutických výrobků, tonik, doplňků stravy či potravin a je nedílnou součástí TČM i čínských pharmacopoeia spisů.
Černý extrakt Polyrhachis Vicina je významným zdrojem naprosto unikátních látek jako je mravenčí ecdysteron a aldehydové sloučeniny (kterým se mj. přisuzuje unikátní síla mravenčího těla), chitin, kyselina mravenčí, triterpeny, S.O.D./superoxid dismutáza (77000 IU/100g), surové ATP (adenosintrifosfát), nejvyšší množství zinku vůbec (více než koncentrovaný extrakt z ústřic!), aminokyseliny (40-67%!) vč. všech esenciálních, minerály a vitamíny, stopové prvky a mnoho dalších. Mj. i díky všem těmto látkám je černý horský mravenec považován gramem ke gramu za jedno z nejsilnějších stvoření vůbec. Dokáže nést 50-100 násobek své vlastní váhy a tlačit břemeno o tisícinásobcích své vlastní váhy! Kromě toho nepostrádá ani rychlost, výdrž a velkou houževnatost a pracovitost.
Polyrhachis Vicina Roger je druh černého mravence tradičně známý v čínském bylinkářství jako „horský mravenec“, protože jak bylo zmíněno se vyskytuje primárně mezi kořeny živého ženšenu v pohoří Changbai v Číně. Je považován za přední tonickou bylinu TČM. Ačkoli je právě ženšen (u jehož kořenů se Polyrhachis Vicina Roger přirozeně a notoricky vyskytuje) považován za „krále bylin“ tak černý mravenec Polyrhachis Vicina je na východě známý jako „bylina králů“.
Entomofágie - dietní praxe pojídání hmyzu, byla součástí každého lékopisu předků po celé planetě. Imperiální záznamy uvádějí, že Polyrhachis Ant byl konzumován pro adaptogenní vlastnosti dynastickými pokrevními liniemi po celé věky, což se ukázalo zejména oblíbené během dynastie Zhou u vládců a jejich šlechtické elity v Číně.
Unikátní ecdysteron
Mravenční bioaktivní ecdysteron: Ecdysteron (Ecdy) je hmyzí hormon nacházející se v členovcích, který reguluje jejich vývoj. Je také syntetizován řadou rostlin (fytoecdysteron) k boji proti hmyzím škůdcům. Má řadu farmakologií studovaných vlastností včetně anabolických a adaptogenních. Ecdysteron je široce prodáván jako doplněk stravy ke zvýšení fyzické výkonnosti sportovců. Kromě anabolického účinku Ecdy závislého na estrogenovém receptoru beta (ERbeta) ve svalech zůstávají molekulární mechanismy velkého množství dalších farmakologických účinků indukovaných Ecdy neznámé. Strukturálně je ecdy velmi podobný androgenům (mužským hormonům jako je testosteron) a mnozí navrhují jeho použití jako bezpečnější a přírodní alternativu k anabolickým steroidům.
Tato unikátní tmavá-fialová 70% adaptogenní čokoláda bez balastu, emulgátoru a jakýchkoli zbytečných aditiv je mimo výše zmíněného stejně jako všechny kvalitní čokolády velmi bohatá na energii stabilních kakaových tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin. Dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
HMOTNOST: 55g
VYROBENO: Litva Země původu kakaa: Borneo (pouze fialové boby - výběr)
SLOŽENÍ: Fialové surové (raw) kakao, surový třtinový cukr, kakaové máslo, mrazem sušení divocí zelení stromoví mravenci, extrakt z černých horských mravenců 50:1 3000mg, surový (raw) prášek z černých horských mravenců 2000mg. Podíl kakaové sušiny min. 70%. Může obsahovat stopy ořechů či arašídů.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota 2465 kJ/588 kcal
Tuky 37g, z toho nasyc. mastné kyseliny 21g
Sacharidy 49g, z toho cukry 26g
Bílkoviny 5g Sůl 42mg
Aroma profil/tóny - limetka, koriandr, ovoce, černý rybíz, zemina, molecules surové fialové kakao, mravenčí kyselka
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Mohlo by Vás zajímat
62% speciální litevská mléčná čokoláda Naive s pravými hřiby.
skladem
195 Kč
DRY-AGED BEEF (darkmilk) Steak chocolate - Naive 57g
62% speciální litevská mléčná čokoláda Naive se sušeným masem a brusinkami.
skladem
169 Kč 149 Kč
AMBROSIA (tmavá pylová čokoláda s medem) Naive 57g
67% speciální litevská tmavá čokoláda Naive s fermentovaným včelím pylem - ambrosií.
dostupnost podle variant
239 Kč 179 Kč