Set tří 20g řemeslných čokoládek z kolekce Forager od Naive (Ambrosia, Kefir a Porcini). Touto velmi úspěšnou kolekcí Naive zavedla originální způsob ochucení své čokolády pouze pomocí lokálních Litevských hodnotných surovin, aby přirozeně doplnily a rozšířily komplexní složení a tóny kakaa. Více ke každé tabulce níže..

V malém městečku na východní straně Litvy vyrábí Chocolate Naive své unikátní čokolády ,,od bobů po tabulku". Každé brzké ráno čokoládový mistr pečlivě praží čerstvé kakaové boby, jejichž lahodná vůně jemně probouzí obyvatele města. Stejně jako před sto lety se v Naive kakaové boby pomalu konšují, aby se uvolnila jejich mimořádná paleta chutí s tóny ovoce, ořechů a květin. Tyto ručně vyrobené tyčinky jsou uloženy na později, aby vyzrály a pak se vytvářejí různorodé řady příchutí s přírodními superpotravinami a kořením. V Chocolate Naive, jednom z pouhých 200 výrobců tohoto typu na celém světě, začíná celý výrobní cyklus již sušeným kakaovým bobem...

Špičkové kakaové boby jsou pečlivě vybírány z výjimečných farem. Poté jsou transportovány starými námořními cestami do Evropy a nakonec do Litvy, domova Chocolate Naive. Pro Naive jsou nejdůležitější dva klíčové principy: Zaprvé - pracují pouze s těmi nejlepšími ingrediencemi na světě. Zadruhé - snaží se stát řemeslníky světové úrovně v práci s těmito ingrediencemi. Toď vše. Naive vyrábí čokoládu způsoby, které maximálně pomáhají odhalit charakter konkrétního kakaového bobu. Čokoláda se konečně zrodí až po pečlivé analýze chuti, barvy, vůně a struktury. Již nějakou dobu Naive výrobky staví Litvu na mapu delikates jako vycházející hvězdu světové gurmánské čokolády. Zažijte si sami na sobě kus našeho tajemství.

"Často se mě ptají, proč jsem se rozhodl vyrábět čokoládu." Před odpovědí vždy váhám. Měl bych raději vyprávět dlouhý a poutavý příběh o svém divokém nápadu, nebo bych měl jednoduše říct, že jsem uviděl díru v trhu? Pravdou je, že ani jedna z těchto odpovědí není zcela správná. Čokoláda je jako můj vlastní život - hořká i sladká. Byla vždy můj neustálý společník, který mě viděl růst z bezstarostného dítěte ve zcela donkichotského dospělého. Čokoláda je stejně bujná jako můj nejživější sen a pokorná jako moje jednoduchá realita. Ochutnávkou čokolády Naive dáváte smysl mému celoživotnímu projektu - a za to vám chci osobně poděkovat. “ - Domantas Užpalis

Domantas Uzpalis Chocolate naive | Pure products, Artisan chocolate, Naive

AMBROSIA ( https://www.adamraw.cz/ambrosia-naive/ )

Biodynamické 130 let staré včelíny Naive se nachází ihned vedle lesa, kde včely shromažďují svůj vynikající nektar. Díky své jedinečné poloze je med a pyl tmavě jantarově zbarvený a má tóny mechové země a lesa. Tyto organické suroviny vytvářejí neobvyklou alchymii s Naive čokoládou. Složitý proces kombinování medu s čokoládou řadí tuto recepturu mezi technologicky nejsofistikovanější Domantasovy recepty. Z důvodu struktury nebylo možné (ačkoli to byl původní plán Domantase), vytvořit tuto čokoládu výhradně s medem a úplně bez cukru. Proto obsahuje nutné množství surového třtinového cukru. 

Ruští vědci, kteří udělali společně s Rumunskými a Francouzskými vědci mnoho výzkumů včelích produktů potvrdili, že Včelí chléb (včelami zpracovaný, fermentovaný květový pyl) obsahuje "vše, co je potřebné pro lidský organismus k přežití". Jedná se tak o dokonalou celistvou potravinu.  Včelí chléb, je jedním z nejstarších potravinových doplňků na světě. Je jisté, že kdyby dietologové využili všech dosavadních výzkumů a možností a rozhodli se vytvořit dokonalý potravinový doplněk, vzniklo by něco velmi podobného včelímu chlebu. Ten však obsahuje, stejně jako mateřské mléko dokonce i v současné době stále mnoho nedefinovatelných substancí. Budoucnost snad o tomto zázraku časem odhalí i více.. Více infa čtěte zde: https://www.adamraw.cz/vyhledavani/ambrosia/

Tato unikátní 67% čokoláda bez rafinovaného bíleho cukru, emulgátoru a jakýchkoli jiných zbytečných aditiv je stejně jako všechny kvalitní čokolády velmi bohatá na energii stabilních kakaových tuků (v tomto případě i cukrů z lesního medu a třtinové šťávy), aminokyseliny a enzymy z pylu, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin. Dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly. 

67% Pylová čokoláda Naive je oslazená lesním medem a surovým třtinovým cukrem.

HMOTNOST: 20 g
VYROBENO: Litva
SLOŽENÍ: kakao*, třtinový cukr*, čisté kakaové máslo*, ambrosie(včelí pyl)*, lesní med*. *divoké(wild) nebo zcela přirozené (all-natural farming) zemědělství. Obsah kakaové sušiny min. 67%. Může obsahovat stopy ořechů, arašídů a lepku.

POZOR: Opatrnosti je třeba u osob citlivých na včelí produkty. Není vhodné pro osoby s alergií na včelí složky, pyl a med. Pokud jste citlivý na některý z produktů včel, poraďte se o konzumaci s lékařem.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2449 kJ/585 kcal
Tuky 37,5 g
z toho nasycené mastné kyseliny 22 g
Sacharidy 52 g 
z toho cukry 33 g
Bílkoviny 5 g
Sůl 42mg

Původ bobů: Bolívie

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.

KEFIR ( https://www.adamraw.cz/kefir-naive/ )

Kefír je vítězstvím mléka nad časem. V Litvě existují starodávné tradice vytváření kefíru, autentického produktu kulinářského dědictví a přirozené kultivace/fermentace mléka po tisíc let. Kefír obsahuje probiotika, symbiózu prospěšných bakterií a kvasinek, které fermentují a tím také přirozeně konzervují mléko. Z generace na generaci se tajemná kefírová zrna předávají dál, aby se udržela dlouhá tradice tohoto vitálního nápoje. ,,Ve jménu svého inovativního ducha jsem se rozhodl vyrobit něco skutečně neortodoxního smícháním kefíru se svou čokoládou. Díky živým mikroorganismům tento výtvor zraje dál (jako třeba sýr) a jeho chuť se postupně vyvíjí. Je to dostatečně nadčasové?´´

Obyvatelé kavkazských hor vyráběli kefír tisíce let. V této oblasti jsou zrna kefíru známá pod názvem „Prorokova zrna“. Dle legendy o původu zrn schopných žít v mléku a kultivovat ho, totiž obdaroval prorok Mohammed ortodoxní křesťany kavkazské oblasti posvátnými zrnky kefíru. Mohammed údajně učil lidi, jak z nich vyrábět kefír a lidé si jej ctili jako superpotravinu podporující zdraví. Zrna kefíru i způsoby nakládání s nimi si udržovali lidé v kavkazských horách po mnoho generací v úplné tajnosti. Vlastnit tato zrna kdysi znamenalo mít velké bohatství. Lidé věřili, že magická moc kefíru by se nějak snížila, kdyby se tajemství výroby sdílelo mimo jejich region. Marco Polo zmínil tento "magický nápoj" ve svých kronikách. Kefír byl vždy ceněn jako potravina lidového léčitelství, ale tajemství a klíč k výrobě kefíru se dostali k širší veřejnosti až počátkem 20. let.

Kefírová Naive mění způsob, jakým vnímáme mléčnou čokoládu. Dodává až ,,šampaňský´´ nádech a mírně kyselou dochuť. Aroma tvořící kefírové mikroorganismy, které jsou v čokoládě stále aktivní, fungují jako kouzlo a tvoří patrné květinové tóny v této čokoládě.

Tato unikátní kefírová darkmilk 57% čokoláda bez rafinovaného bíleho cukru, emulgátoru a jakýchkoli jiných zbytečných aditiv je stejně jako všechny kvalitní čokolády velmi bohatá na energii stabilních kakaových tuků (v tomto případě i cukrů z třtinové šťávy), specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin. Navíc díky mléčnému a kefírovému podílu obsahuje vápník a mnoho dalších živin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly. 

Kefírová čokoláda Naive 57% je oslazená surovým třtinovým cukrem a "grass fed" mlékem.

HMOTNOST: 20 g
VYROBENO: Litva
SLOŽENÍ: Speciální kakao*, surový třtinový cukr*, kakaové máslo *, kefír (10%), pastvené("grass fed") sušené mléko *, . * divoké(wild) nebo zcela přirozené (all-natural farming) zemědělství. Obsah kakaové sušiny min. 57 %. Může obsahovat stopy ořechů, arašídů a lepku.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2116 kJ/503 kcal
Tuky 45,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny 24,7 g
Sacharidy 42,8 g
z toho cukry 30 g
Bílkoviny 6 g
Sůl 44mg

Aroma profil: tóny mléčné zmrzliny, šampaňského, mandlí a květin. Kyselé tóny a osvěžující mléčná chuť.

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.

PORCINIhttps://www.adamraw.cz/porcini-naive/ )

V Porcini čokoládě pojí mistr Domantas Užpalis své prémiové kakao, pastvené mléko a dosti neobvyklou surovinu: pravé divoké hříbky!

Překvapivá kombinace chutí dělá z Porcini jedinečnou vysokoprocentní darkmilk čokoládu pro milovníky hub a speciálních chutí. Více než kterákoli jiná Naive čokoláda ztělesňuje Porcini kolekci Forager, zaměřující se na sběr a uplatnění lokálních surovin Litvy (med, ambrosia, kefír, hřiby...). I sám Domantas Užpalis často chodí ven a sbírá divoké hříbky z litevské přírody pro svou čokoládu. Houby jsou důležitou složkou litevské kuchyně. Porcini, stejně jako další odrůdy hub rostou divoce v hustých borových lesích Litvy, ke kterým má mistr Naive čokolády osobní hluboký vztah. Hříbky se řadí mezi vzácné houby protože bývá dost náročné je najít.

Tato krémová čokoláda má sladkou houbovou a lanýžovitou chuť s nádechem sladu. Zemitější a pikantnější tóny hříbků jsou vyváženy bohatou mléčnou čokoládou. Výsledek tedy není příliš sladký ani slaný ale krásně vyvážený.

Tato unikátní hřibová darkmilk 62% čokoláda bez rafinovaného bíleho cukru, emulgátoru a jakýchkoli jiných zbytečných aditiv je stejně jako všechny kvalitní čokolády velmi bohatá na energii stabilních kakaových tuků (v tomto případě i cukrů z třtinové šťávy), specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin. Navíc díky mléčnému podílu obsahuje vápník a mnoho dalších živin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly. 

Hřibová čokoláda Naive 62% je oslazená třtinovým cukrem a "grass fed" mlékem.

HMOTNOST: 20 g
VYROBENO: Litva
SLOŽENÍ: Speciální kakao*, třtinový cukr*, kakaové máslo *, pastvené("grass fed") sušené mléko *, divoké pravé hřiby*. * divoké(wild) nebo zcela přirozené (all-natural farming) zemědělství. Obsah kakaové sušiny min. 62 %. Může obsahovat stopy ořechů, arašídů a lepku.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2396 kJ/570 kcal
Tuky 38 g
z toho nasycené mastné kyseliny 23,1 g
Sacharidy 44 g
z toho cukry 27 g
Bílkoviny 5,9 g
Sůl 0,44 g

Aroma profil: hříbky a lanýže, slad, mléko a smetana

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.

 

TENTO SET OBSAHUJE 3X20G ČOKOLÁDKU V DÁRKOVÉ KRABIČCE. OBSAH SETU: 60G.


Mohlo by Vás zajímat

Nektar z kakaové buničiny (heirloom) Naive 90g

Nektar z kakaové buničiny (heirloom) Naive 90g

Čistý nektar z dužiny bílého Mexického kakaa. 100% heirloom kakao.

skladem

199 Kč

BIO 75% Madagaskar Criollo - Francois Pralus 100g

BIO 75% Madagaskar Criollo - Francois Pralus 100g

BIO 75% čokoládová tabulka z Criollo kakaa z Madagaskaru.

skladem

189 Kč

Obří BIO 100% Madagaskar (bez přísad) Francois Pralus 3 KG

Obří BIO 100% Madagaskar (bez přísad) Francois Pralus 3 KG

3x1kg BIO 100% čokoládové tabule z Criollo kakaa z Madagaskaru.

skladem

3 499 Kč 3 299 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím