V malém městečku na východní straně Litvy vyrábí Chocolate Naive své unikátní čokolády ,,od bobů po tabulku". Každé brzké ráno čokoládový mistr pečlivě praží čerstvé kakaové boby, jejichž lahodná vůně jemně probouzí obyvatele města. Stejně jako před sto lety se v Naive kakaové boby pomalu konšují, aby se uvolnila jejich mimořádná paleta chutí s tóny ovoce, ořechů a květin. Tyto ručně vyrobené tyčinky jsou uloženy na později, aby vyzrály a pak se vytvářejí různorodé řady příchutí s přírodními superpotravinami a kořením. V Chocolate Naive, jednom z pouhých 200 výrobců tohoto typu na celém světě, začíná celý výrobní cyklus již sušeným kakaovým bobem...

Špičkové kakaové boby jsou pečlivě vybírány z výjimečných farem. Poté jsou transportovány starými námořními cestami do Evropy a nakonec do Litvy, domova Chocolate Naive. Pro Naive jsou nejdůležitější dva klíčové principy: Zaprvé - pracují pouze s těmi nejlepšími ingrediencemi na světě. Zadruhé - snaží se stát řemeslníky světové úrovně v práci s těmito ingrediencemi. Toď vše. Naive vyrábí čokoládu způsoby, které maximálně pomáhají odhalit charakter konkrétního kakaového bobu. Čokoláda se konečně zrodí až po pečlivé analýze chuti, barvy, vůně a struktury. Již nějakou dobu Naive výrobky staví Litvu na mapu delikates jako vycházející hvězdu světové gurmánské čokolády. Zažijte si sami na sobě kus našeho tajemství.

"Často se mě ptají, proč jsem se rozhodl vyrábět čokoládu." Před odpovědí vždy váhám. Měl bych raději vyprávět dlouhý a poutavý příběh o svém divokém nápadu, nebo bych měl jednoduše říct, že jsem uviděl díru v trhu? Pravdou je, že ani jedna z těchto odpovědí není zcela správná. Čokoláda je jako můj vlastní život - hořká i sladká. Byla vždy můj neustálý společník, který mě viděl růst z bezstarostného dítěte ve zcela donkichotského dospělého. Čokoláda je stejně bujná jako můj nejživější sen a pokorná jako moje jednoduchá realita. Ochutnávkou čokolády Naive dáváte smysl mému celoživotnímu projektu - a za to vám chci osobně poděkovat. “ - Domantas Užpalis

Domantas Uzpalis Chocolate naive | Pure products, Artisan chocolate, Naive

Toto je další unikátní čokoláda vzniklá po intenzivním brainstormingu s Domantasem Užpalisem a Chocolate Naive. Naše spolupráce a nápady si dovolují dále posunovat hranice řemeslné funkční čokolády a vyvíjet zcela nevídané kombinace porušením starých pravidel. Salutujeme všem statečným milovníkům kvalitní čokolády a jedlíkům za podporu našich nikdy-nekončících čokoládových experimentů!

Gyokuro je královnou japonských čajů. A taky ten nejdražší. Gyokuro používá pouze malé čajové lístky utržené z horní části rostliny. Díky tomu má výrazně jemnou, sladkou chuť umami a svěží aroma. Kromě jeho delikátní chuti jsou to také jeho bohaté zdravotní přínosy, jež z něj dělají jeden z nejlepších dostupných zelených čajů vůbec! Zveme vás, abyste zkusili začít svůj den ponořením se do této krásné čajové tabulky gyokuro!

Hōjicha je japonský zelený čaj. Od ostatních japonských zelených čajů se liší tím, že se praží v porcelánové nádobě na dřevěném uhlí. Na rozdíl od jiných japonských čajů, které se zpracovávají horkou parou, se hōjicha ještě praží při 150°C. Ulomte kousek této tabulky hōjicha, vložte si ji do úst, nechte rozpustit a vplujte do světa krásného japonského kulinářského dědictví.

Pití čaje bylo poprvé zaznamenáno v Japonsku v 9. století našeho letopočtu. Bylo úzce spjato s kulturní výměnou mezi Japonskem a asijským kontinentem a rozvojem buddhismu. Ve 14. století n. l. se pěstování čaje rozšířilo po Japonsku a vlivný čajový mistr Sen no Rikyū (1522-1591 n. l.) zavedl do konce následujícího století význačná pravidla týkající se čajového obřadu - tradice, která se v Japonsku dodnes praktikuje a která je úzce spjata s hluboce zakořeněnou kulturou země omotenashi (pohostinství/obsluhování hostů).

Hojicha patří mezi pražené zelené čaje. Díky pražení získává hnědou barvu a má výrazné aroma s ořechovými, nasládlými až kaštanovými podtóny. Pěstuje se pod přímým sluncem. V jeho lístcích se pak jako ochrana před UVB zářením kumuluje velké množství katechinu, který má antioxidační účinky. V průběhu pražení se z jeho lístků téměř zcela vyloučí kofein. Hojicha jako čaj je tedy vhodná pro celodenní i večerní popíjení a v omezeném množství si jej mohou dopřát i ženy a děti. Hojicha chutná výborně i během jídla - podporuje optimální trávení a neutralizuje chutě jednotlivých pokrmů. Je proto také vhodná mezi jednotlivými chody nebo k dezertu. V její silné a opojné vůni vynikají decentně pečené tóny cukroví, kaštanů a pohanky. V chuti je svěží, mírně napraženě dřevitý. Spíše než zelený čaj připomíná pražené oolongy nebo obilnou kávu, může se objevit i nota konopí. Čaj Hojicha má příznivý vliv na zažívání, a proto ho Japonci popíjejí k jídlu nebo po jídle. 

Gjokuro (japonsky 玉露, Gyokuro, Nefritová rosa) je zelený čaj, který je v Japonsku jako nejvyšší sorta čaje podáván jen těm nejlepším hostům. Nejstarší oblastí pěstování je prefektura Kjóto. Čaj pochází z plantáží, které jsou zakrývány rákosovými rohožemi a slámou, čajovník tak roste skoro ve tmě. Zakrytí přitom způsobí, že produkuje více chlorofylu a méně tříslovin, aby pohltil potřebné množství slunečních paprsků. Z tohoto důvodu se ruční sběr koná pouze 1× ročně, protože se keře velmi rychle vyčerpají. Každé setkání s jakostním japonským gyokurem je milé. Čaj má světle zelenou barvu a čisté, svěží aroma. Jeho chuť svou jemností a sladkostí připomíná samet, je velmi hebká. Najdete v ní však také stopu květin a hlavně důležitou chuť umami – nejvyšší stupeň lahodnosti.

Tato unikátní světlá 50% čokoláda bez rafinovaného bíleho cukru, emulgátoru a jakýchkoli jiných zbytečných aditiv je stejně jako všechny kvalitní čokolády velmi bohatá na energii stabilních kakaových tuků (v tomto případě i cukrů z třtinové šťávy), specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin. Navíc díky podílu mléka obsahuje vápník a mnoho dalších živin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly. 

Tyto tabulky jsou oslazeny třtinovým cukrem v celkovém množství pouze 7,6g cukrů na každou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v půlce malého jablka).

HMOTNOST: 2x28g
VYROBENO: Litva
SLOŽENÍ: Čisté kakaové máslo, třtinový cukr, mléčný prášek, čaj gyokuro, čaj hōjicha Obsah kakaové sušiny min. 50 %. Může obsahovat stopy ořechů, arašídů a lepku. Udržujte v suchu, temnu a chladu do 18°C max.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota 2390 kJ/570 kcal
Tuky 37 g
z toho nasycené mastné kyseliny 23 g
Sacharidy 44 g
z toho cukry 27 g
Bílkoviny 5,9 g
Sůl 43,7mg

Aroma profil: med, byliny, seno, víno, smetana, pšeničná tráva, ovoce, olejová nota, zelený čaj

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

BIO 80% Awajún 85g

BIO 80% Awajún 85g

BIO 80% tmavá čokoláda z kmenového criollo kakaa indiánů Awajún z Peru.

skladem

145 Kč 139 Kč

BIO 100% Chanchamayo (bez přísad) A. Morin 100g

BIO 100% Chanchamayo (bez přísad) A. Morin 100g

BIO 100% čokoládová tabulka z Peruánského kakaa, oceněná dvěma zlatými medailemi.

skladem

189 Kč

BIO DEMETER 70% BRAZIL sea salt 80g

BIO DEMETER 70% BRAZIL sea salt 80g

BIO a DEMETER 70% tmavá čokoláda s mořskou solí je vyrobena z kakaa z družstva Cabruca v Brazílii, pěstovaného v absolutním souladu s přírodou.

skladem

145 Kč 119 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím