Akce, expirace 11/2022
Prémiová ,,Bean to bar´´ 85% hořká čokoláda z bobů z Madagaskaru, Mava Ottange. S vysokou citronovou a ovocnou sladko-kyselou chutí nevídané pestrosti a s velmi malou hořkostí, s tóny tropického ovoce, koření, medu a sušeného ovoce jde o jednu z nejlepších 85% čokolád světa.
Mava je mladá společnost, která získala starou kakaovou plantáž na Madagaskaru. Polovina plantáže patří rodině Ramanandraibe. Plantáž Mava se rozkládá na 635 hektarech a je rozdělena do osmi různých farem. Všechny kakaovníky jsou pěstovány ekologicky, s tradičním agrolesnickým systémem. Ottange je nejmenší z osmi farem a nachází se na břehu řeky Ramen. Boby pro tuto tabulku byly oceněny v roce 2017 International Cacao of Excellence statusem.
GENETIKA: Acriollados
Tato tabulka vyhrála na Academy of Chocolate v Londýně bronzovou medajli a stala se tak jednou z nejlepších 85% tabulek světa. Má také velmi unikátní nutriční hodnoty.
„Vinte Vinte vám přináší svět čokolády v tabulkách nevídaných chutí. Všechny jsou vyrobeny z kvalitních surovin z celého světa. Vytvořeno s ohnivou vášní a odbornými znalostmi v Portu.” -Pedro Martins Araújo, Mistr výrobce čokolády
Tato 85% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.
Tato čokoláda je oslazená třtinovým cukrem v množství 8,2g na celou (50g) tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v cca půlce jablka).
Superpotravina k posílení energie.
HMOTNOST: 25 nebo 50 g dle varianty
ZEMĚ PŮVODU: Portugalsko
SLOŽENÍ: Kakaové boby, třtinový cukr. Obsah kakaové sušiny 85 %.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
1064 kJ/254 kcal
Tuky 11,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny 6,9 g
Sacharidy 64,2 (většina jako vláknina)
z toho cukry 16,5 g
Bílkoviny 16,7 g
Sůl 0,04g
Odrůda kakaa: Acriollo
Aromatický profil: intenzivní květinyovoce a kyselka, síla kakaa s vodopádem chutí
BEZLEPKOVÉ. Může obsahovat stopy mléka, oříšků a sóji.
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Mohlo by Vás zajímat
92% Costa Rica (Maleku) - Feitoria do Cacao 50g
92% čokoládová tabulka z Portugalska, oceněná zlatem a dvěma stříbry z mezinárodních soutěží čokolády.
skladem
189 Kč 149 Kč
BIO 100% Millésime (bez přísad) Arriba 70g
100% BIO čokoládová tabulka z Ekvádorského kakaa Arriba od Millésime z Belgie. Oceněná stříbrem na prestižní soutěži.
skladem
159 Kč
70% tmavá čokoláda Auro s tóny bylin, bergamotu a třešní.
dostupnost podle variant
179 Kč