70% Auro Tupi 60g
70% tmavá čokoláda Auro s tóny červeného vína, kandovaného pomeranče, rozinek a manga. Zobrazit více
Auro - mezinárodně oceňovaná prémiová značka kakaových tabulek typu „bean-to-bar“ vycházející z udržitelnosti prostřednictvím přímého obchodu a vyráběná pouze z těch nejlepších filipínských ingrediencí.
Celosvětově uznávané a oceněné - vášeň značky Auro předvést jedinečné filipínské kakao byla celosvětově uznána těmi nejprestižnějšími subjekty, jako je Academy of Chocolate (AoC), Great Taste Award a International Chocolate Awards. Od svého uvedení na trh v polovině roku 2017 získala Auro Chocolate již celkem 36 mezinárodních ocenění.
Vyrobena z kakaa trinitario, pěstovaného na úrodné půdě na úpatí hory Matutum na Filipínách - skrývá tato stříbrem oceněná 70% tmavá čokoláda lahodné tóny červeného vína, kandovaného pomeranče, rozinek a manga.
Zábavný fakt: AU, chemický symbol zlata v periodické tabulce v kombinaci s ORO, což znamená „zlato“ ve filipínštině a španělštině (společně název Auro) představuje nový způsob pohledu na starou tradici - Kakao je na Filipínách již více než 300 let a naší úlohou je tento poklad odhalit a přeměnit jej na produkty, které zdůrazní jeho skutečnou hodnotu.
Rozměr tabulky: 9,5 mm x 96 mm x 193 mm
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.
Tato 70% čokoláda bez rafinovaného bíleho cukru, emulgátoru a jakýchkoli jiných zbytečných aditiv je stejně jako všechny kvalitní čokolády velmi bohatá na energii stabilních kakaových tuků (v tomto případě i cukrů z třtinové šťávy), specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin. Dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
70% tmavá čokoláda Tupi je oslazená třtinovým cukrem v celkovém množství 15g cukrů na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v jednom jablku).
HMOTNOST: 60 g
ZEMĚ PŮVODU: Filipíny
SLOŽENÍ: Kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo. Obsah kakaové sušiny 70 %.
Aroma profil: Rozinky, červené víno, kandovaný pomeranč a mango.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
2301 kJ/550 kcal
Tuky 38 g
z toho nasycené mastné kyseliny 23 g
Sacharidy 46 g
z toho cukry 30 g
Bílkoviny 8 g
Sůl 2mg
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Mohlo by Vás zajímat
BIO 100% Millésime (bez přísad) Arriba 70g
100% BIO čokoládová tabulka z Ekvádorského kakaa Arriba od Millésime z Belgie. Oceněná stříbrem na prestižní soutěži.
77% Special Reserve LAWLEY´S RUM - Goodnow farms 55g
77% speciální tmavá čokoláda z bobů naložených v rumu. Ze zvláštní rezervy. Limitovaná šarže.
100% Chocolat Madagascar AMBOHIMENA (bez přísad) 75g
Zlatem oceněná 100% "tree to bar" tabulka z Madagaskaru. ’Single terroir’ Ambohimena, Mava Estate, Sambirano.
100% Chocolat Madagascar OTTANGE (bez přísad) 75g
Zlatem oceněná 100% "tree to bar" tabulka z Madagaskaru. ’Single terroir’ Ottange, Mava Estate, Sambirano.
Výběr Amedei NERI - 12 napolitanů 55g
Výběr těch nejlepších tmavých výtvorů z kakaa od Amedei z Toskánska ve formě napolitanů (minitabulek) "9", Porcelana, Blanco de Criollo a Acero95 v dárkové krabičce.