Chocolaterie A. MORIN

Proč nemá výrobek v názvu slovo čokoláda? Ze zákona se smí čokoládou nazývat pouze výrobek obsahující nějaké sladidlo. Toto je čistá prémiová 100% kakaová tabulka zcela bez aditiv.

,,100% čokolády jsou obecně mé nejoblíbenější a osobně je používám i jako přírodní tonikum/energizér před tréninky - nepůsobí stimulačně a bez reálné energie jako například káva/nakopávače a nezasahují ani do spánku ani do CNS - jsou vybalancovány vysokým obsahem theobrominu a nejsou energizérem jen na základě stimulace, ale zejména na základě skutečné a objemné kalorické hodnoty (zejm. z kakaových tuků), která je významná i ve velmi malém množství gramáže (20-30g). Běžně na 50g odjedu perfektní trénink i v noci a pak jdu hned spát. Obsah dalších mnoha živin, zejm. hořčíku a dalších minerálů podporuje výkon i regeneraci.´´

theobromine-chain

,,Theobromin je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný, protože nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromin kofein dokonale balancuje. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, a proto obvykle neprodukuje pocity na hraně nervozity a hl. není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává. Theobromin a kofein jsou podobně konstruované typy farmakologicky aktivních látek, ale se znatelně odlišnými účinky. Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty přírodních alkaloidů ve vysokoprocentní čokoládě jsou skvěle stabilizovány jejím bohatým tukem, vlákninou a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina - i proto se kakau již od Aztéků přezdívá pokrm bohů.´´

Porcelánové kakao je světově nejvzácnější z kakaových odrůd díky svému vytříbenému chuťovému profilu, dokonalé rovnováze kyselosti/ovoce a nižší úrovni svíravosti a hořkosti. Jsou patrné tóny ořechů, karamelu a mírného koření s máslovou strukturou. Mnoho z těchto tónů nemusí být okamžitě detekováno, pokud čokoládu náležitě nevychutnáte. Mnozí očekávají, že čokoláda Porcelana bude kvůli své ceně a pověsti nejchutnějším čokoládovým zážitkem ze všech, ale je to jemnost, vyváženost a dlouhotrvající chuť, která ji definuje. Mnoho lajků i znalců upřednostňuje ovocné čokolády, většinou vyrobené z kakaa Trinitario nebo Criollo/Trinitario s přidanou sladkostí, ale je to Porcelana, kterou považují skuteční znalci za svatý grál kakaa.

Název Porcelana pochází z průsvitných, "smaltovaných/porcelánových", nezralých kakaových lusků, které visí ze stromu, tyto lusky jsou také hladší než většina. Nezralé boby jsou také čistě bílé a typické pro pravé Criollo. Kakao Porcelana je nejčistší formou kakaa Criollo a v průběhu historie bylo vždy považováno za nejlepší a nejdražší.

,,Bean to bar´´ single origin 100% tabulka. Jedna z nejoceňovanějších a nejdražších čokolád na světě z křehkého kakaa Criollo. Tato výjimečná odrůda z rodiny Criollo, je velmi ceněná pro své delikátní a jemné aroma.

V době kolonií se kakao Porcelana nazývalo Maracaibo, podle názvu stejnojmenného přístavu, ze kterého byly jeho boby dodávány. Později bylo přejmenováno na Porcelana kvůli onomu „porcelánovému“ vzhledu lusků. Tyto unikátní boby jsou sbírány lokálně od drobných pěstitelů v oblasti Sur del Lago v Maracaibo v provincii Zulia ve Venezuele.

Společnost A. Morin existuje od roku 1884 a je spravována Franckem Morinem ve čtvrté generaci. Jeho pradědeček začal dovážet kakaové boby ze zemí původu a sám je pražil a zpracovával. Ve své době byl A. Morin nejmodernějším výrobcem čokolády v Evropě.

Tato 100% "čokoláda" je stejně jako všechny kvalitní 100% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh 100% kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Každá 100% "čokoláda" chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace. Po čase se "stovkami" se dokonale mění preference chutí.

Superpotravina k posílení energie.

HMOTNOST: 100 g
ZEMĚ PŮVODU: Venezuela
SLOŽENÍ: Kakaové boby. Obsah kakaové sušiny 100 %.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2505 kJ/607 kcal
Tuky 52 g
z toho nasycené mastné kyseliny 34,2 g
Sacharidy 12,7 g (většina jako vláknina)
z toho cukry 1,3 g
Bílkoviny 14,2 g
Sůl 0,01g

Odrůda kakaa: Criollo

Bezlepkové
veganské

Může obsahovat stopy sezamu, ořechů a mléka.

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

77% Almendra Blanca (Mexico) - Goodnow farms 55g

77% Almendra Blanca (Mexico) - Goodnow farms 55g

77% prémiová tmavá čokoláda od GNF. Bean-to-bar single origin. Nejlepší značka kraftové čokolády z USA.

skladem

339 Kč

BIO 75% Edelschwarz GIN (Peru) - Karuna 60g

BIO 75% Edelschwarz GIN (Peru) - Karuna 60g

75% tmavá BIO čokoláda s bylinným Ginem od čokolatiérů z jižního Tyrolska.

skladem

219 Kč

BIO 92% GORILLA bar 85g

BIO 92% GORILLA bar 85g

BIO 92% tmavá čokoláda z kakaa národního parku Virunga v Kongu s lesním cukrem arenga ze Sulawesi.

skladem

145 Kč 139 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím