Proč nemá výrobek v názvu slovo čokoláda? Ze zákona se smí čokoládou nazývat pouze výrobek obsahující nějaké sladidlo. Toto je prémiová 100% kakaová tabulka zcela bez aditiv.

,,100% čokolády jsou obecně mé nejoblíbenější a osobně je používám i jako přírodní tonikum/energizér před tréninky - nepůsobí stimulačně a bez reálné energie jako například káva/nakopávače a nezasahují ani do spánku ani do CNS - jsou vybalancovány vysokým obsahem theobrominu a nejsou energizérem jen na základě stimulace, ale zejména na základě skutečné a objemné kalorické hodnoty (zejm. z kakaových tuků), která je významná i ve velmi malém množství gramáže (20-30g). Běžně na 50g odjedu perfektní trénink i v noci a pak jdu hned spát. Obsah dalších mnoha živin, zejm. hořčíku a dalších minerálů podporuje výkon i regeneraci.´´

theobromine-chain

,,Theobromin je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný, protože nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromin kofein dokonale balancuje. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, a proto obvykle neprodukuje pocity na hraně nervozity a hl. není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává. Theobromin a kofein jsou podobně konstruované typy farmakologicky aktivních látek, ale se znatelně odlišnými účinky. Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty přírodních alkaloidů ve vysokoprocentní čokoládě jsou skvěle stabilizovány jejím bohatým tukem, vlákninou a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina - i proto se kakau již od Aztéků přezdívá pokrm bohů.´´

Špičková švýcarská kvalita z Curychu oceněná stříbrem AoC.

100% Taucherli Black Bean to Bar má 0,0 % cukru a je proto zdravá pro srdce i mysl stejně jako ostatní stovky top značek. Taucherli jde však ještě o kousek dále svou nekompromisní švýcarskou kvalitou a zpracováním kdy výsledkem 120 hodin konšování a dalších kroků precizní řemeslné výroby je absolutně vyvážená, rafinovaná chuť čistého kakaa bez kapky hořkosti. V kombinaci s faktem, že použité kakaové boby jsou navíc etické a 100% fair trade získává čokoláda ještě lepší chuť jak v mysli tak i na patře, kde nechává dochuť působit tóny jakéhosi napěněného kakaového koktejlu ještě několik minut po documlání. Čokoláda neobsahuje žádný cukr, takže máte šanci cítit opravdu jen chuť pravého kakaa. S nádechem dřeva, oříšků i kokosu a zemitých tónů je tyčinka na stovku nesmírně příjemná, což je také názor poroty Akademie čokolády AoC v Londýně, jež stříbrnou medailí ocenila tento čistý 100% kakaový výtvor mezi obrovskou konkurencí z celého světa.

Taucherli představuje nejlepší švýcarskou značku čokolády na pití, kterou to pro tuto společnost vše začalo a bean-to-bar čokoládových tabulek v široké škále lahodných příchutí. Jemné čokoládové tabulky jsou vyráběny výhradně ručně na strojích bean-to-bar a jsou požitkem pro všechny vaše smysly.

Tato 100% "čokoláda" je stejně jako všechny kvalitní 100% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh 100% kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Každá 100% "čokoláda" chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace. Po čase se "stovkami" se dokonale mění preference chutí.

Superpotravina k posílení energie.

Chuťové tóny: vyvážená zemitost a intenzivní kakao, kokos, oříšky a jemné plané ovoce

HMOTNOST: 80g
ZEMĚ PŮVODU BOBŮ: GHANA Vyrobeno: Švýcarsko
SLOŽENÍ: Kakaová hmota, kakaové máslo. Obsah kakaa min. 100 %. 

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota 2220 kJ/530 kcal
Tuky 49 g
z toho nasycené mastné kyseliny 30 g
Sacharidy 33 g (většina jako vláknina)
z toho cukry 0 g
Bílkoviny 13 g
Sůl 0,01g

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

BIO 60% TEMPLE OF POSEIDON Solný květ (Belize) - Kakau Worship 75g

BIO 60% TEMPLE OF POSEIDON Solný květ (Belize) - Kakau Worship 75g

BIO 60% čokoláda s květem mořské soli a kokosovým květovým cukrem.

skladem

229 Kč 199 Kč

BIO DEMETER 70% BRAZIL sea salt 80g

BIO DEMETER 70% BRAZIL sea salt 80g

BIO a DEMETER 70% tmavá čokoláda s mořskou solí je vyrobena z kakaa z družstva Cabruca v Brazílii, pěstovaného v absolutním souladu s přírodou.

skladem

145 Kč 125 Kč

80% Latitude Rwenzori (Uganda) 70g

80% Latitude Rwenzori (Uganda) 70g

80% organická čokoláda z Ugandských výběrových bobů.

skladem

195 Kč 169 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím