Míšina čokoláda

60% "jedno-druhová" a "od bobu po tabulku" kozí mléčná čokoláda oslazená třtinovým cukrem v množství 17g na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v cca jednom menším jablku). 

Kozí mléko slouží jako potrava lidí od dávných dob, svým složením je blíže lidskému mateřskému mléku díky čemuž je pro člověka také lehčeji stravitelné a velmi často je bez problému snášeno i lidmi s citlivostí na kravské aj. mléčné produkty s obsahem A1 kaseinu a větších tukových globulí. Obsah tuku je v průměru asi 4,1%, obsah proteinu 3,4%. Zvláště vysoká nutriční hodnota činí kozí mléko důležitým zdrojem vysoce kvalitních bílkovin (se všemi esenciálními aminokyselinami), vápníku, vitamínů a dalších minerálů.

Míšina č. používá sušené farmářské mléko z Moravy, z rodinné farmy a gurmánské minimlékárny Bon Lait od francouzských sánských koz. "Sánská koza je špičkové, geneticky velmi cenné zvíře, jehož mléko se vyznačuje vynikající kvalitou a obsahem mléčných složek a také velmi slabým až žádným kozím aromatem, " říká MVDr. Lukáš Hlubek, majitel Bon Lait, který je odborník na mléčné kozí farmy. Výsledkem je krásná lokální spolupráce a unikátní, alternativní mléčná tabulka bez nežádoucí kozí pachuti. 

Tato unikátní kozí mléčná 60% čokoláda bez rafinovaného cukru, emulgátoru a jakýchkoli jiných zbytečných aditiv je stejně jako všechny kvalitní čokolády velmi bohatá na energii stabilních kakaových tuků (v tomto případě i cukrů z třtinové šťávy), specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin. Navíc díky kozímu mléčnému podílu obsahuje vápník a mnoho dalších živin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly. 

Michaela D. - ,,Celý život mám ráda čokoládu. Kamkoli jedu, kupuju čokolády a čokoládové tyčinky a zkouším nové chutě. Tato moje láska mě dovedla až k výrobě vlastní čokolády. Ne takové, kdy si koupíte od velkého výrobce kakaovou hmotu, tu rozpustíte a nalejete do forem. Ale takové, kdy si najdete ty nejlepší kakaové boby na světě, pečlivě je ručně protřídíte, opražíte (různé boby vyžadují různou teplotu a dobu pražení), nadrtíte, odslupkujete a pak několik dní melete v kamenném mlýnu (melanžéru). Tak získáte svoji vlastní kakaovou hmotu. Po odležení (staření), kdy ještě dobíhají započaté chuťové procesy, kakaovou hmotu ztemperujete (zahřejete, ochladíte a znovu zahřejete). Je to taková alchymie, kdy každý teplotní stupeň hraje roli. Pak už jen nalejete do forem a po ztuhnutí vyklepnete a ručně zabalíte. Dobře ztemperovaná čokoláda se krásně leskne a při odlomení hlasitě křupne.. Vše probíhá u jednoho výrobce, a proto se takové čokoládě ve světě říká BEAN TO BAR neboli hezky česky OD BOBU PO TABULKU. Je úžasné, jak můžete během tohoto procesu ovlivnit chuť čokolády. Chci vám co nejvíce přiblížit chuť a aroma kakaových bobů z konkrétní země, proto boby nemíchám a všechny čokolády jsou single origin. Čokoláda z bobů z Vietnamu chutná úplně jinak než čokoláda z bobů z Tanzanie nebo třeba ze Šalamounových ostrovů, i když obsahuje stejné procento kakaových bobů. V čokoládách nenajdete žádný odtučněný kakaový prášek, mléčný tuk nebo lecitin, ale pouze nealkalizované výběrové kakaové boby, třtinový cukr a kakaové máslo. V mléčné čokoládě je navíc ještě plnotučné mléko. Výroba jedné tabulky trvá i týden, ale výsledek stojí za to!´´

HMOTNOST: 50 g
ZEMĚ PŮVODU KAKAA: Šalamounovy ostrovy
SLOŽENÍ: Kakaové boby, třtinový cukr, kakaové máslo, sušené kozí mléko. Minimální obsah kakaa 60%. Může obsahovat stopy ořechů.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2445 kJ/588 kcal
Tuky 43 g
z toho nasycené mastné kyseliny 26 g
Sacharidy 37 g
z toho cukry 34 g
Bílkoviny 8,5 g
Sůl 0,1g

Aromatický profil: Karamel, perník, mléčné a krémové.

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

77% CRU Ecuador - Amedei

77% CRU Ecuador - Amedei

77% prémiová čokoláda od Amedei z Toskánska.

skladem

199 Kč 169 Kč

100% SALOMAO - Feitoria do Cacao (bez přísad) 50g

100% SALOMAO - Feitoria do Cacao (bez přísad) 50g

100% čokoládová tabulka z Portugalska, oceněná zlatem z AoC 2021.

skladem

189 Kč

100% Firetree Guadalcanal (bez přísad) Šalamounovy ostrovy

100% Firetree Guadalcanal (bez přísad) Šalamounovy ostrovy

100% čokoládová tabulka Firetree z Guadalcanalu. "Bohaté sopečné minerální kakao z Vulkanických ostrovů". Oceněna stříbrnou medailí AoC.

skladem

99 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím