Proč nemá výrobek v názvu slovo čokoláda? Ze zákona se smí čokoládou nazývat pouze výrobek obsahující nějaké sladidlo. Toto je Organická prémiová 100% kakaová tabulka zcela bez aditiv.
,,100% čokolády jsou obecně mé nejoblíbenější a osobně je používám i jako přírodní tonikum/energizér před tréninky - nepůsobí stimulačně a bez reálné energie jako například káva/nakopávače a nezasahují ani do spánku ani do CNS - jsou vybalancovány vysokým obsahem theobrominu a nejsou energizérem jen na základě stimulace, ale zejména na základě skutečné a objemné kalorické hodnoty (zejm. z kakaových tuků), která je významná i ve velmi malém množství gramáže (20-30g). Běžně na 50g odjedu perfektní trénink i v noci a pak jdu hned spát. Obsah dalších mnoha živin, zejm. hořčíku a dalších minerálů podporuje výkon i regeneraci.´´
,,Theobromin je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný, protože nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromin kofein dokonale balancuje. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, a proto obvykle neprodukuje pocity na hraně nervozity a hl. není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává. Theobromin a kofein jsou podobně konstruované typy farmakologicky aktivních látek, ale se znatelně odlišnými účinky. Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty přírodních alkaloidů ve vysokoprocentní čokoládě jsou skvěle stabilizovány jejím bohatým tukem, vlákninou a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina - i proto se kakau již od Aztéků přezdívá pokrm bohů.´´
Špičková kvalita vyrobená v Ugandě.
Výrazná ovocná stovka se svěžestí čerstvého tropického ovoce. Tóny citrusů, višní, manga, mučenky a dalšího ovoce jsou velmi intenzivní. Silný a osvěžující zážitek.
Oceněné kakao nejvyšší kvality společnosti Latitude pochází přímo od jejich více než 2500 certifikovaných ekologických farmářů USDA v Ugandě. Nákup přímo z farmy a kontrola fermentačního procesu ode dne sklizně poskytuje společnosti Latitude plnou důvěru v kvalitu a původ surovin. Naprostá většina farmářů má své plantáže na kopcích národního parku Renzwori poblíž Kasese (kde to všechno pro Latitude začalo).
Čokoláda se skutečným svědomím - Latitude Craft Chocolate, založená v roce 2016, je vertikálně integrovaný sociální podnik vyrábějící speciální kakao a řemeslnou čokoládu s původem z Ugandy. Hl. posláním je používat absurdně chutnou čokoládu jako nástroj pro vytváření místních pracovních míst a udržitelné zlepšování příjmů pro drobné pěstitele kakaa v celé Ugandě. Cesta Latitude v čokoládě se zrodila z hluboké touhy vybudovat udržitelný a sledovatelný dodavatelský řetězec, který bude dodávat trhu s řemeslnou čokoládou prémiové ugandské kakao a zároveň pozitivně ovlivnovat tisíce domácností. Latitude posedlost kvalitou a udržitelným rozvojem rychle vedla až k vybudování vlastní továrny na výrobu bean-to-bar čokolády, kde náš tým mladých ugandských výrobců čokolády vyrábí celou řadu výrobků Latitude. Naším cílem je přiblížit světu jedinečné chutě a kulturu Ugandy pomocí surovin z místních zdrojů a hl. prostřednictvím čokolády. Jsme hrdí na to, že jsme společností "Certified B Corporation" – což znamená, že splňujeme nejvyšší standardy celkového sociálního a environmentálního výkonu, transparentnosti a zodpovědnosti.
Tato 100% "čokoláda" je stejně jako všechny kvalitní 100% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh 100% kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.
Každá 100% "čokoláda" chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace. Po čase se "stovkami" se dokonale mění preference chutí.
Superpotravina k posílení energie.
Chuťové tóny: čerstvé ovoce a tropické plody
HMOTNOST: 70 g
ZEMĚ PŮVODU: Uganda
SLOŽENÍ: Organické kakaové boby. Obsah kakaa min. 100 %. Může obsahovat stopy ořechů, sóji, sezamu, mléka, vajec a pšenice.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota 2629 kJ/628 kcal
Tuky 51,4 g
z toho nasycené mastné kyseliny 31,4 g
Sacharidy 22,8 g (část jako vláknina)
z toho cukry 0 g
Bílkoviny 11,4 g
Sůl 0mg
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Mohlo by Vás zajímat
60% Kozí mléčná (Šalamounovy ostrovy) Míšina č. 50g
Prémiová darkmilk čokoláda s kozím mlékem.
skladem
142 Kč
Pravé banánky ve 100% čokoládě AJALA (bez přísad) Ekvádor 150g/1500g
Dokonalé spojení pravého banánu a 100% kraftové ekvádorské čokolády AJALA bez zrnka cukru! Ochutnejte naše na zakázku vyrobené, na povrchu křupavé a uvnitř nebesky banánové africké kombo. 100% čokoláda tvořící polevu je z výběrových kakaových bobů z farmy Hacienda Limon v Ekvádoru.
není skladem
249 Kč