Instellar - Accelerating Social Innovation

Proč nemá výrobek v názvu slovo čokoláda? Ze zákona se smí čokoládou nazývat pouze výrobek obsahující nějaké sladidlo. Toto je prémiová 100% kakaová tabulka zcela bez aditiv.

,,100% čokolády jsou obecně mé nejoblíbenější a osobně je používám i jako přírodní tonikum/energizér před tréninky - nepůsobí stimulačně a bez reálné energie jako například káva/nakopávače a nezasahují ani do spánku ani do CNS - jsou vybalancovány vysokým obsahem theobrominu a nejsou energizérem jen na základě stimulace, ale zejména na základě skutečné a objemné kalorické hodnoty (zejm. z kakaových tuků), která je významná i ve velmi malém množství gramáže (20-30g). Běžně na 50g odjedu perfektní trénink i v noci a pak jdu hned spát. Obsah dalších mnoha živin, zejm. hořčíku a dalších minerálů podporuje výkon i regeneraci.´´

theobromine-chain

,,Theobromin je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný, protože nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromin kofein dokonale balancuje. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, a proto obvykle neprodukuje pocity na hraně nervozity a hl. není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává. Theobromin a kofein jsou podobně konstruované typy farmakologicky aktivních látek, ale se znatelně odlišnými účinky. Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty přírodních alkaloidů ve vysokoprocentní čokoládě jsou skvěle stabilizovány jejím bohatým tukem, vlákninou a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina - i proto se kakau již od Aztéků přezdívá pokrm bohů.´´

100% sumatranské kakao v té nejčistší podobě. Tabulka s robustní přírodní kyselostí kakaa a rozličnými zemitými tóny. Vítěz bronzové medaile Akademie čokolády 2018. Lahodně čerstvé aromatické kakao ze Sumatry má delikátní chuť a díky tomu patří mezi "jemné stovky".

,,V Krakakoa věříme, že některé z nejkvalitnějších produktů na světě lze vyrábět i tady v Indonésii. Věříme, že zemědělci si musí dobře vydělávat na tvrdé práci, kterou dělají. Věříme, že při hospodářském rozvoji je třeba zároveň chránit životní prostředí. A věříme, že kvalitní řemeslná výroba a zpracování významně přispívají k hospodářskému růstu. Naším posláním je uvést naše přesvědčení do praxe a změnit způsob, jakým systémy výroby potravin ovlivňují lidi a planetu - počínaje kakaem. Naše značka, založená v roce 2013 jako Kakoa, se plně vyvinula v říjnu 2016, kdy se z ní stala Krakakoa. Inspirováni sopečným ostrovem, který kdysi seděl na vodách Sundské úžiny, jsme chtěli světu dát najevo, že naše čokoláda je hrdě indonéská. Naše kakaovníky jsou ekologicky pěstovány na malých farmách, které provozují udržitelné způsoby hospodaření, a naši partneři jsou za jejich sklizeň placeni výše než Fairtrade minimální cenou. Dopřejte si jedinečné příchutě a svůdné vůně Indonésie s našimi ekologicky pěstovanými ,,single origin´´ čokoládovými tabulkami ,,farmer-to-bar´´ vyrobenými s vášní a hlubším účelem..´´

Takže když si kousnete Krakakoi, zažíváte náš závazek ke kvalitě a řemeslu - závazek k tomu, dodat Vám dobrotu našeho souostroví.

Tato 100% "čokoláda" je stejně jako všechny kvalitní 100% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh 100% kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Každá 100% "čokoláda" chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace. Po čase se "stovkami" se dokonale mění preference chutí.

Superpotravina k posílení energie.

HMOTNOST: 50 g
ZEMĚ PŮVODU: Indonésie (Sumatra)
SLOŽENÍ: Kakaová hmota. Obsah kakaa 100%. Může obsahovat stopy mléka a ořechů.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2092 kJ/500 kcal
Tuky 56 g
z toho nasycené mastné kyseliny 36 g
Sacharidy 28 g (část jako vláknina)
z toho cukry 2 g
Bílkoviny 10 g
Sůl 0mg

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

100% Inca’cao - Venezuela (bez přísad)

100% Inca’cao - Venezuela (bez přísad)

100% čokoládová tabulka z Rio Caribe Superior kakaa z kakaových bobů odrůdy Criollo a Trinitario, pěstovaných ve Venezuele

skladem

225 Kč 199 Kč

100% AJALA (bez přísad) Ekvádor 45g

100% AJALA (bez přísad) Ekvádor 45g

100% čokoládová tabulka vyrobená v ČR z výběrových kakaových bobů z farmy Hacienda Limon v Ekvádoru.

skladem

125 Kč 99 Kč

100% Chocolat Madagascar MALIOLIO (bez přísad) 75g

100% Chocolat Madagascar MALIOLIO (bez přísad) 75g

Stříbrem oceněná 100% "tree to bar" tabulka z Madagaskaru. ’Single terroir’ Maliolio, Mava Estate, Sambirano.

skladem

235 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím