Chocolaterie A. MORIN

Proč nemá výrobek v názvu slovo čokoláda? Ze zákona se smí čokoládou nazývat pouze výrobek obsahující nějaké sladidlo. Toto je čistá prémiová 100% kakaová tabulka zcela bez aditiv.

,,100% čokolády jsou obecně mé nejoblíbenější a osobně je používám i jako přírodní tonikum/energizér před tréninky - nepůsobí stimulačně a bez reálné energie jako například káva/nakopávače a nezasahují ani do spánku ani do CNS - jsou vybalancovány vysokým obsahem theobrominu a nejsou energizérem jen na základě stimulace, ale zejména na základě skutečné a objemné kalorické hodnoty (zejm. z kakaových tuků), která je významná i ve velmi malém množství gramáže (20-30g). Běžně na 50g odjedu perfektní trénink i v noci a pak jdu hned spát. Obsah dalších mnoha živin, zejm. hořčíku a dalších minerálů podporuje výkon i regeneraci.´´

theobromine-chain

,,Theobromin je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný, protože nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromin kofein dokonale balancuje. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, a proto obvykle neprodukuje pocity na hraně nervozity a hl. není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává. Theobromin a kofein jsou podobně konstruované typy farmakologicky aktivních látek, ale se znatelně odlišnými účinky. Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty přírodních alkaloidů ve vysokoprocentní čokoládě jsou skvěle stabilizovány jejím bohatým tukem, vlákninou a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina - i proto se kakau již od Aztéků přezdívá pokrm bohů.´´

,,Bean to bar´´ single origin 100% tabulka. Kakao z Pobřeží slonoviny je uznáváno po celém světě, protože tato země je největším producentem kakaa na světě. Kakaové boby, s nimiž pracujeme, pocházejí z výlučně ženského družstva v oblasti Guémon, které se nachází v lesích a horských oblastech. Družstvo je certifikováno UTZ a jeho 300 členů využilo další školení, mikroúvěry na investice do svých plantáží a rozvoj dalších projektů, jako je program podpory potravin pro devět místních škol v regionu.

Pěstované kakao je typu Forastero z jihozápadu země a odhaluje unikátní rostlinné a dřevité aroma.

Společnost A. Morin existuje od roku 1884 a je spravována Franckem Morinem ve čtvrté generaci. Jeho pradědeček začal dovážet kakaové boby ze zemí původu a sám je pražil a zpracovával. Ve své době byl A. Morin nejmodernějším výrobcem čokolády v Evropě.

Tato 100% "čokoláda" je stejně jako všechny kvalitní 100% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh 100% kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Každá 100% "čokoláda" chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace. Po čase se "stovkami" se dokonale mění preference chutí.

Superpotravina k posílení energie.

HMOTNOST: 100 g
ZEMĚ PŮVODU: Pobřeží slonoviny
SLOŽENÍ: Kakaové boby. Obsah kakaové sušiny 100 %.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2638 kJ/636 kcal
Tuky 51,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny 28,4 g
Sacharidy 14 g (většina jako vláknina)
z toho cukry 0,4 g
Bílkoviny 12,3 g
Sůl 0,01g

Odrůda kakaa: Forastero

Aromatický profil: dřevitý

Bezlepkové
veganské

Může obsahovat stopy sezamu, ořechů a mléka.

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

90% Toscano Black pecky - Amedei

90% Toscano Black pecky - Amedei

90% prémiová čokoláda od Amedei z Toskánska. Ekonomické balení ve formě peckových kapiček, určených především do profi receptů.

dostupnost podle variant

449 Kč 399 Kč

75% MOLECULES (fialová bioaktivní čokoláda bez cukru) Naive

75% MOLECULES (fialová bioaktivní čokoláda bez cukru) Naive

75% speciální bioaktivní tmavá-fialová čokoláda bez cukru. 100% heirloom kakao. Nejvyšší obsah kakaových antioxidantů a anandamidu. Povznášející. Nootropikum.

dostupnost podle variant

99 Kč

100% Toscano Black (bez přísad) - Amedei

100% Toscano Black (bez přísad) - Amedei

První stovka od Amedei z Toskánska. Diamant mezi 100% tabulkami.

skladem

189 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím