Prémiová ,,Bean to bar´´ 45% hořká mléčná čokoláda typu darkmilk z bobů Chuao z Venezuely. Jde o jednu z nejlepších darkmilk čokolád světa. Opravdové dílo Mistrů z kakaa.
Střední tělo a komplexní profil s tóny červeného ovoce, kávy, koření, dubového dřeva a rumu! Unikátní darkmilk tabulka jako žádná jiná!
Chuao je malá vesnice na severním pobřeží Venezuely známá svými kakaovými plantážemi, které se rozkládají na ploše 740 hektarů. Je obklopeno horami a hustými tropickými lesy na jihu a Karibským mořem na severu. Na rozdíl od jiných oblastí pěstování kakaa ve Venezuele je Chuao oblastí s nízkou vlhkostí. To znamená, že stromy musí být zavlažovány několikrát ročně, čehož se dosahuje tím, že obyvatelé odvádějí vodu z řeky na své pozemky. Předpokládá se, že tato voda bohatá na minerály, protékající okolními horami, přispívá k jedinečné a typické chuti kakaa Chuao. Farmáři jsou součástí družstva známého jako Empresa Campesina de Chuao, které po pádu diktátora Vicente Gómeze zdědilo státní plantáže. V roce 2000 získalo kakao Chuao status Denominace původu.
GENETIKA: Převážně Criollo
„Vinte Vinte vám přináší svět čokolády v tabulkách nevídaných chutí. Všechny jsou vyrobeny z kvalitních surovin z celého světa. Vytvořeno s ohnivou vášní a odbornými znalostmi v Portu.” -Pedro Martins Araújo, Mistr výrobce čokolády
Tato unikátní 45% darkmilk čokoláda bez rafinovaného bíleho cukru, emulgátoru a jakýchkoli jiných zbytečných aditiv je stejně jako všechny kvalitní čokolády velmi bohatá na energii stabilních kakaových tuků (v tomto případě i cukrů z třtinové šťávy), specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin. Navíc díky mléčnému podílu obsahuje vápník a mnoho dalších živin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.
Tato čokoláda je oslazená třtinovým cukrem v množství 24,3g na celou (50g) tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v jednom velikém jablku).
HMOTNOST: 25 nebo 50 g dle varianty
ZEMĚ PŮVODU: Portugalsko
SLOŽENÍ: Kakaové boby, třtinový cukr, odtučněný mléčný prášek, kakaové máslo. Obsah kakaové sušiny 45 %.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
1452 kJ/344 kcal
Tuky 9,9 g
z toho nasycené mastné kyseliny 3,8 g
Sacharidy 71,8g (většina jako vláknina)
z toho cukry 48,7 g
Bílkoviny 13,2 g
Sůl 0,15g
Odrůda kakaa: Criollo
Aromatický profil: tóny červeného ovoce, kávy, koření, dubového dřeva a rumu
BEZLEPKOVÉ. Může obsahovat stopy oříšků a sóji.
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Mohlo by Vás zajímat
BIO Drcené kakaové boby CRIOLLO - Kakau Worship 150g
Na úlomky drcené Bio boby odrůdy Criollo kakaa z Madagaskaru.
skladem
239 Kč
92% Costa Rica (Maleku) - Feitoria do Cacao 50g
92% čokoládová tabulka z Portugalska, oceněná zlatem a dvěma stříbry z mezinárodních soutěží čokolády.
skladem
189 Kč
95% ACERO (s javorovým sirupem) Amedei 2KG (pecky)
Nejlepší "skoro stovka" na světě. Umělecké dílo z kakaa od Amedei z Toskánska v obřím balení 2kg pecek profi gastro.
skladem
3 999 Kč