"Často se mě ptají, proč jsem se rozhodl vyrábět čokoládu." Před odpovědí vždy váhám. Měl bych raději vyprávět dlouhý a poutavý příběh o svém divokém nápadu, nebo bych měl jednoduše říct, že jsem uviděl díru v trhu? Pravdou je, že ani jedna z těchto odpovědí není zcela správná. Čokoláda je jako můj vlastní život - hořká i sladká. Byla vždy můj neustálý společník, který mě viděl růst z bezstarostného dítěte ve zcela donkichotského dospělého. Čokoláda je stejně bujná jako můj nejživější sen a pokorná jako moje jednoduchá realita. Ochutnávkou čokolády Naive dáváte smysl mému celoživotnímu projektu - a za to vám chci osobně poděkovat. “ -Domantas Užpalis

Domantas Uzpalis Chocolate naive | Pure products, Artisan chocolate, Naive

Původní Molecules™ bioaktivní fialová čokoláda Naive ve variantě ANTIVIRAL, doplněná o recepturu 4 silných přírodních složek:

  • černý česnek
  • kolostrum
  • echinacea
  • zinek orotát

Konkrétní jednotlivé efekty všech těchto skvělých přírodních složek si musíte dohledat v jiných internetových zdrojích či literatuře. V čokoládě Molecules™ Antiviral jsou použity pouze suroviny a extrakty prémiové kvality (viz. složení níže).

„Molecules™ je nejinovativnější produkt, jaký jsem kdy vytvořil. Zkoumal jsem chemické složení kakaa a je to úžasný přírodní zdroj pro endokanabinoidy (anandamid/n-arachidonoylethanolamin a sloučeniny strukturově podobné endokanabinoidům), opiáty a stimulanty(alkaloidy).´´ Slovo anandamid pochází ze sanskrtu z „Ānanda“ neboli „blaženost“.  Jako neurotransmiter je anandamid prekurzorem euforických pocitů a dobré nálady. ,,Terapeutická dávka těchto chemikálií může změnit chemii mozku a vyvolat euforii. Ve spolupráci s vědci jsem vyvinul proces zachování velkého množství endorfinů, antioxidantů, stopových minerálů a vitamínů přirozeně přítomných v kakau. Tato čokoláda je věnována lidem, kteří chtějí hacknout vlastní biologii.´´ V čerstvých kakaových bobech se vyskytuje více než tři sta fytochemikálií a obsahuje téměř čtyřikrát více antioxidantů než industriální tmavá čokoláda. Vyvinuli jsme metodu, jak to vše co nejvíce zachovat. Již od fermentace a sušení vybraných fialových bobů se postupuje velmi specificky. Výsledkem je mohutná koncentrace množství fenolických sloučenin a přírodních fytochemikálií na porci - 30krát vyšší než RDA!

„K oslazení jsme v tomto případě použili erythritol - přírodní sladidlo, které se běžně vyskytuje v ovoci, ale i v houbách. Má 70% sílu sladivosti běžného cukru, ale není tělem absorbován, takže nemá kalorickou hodnotu.´´

V poslední době se objevují různá varování proti téměř všem typům sladidel, jak umělých tak naturálních - ani naturální erythritol se tomuto samozřejmě nevyhnul, přestože je velmi vhodnou přírodní alternativou cukru, chemických sladidel typu aspartam, sukraloza, acesulfam apod., tvoří se i přirozeně v těle a vykazuje velmi příznivé benefity a sladivost. Pro zformování si vlastního závěru, korektního a co nejrozumnějšího pohledu na věc a rozhodnutí doporučuji shlédnout si mj. toto video:

Osobně rozhodně nepovažuji erythritol za nebezpečné sladidlo a naopak je dle mě vhodnou alternativou rafinovaného cukru a umělých sladidel, které doporučuji v jídelníčku opravdu minimalizovat.

Barva samotné čokolády je závislá na šarži, slovy tvůrce: ,,někdy má fialové tóny trochu silnější, jindy slabší, pokud k ní však přiložíte jakoukoli jinou čokoládu a podíváte se pozorně, jsou vždy patrné´´. To nejvíce podstatné, je však obsah skutečně fialových kakaových bobů, ze kterých je Molecules vyrobená a unikátní proces, který tento obsah maximálně zachovává. Výsledkem je nálož takových látek a živin, která se blíží spíše ,,doplňku stravy´´. A to jde po požití doslova cítit. ,,Molecules nechutná ani nefunguje jako čokoláda, ale jako nějaká magická hmota.´´

 Fialová ,,molekulová´´ čokoláda je mj. plná mastných kyselin, hořčíku, vápníku, mědi, thiaminu, riboflavinu, síry a dalších mikroelementů, vhodných pro imunitní systém.

GENETIKA KAKAA: Chuncho kakao použité do ,,Molecules™´´ roste v údolí Machu Picchu, kde se Andy setkávají s nížinami pokrytými deštným pralesem, a je uznáváno jako jedno z nejvzácnějších a nejlepších odrůd kakaa na světě. Toto původní kakao z dědictví (heirloom cacao) má jedinečné chemické složení, které koreluje s biologickou rozmanitostí bohaté oblasti deštného pralesa v Cuscu.

MINERÁLNÍ OBSAH: Špičkové kakao je prvotřídním zdrojem základních minerálů. Molecules™ překračují hranici mezi jídlem a medicínou. Tato přirozeně fialová čokoláda obsahuje terapeutické dávky mědi, hořčíku, železa, vápníku, fosforu, chromu, zinku a dalších.

ANTIOXIDANTNÍ OBSAH: Kakao se řadí na vrchol mezi všemi potravinami bohatými na antioxidanty a je z velké části studováno právě kvůli antioxidačním vlastnostem fenolických složek, jako jsou fenolové kyseliny, prokyanidiny a flavonoidy. Nesprávné zpracování může dramaticky snížit hladinu antioxidantů, takže společnost Naive v tomto případě zacházela s boby zvláštním způsobem, aby tento specifický obsah uchránila před degradací. 

NEUROAKTIVNÍ LÁTKY: Molecules™ obsahují jedinečný koktejl přírodních chemikálií působících na mysl, které katalyzují uvolňování serotoninu, dopaminu a endorfinů v mozku. Neuroaktivní chemikálie kakaa vrcholí v krvi 2-3 hodiny po požití a mají poločas rozpadu až 7-12 hodin.

O Domantasově Naïve

V malém městečku na východní straně Litvy vyrábí Chocolate Naive své unikátní čokolády ,,od bobů po tabulku". Každé brzké ráno čokoládový mistr pečlivě praží čerstvé kakaové boby, jejichž lahodná vůně jemně probouzí obyvatele města. Stejně jako před sto lety se v Naive kakaové boby pomalu konšují, aby se uvolnila jejich mimořádná paleta chutí s tóny ovoce, ořechů a květin. Tyto ručně vyrobené tyčinky jsou uloženy na později, aby vyzrály a pak se vytvářejí různorodé řady příchutí s přírodními superpotravinami a kořením. V Chocolate Naive, jednom z pouhých 200 výrobců tohoto typu na celém světě, začíná celý výrobní cyklus již sušeným kakaovým bobem...

Špičkové kakaové boby jsou pečlivě vybírány z výjimečných farem. Poté jsou transportovány starými námořními cestami do Evropy a nakonec do Litvy, domova Chocolate Naive. Pro Naive jsou nejdůležitější dva klíčové principy: Zaprvé - pracují pouze s těmi nejlepšími ingrediencemi na světě. Zadruhé - snaží se stát řemeslníky světové úrovně v práci s těmito ingrediencemi. Toď vše. Naive vyrábí čokoládu způsoby, které maximálně pomáhají odhalit charakter konkrétního kakaového bobu. Čokoláda se konečně zrodí až po pečlivé analýze chuti, barvy, vůně a struktury. Již nějakou dobu Naive výrobky staví Litvu na mapu delikates jako vycházející hvězdu světové gurmánské čokolády. Zažijte si sami na sobě kus našeho tajemství.

Domantas Uzpalis

Tato unikátní tmavá 72% čokoláda bez cukru, emulgátoru a jakýchkoli zbytečných aditiv je mimo výše zmíněného stejně jako všechny kvalitní čokolády velmi bohatá na energii stabilních kakaových tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin. Dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly. 

HMOTNOST: 20g (1 denní dávka), 60g (3x20g - 3 denní kurz), 120g (6x20g - 6 denní kurz)
VYROBENO: Litva Země původu kakaa: Peru
SLOŽENÍ: Molecules™ fialové kakao, erytritol, kakaové máslo, hovězí kolostrum 30% IgG *, černý česnek *, extrakt z echinacey *, zinek orotát. Obsah kakaové sušiny min. 72%.  Může obsahovat stopy mléka, pšenice nebo arašídů. *přírodní zemědělství.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2600 kJ/621 kcal
Tuky 44 g
z toho nasycené mastné kyseliny 26 g
Sacharidy 37 g
z toho cukry 32 g (jako polyoly)
Bílkoviny 10 g
Sůl 0,017 g

Aroma profil/tóny kakaa - citron, tmel, bílá zmrzlina, akvavit, citronová kůra

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

80% BÍLÉ KAKAO (Ancient dark chocolate) Naive 65g

80% BÍLÉ KAKAO (Ancient dark chocolate) Naive 65g

80% speciální čokoláda z bílého Mexického kakaa. 100% heirloom kakao.

skladem

13,23 €

Trubčí mléko (11g) v tmavé čokoládě Naive 55g

Trubčí mléko (11g) v tmavé čokoládě Naive 55g

Trubčí mléko (BEE DRONE JELLY) mrazem sušené - málo známý, ale velmi potentní produkt včelího úlu zpracován zastudena do čokolády ve velmi vysoké hustotě.

není skladem

25,62 €

Bee Drone Jelly (Trubčí mléko v tmavé čokoládě) Naive 55g

Bee Drone Jelly (Trubčí mléko v tmavé čokoládě) Naive 55g

Tmavá čokoláda s trubčím mlékem - málo známým, ale velmi potentním produktem včelího úlu.

skladem

8,49 € 7,86 €

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím