Mandle v tmavé Míšině čokoládě s kávou (Uganda) 65g
Prémiové španělské mandle v tmavé čokoládě s výběrovou kávou z pražírny Coffee Source. Zobrazit více
Kód: | Kód: MIS6 |
Španělské mandle v tmavé čokoládě s kávou
Španělské prémiové mandle jsme jemně opražili a obalili v tmavé čokoládě s výběrovou kávou z pražírny Coffee Source.
Španělské mandle se vyznačují jemnou a sladkou chutí. Jemným pražením tato chuť ještě více vynikne.
Tmavá Míšina čokoláda je vyrobena z výběrových kakaových bobů z oblasti Semuliki Forest v Ugandě. Do čokolády jsme přidali dvě výběrové africké kávy Kenya Massai a Ethiopia Suke z pražírny Coffee Source. Tři prémiové single origin ingredience v jednom.
Organické kakaové boby z oblasti Semuliki Forest pocházejí z menších farem, jsou centrálně fermentovány 6-7 dní a sušeny na slunci 6-8 dní. Najdete v nich chuťové tóny karamelu a fíků.
Kávová sklizeň Kenya Massai pochází z malých farem umístěných ve středu země, jižně od Mount Kenya, na vysokých náhorních plošinách Kiambu, dosahující nadmořské výšky 1900 m n. m. Keňští producenti jsou drobní zemědělci seskupení do družstev. V této kávě najdete chuťové tóny rebarbory, maliny a limetky.
Druhá káva je z etiopské farmy Suke Quto z regionu Guji. Najdete v ní chuťové tóny mandarinky, jasmínu a čokolády.
Mandle v čokoládě s kávou jsou bez lepku, lecitinů, rostlinných olejů a umělých barviv.
Mandle v čokoládě s kávou mají z důvodu použití stejné kávy také jednotný design obalu jako Tmavá čokoláda Uganda 70% s kávou ( https://www.adamraw.cz/70-kava-misina/ )
Michaela D. - ,,Celý život mám ráda čokoládu. Kamkoli jedu, kupuju čokolády a čokoládové tyčinky a zkouším nové chutě. Tato moje láska mě dovedla až k výrobě vlastní čokolády. Ne takové, kdy si koupíte od velkého výrobce kakaovou hmotu, tu rozpustíte a nalejete do forem. Ale takové, kdy si najdete ty nejlepší kakaové boby na světě, pečlivě je ručně protřídíte, opražíte (různé boby vyžadují různou teplotu a dobu pražení), nadrtíte, odslupkujete a pak několik dní melete v kamenném mlýnu (melanžéru). Tak získáte svoji vlastní kakaovou hmotu. Po odležení (staření), kdy ještě dobíhají započaté chuťové procesy, kakaovou hmotu ztemperujete (zahřejete, ochladíte a znovu zahřejete). Je to taková alchymie, kdy každý teplotní stupeň hraje roli. Pak už jen nalejete do forem a po ztuhnutí vyklepnete a ručně zabalíte. Dobře ztemperovaná čokoláda se krásně leskne a při odlomení hlasitě křupne.. Vše probíhá u jednoho výrobce, a proto se takové čokoládě ve světě říká BEAN TO BAR neboli hezky česky OD BOBU PO TABULKU. Je úžasné, jak můžete během tohoto procesu ovlivnit chuť čokolády. Chci vám co nejvíce přiblížit chuť a aroma kakaových bobů z konkrétní země, proto boby nemíchám a všechny čokolády jsou single origin. Čokoláda z bobů z Vietnamu chutná úplně jinak než čokoláda z bobů z Tanzanie nebo třeba ze Šalamounových ostrovů, i když obsahuje stejné procento kakaových bobů. Výroba jedné tabulky trvá i týden, ale výsledek stojí za to!´´
HMOTNOST: 65g
ZEMĚ PŮVODU kakaa/výroba: Uganda, Česko (Výroba)
SLOŽENÍ: mandle, kakaové boby, třtinový cukr, kakaové máslo, káva (8%). Obsah kakaové sušiny v polevě 70%. Může obsahovat stopy lískových ořechů a mandlí. Skladujte v suchu a chladu.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota 551 kcal
Tuky 45 g, z toho nasycené mastné kyseliny 17 g
Sacharidy 18 g, z toho cukry 15 g
Bílkoviny 16 g
Sůl 0g
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Mohlo by Vás zajímat
90% Definite Dark (Bhonacao) 50g
90% organická čokoláda Mallano od Definité, oceněná bronzovou medailí.
100% Cusco (bez přísad) Original Beans 70g
100% čokoládová tabulka z posvátného místa Cusco Valey v Peru.
100% Chocolat Madagascar (bez přísad) 1-2KG (10x100g nebo 2kg pecky)
100% čokoládová "tree to bar" tabulka z Madagaskaru. Oceněná zlatem.
100% Angiolini (bez přísad)
100% čokoládová tabulka ze 7 typů kakaa a bez cukru. Extrémně vybalancovaná. Umělecké dílo z kakaa od Angiolini z Itálie.
BIO 70% INDIE - Karuna 60g (CZ-BIO-002)
70% tmavá BIO čokoláda z Indických bobů od čokolatiérů z jižního Tyrolska. Oceněná zlatem.