BIO a DEMETER 70% tmavá čokoláda s mořskou solí je vyrobena z kakaa z družstva Cabruca v Brazílii, pěstovaného v absolutním souladu s přírodou.

  • 100% bez lepku
  • Vyrobeno solární energií
  • Veganské
  • Bio Fairtrade hořká čokoláda
  • Demeter (biodynamické)
  • Single origin a bean-to-bar
  • Zero waste & plastic free

U našich Demeter certifikovaných organických bean-to-bar a single origin čokolád spolupracujeme s brazilskými pěstiteli kakaa v rajském regionu Bahia na východním pobřeží Brazílie. Bahia je oblast, kde jsou příroda a deštné pralesy stále v krásném původním stavu. Se stromy, které jsou často stovky let staré, a biodiverzitou, jakou stále vidíme jen málokde jinde na světě.

Na těchto brazilských tabulkách je napsáno Demeter. Cenné a vážené logo, které ještě stále není všem dostatečně známé - proto si ho stručně vysvětlíme: Produkty Demeter jsou vždy zároveň každopádně ekologické (BIO), avšak Demeter certifikuje pouze biodynamické farmy a produkty. Biodynamika jde o krok dále než organická produkce. Jde o holistický způsob hospodaření, při kterém nedochází k narušování ekosystémů a z půdy nejen odebíráme a těžíme, ale krmíme ji zpět organickým hnojem a dalšími přírodními látkami, aby půda zůstala zdravá po mnoho dalších let. Vše je maximálně etické a ekologické zároveň.

Zemědělci Demeter v regionu jsou přidruženi ke kooperaci Cabruca. Cabruca je také název místního pěstitelského systému, ve kterém není nutné vyklízet půdu, protože kakaové stromy dobře rostou ve stínu jiných původních stromů v ekosystému Atlantiku a koexistují se širokou škálou jiných rostlinných a živočišných druhů v harmonii. Tato metoda, která se v regionu praktikuje již více než 200 let, je modelem, který inspiroval další agrolesnické systémy po celém světě.

V Chocolatemakers spolupracujeme přímo s jednou z farem Cabruca, Fazenda Bom Jesus. Společnost byla založena v roce 1997 Švýcarem a jeho brazilskou manželkou, kteří v té době již v regionu žili. Farma nyní zaměstnává 15 lidí a mimo jiné pěstuje také palmy, guaranu, acai a vanilku.

Holistický přístup a zaměření na zdraví půdy a ekosystému znamená, že kakao roste v perfektních organických podmínkách a nedotčené chemií. Něco, co se později absolutně promítne do chuti a kvality čokolády.

Byla to prostě láska ke skvělé čokoládě, která přiměla nizozemské zakladatele Rodneyho a Envera, aby v Amsterdamu začali v roce 2011 vyrábět čokoládu typu „bean-to-bar“. Společně hledají ve světě jemné kakao a jednají přímo s pěstiteli, aby jim zajistili spravedlivé podmínky - a zároveň získali nejlepší kvalitu. Rodney a Enver jsou ve skutečnosti stejně vášniví pro etiku a udržitelnost, jako pro čokoládu samotnou. Používají pouze organické přísady a přímo pracují na zlepšování životního prostředí, pomáhají s projektem ochrany horských goril v Kongu, ale také přepravují boby sami z Dominikánské republiky na překrásné plachetnici Tres Hombres. V jejich čokoládě jde cítit jak vášeň výrobců pro kvalitu, tak pro zodpovědnost za životní prostředí. A to je úctyhodné.

Tato 70% BIO DEMETER čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní kakaové tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Tato čokoláda je oslazena organickým třtinovým cukrem v množství 23,7g na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v cca jednom jablku).

HMOTNOST: 80 g
ZEMĚ PŮVODU: Brazílie
SLOŽENÍ: Kakaová hmota** (67 %), třtinový cukr** (30 %), kakaové máslo*, mořská sůl (0,3 %). * Ekologické pěstování (BIO). ** Demeter (97%) Může obsahovat mléko a stopy ořechů. Všechny BIO suroviny pocházejí z ekologického zemědělství NL-BIO-01. Obsah kakaové sušiny min. 70%. Neobsahuje žádný lepek!

Vyrobeno: Nizozemsko

Baleno ve 100% biologicky odbouratelném obalu z pergamenového papíru a potištěné bio inkoustem!

Tato čokoláda je čerstvý produkt. Tabulka má trvanlivost více než 12 měsíců, ale doporučujeme vám ji sníst do 3 měsíců. Jednoduše proto, že chuť je lepší. 

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota 2353 kJ/562 kcal
Tuky 40,2g
z toho nasycené mastné kyseliny 24 g
Sacharidy 34,3 g
z toho cukry 29,6 g
Vláknina 15,2 g
Bílkoviny 8,3 g
Sůl 0,43g

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

BIO 100% Esmeraldas Rio Verde (bez přísad) KUNÁ 60g (2x30g)

BIO 100% Esmeraldas Rio Verde (bez přísad) KUNÁ 60g (2x30g)

100% BIO čokoládová dvojtabulka Kuná.

skladem

169 Kč

BIO 75% PIPA BARREL AGED DARK - Karuna 60g

BIO 75% PIPA BARREL AGED DARK - Karuna 60g

75% tmavá BIO čokoláda stařená 6 měsíců v sudu Pipa z vinařství Franz Gojer, Jižní Tyrolsko.

skladem

299 Kč 249 Kč

92% Costa Rica (Maleku) - Feitoria do Cacao 50g

92% Costa Rica (Maleku) - Feitoria do Cacao 50g

92% čokoládová tabulka z Portugalska, oceněná zlatem a dvěma stříbry z mezinárodních soutěží čokolády.

skladem

189 Kč 149 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím