70% JAGUAR Donkey (darkmilk z wild Theobroma bicolor) s oslím mlékem bez cukru - Naive 50g
70% oslí mléčná kakaová tabulka z výhradně jaguářích bobů z mikro šarže soukromého divokého sběru v džungli od Chocolate Naive s čerstvě lisovaným kakaovým máslem. Bez cukru a balastu. Zobrazit více
Výrobce: | Výrobce: Naive |
Kód: | Kód: NAI80 |
Skutečně divoké jaguáří kakao (theobroma bicolor) je vzácné. Když lusky uschnou, jejich povrch začne připomínat vzor na kůži jaguára, odtud jeho název. Divoká Theobroma bicolor (Jaguar cacao) je vedle známějšího Theobroma cacao (kakaovník obecný) jedním z nejvzácnějších druhů rodu Theobroma. Jaguar cacao je plné sloučenin serotoninu, které zlepšují náladu a jsou pozitivní na kognitivní funkce - což mu dává přezdívku "Brain Bean" (také vypadá jako mozek - žádná náhoda). Na rozdíl od T. cacao zralé boby jaguára neobsahují významné množství alkaloidů, jako je kofein apod., takže jeho chuť není vůbec hořká. Stabilní složení tuku z jaguárích bobů je velmi podobné složení lidského mléčného tuku mateřského mléka. S velmi nízkým až žádným obsahem nestabilních pufa olejů je také pravděpodobně nejbohatším přírodním zdrojem kyseliny stearové ve všech potravinách. Tento tukový profil T. bicolor dokonale doplňuje přirozeně nízkotučné organické oslí mléko a čerstvě lisované kakaové máslo v této raritní tabulce pro zcela jedinečný chuťový i nutriční zážitek, o kterém sní každý gurmán a nadšenec zdravé výživy!
"Tato darkmilk čokoláda bez cukru z oslí kolekce Naive je silně infuzována organickým lyofilizovaným oslím mlékem nejvyšší kvality. Nejbližší lidskému mateřskému mléku v dietní formě je oslí mléko nejdražší a pravděpodobně nejzdravější alternativní mléko pro člověka na planetě zemi. Je velmi lehce stravitelné, alternativně se používá pro kojence a osoby s intolerancí nebo alergií na laktózu a kaseinové ocasy vyživující vitamíny v kravském, minerálním, imunním nebo jiném lysozym, laktoferin, imunoglobuliny, alkyglyceroly, esenciální mastné kyseliny a další!"
Stejné vzácné divoké Jaguáří boby, které Domantas Užpalis použil ve své Naive kolekci Theobromaz jsme použili na tvorbu zcela unikátní 70% čokoládové tabulky, přidali jsme pouze čerstvě lisované kakaové máslo (8%) a organické oslí mléko! 0 balastních aditiv a 0 přidaného cukru.. Divočina a lahodnost T. bicolor s něžnou sladkostí a jemností prvotřídního oslího mléka! Jako první na trhu jsme se odhodlali vyrobit 70% "darkmilk" tabulku z jaguářích bobů, je dokonale lahodná a hebká! Hořkost ani kyselost Theobroma Cacao v ní nenajdete! Rarita a klenot mezi darkmilk tabulkami.
Divoké Theobroma bicolor (Jaguáří kakao) je jedním z nejvzácnějších druhů rodu Theobroma vedle známějšího Theobroma cacao (běžné kakao). Traduje se, že mimo pěstované a kultivované dřeviny (macambo) v divoké tropické džungli ještě stále zbývá několik tisíc skrytých divoce rostoucích stromů. Od pravěku se Jaguáří kakao používalo k potravinovým i rituálním účelům, takže experimentování s ním vždy Domantase Užpalise fascinovalo.
Díky této fascinaci a své inovativní vášni i touze po dobrodružství a osobní expedici, byl schopen vybudovat velmi omezený a malý, ale přímý dodavatelský řetězec této divoké rarity pro svou čokoládu Naive. A jak sám radí: ,,Máte-li zájem, vyzkoušejtě nějaké ihned, dokud nebudou navždy pryč."
Nutriční hodnota: Každý bob Jaguářího kakaa obsahuje 31% specifické vlákniny, okolo 15% čistých bílkovin dle kusu, stabilní nasycené kakaové tuky ale také protizánětlivé omega-9 mastné kyseliny. Kakao Jaguar je plné serotoninových sloučenin zlepšujících náladu a majících vliv na kognitivní funkce - což mu dává i jeho přezdívku ,,Brain Bean" (vypadá také jako mozek - není to náhoda).
Profil tuku (50g na 100g), což je vedle vlákniny (31g!) a bílkovin největší část jaguářích bobů je dle analýz přibližně 52%+ nasycených, +-45% mono-nenasycených a pouze 3% poly-nenasycených mastných kyselin. (7% palmitic acid, 0,5% margaric acid, 43% stearic acid, 2% arachidic acid, 3% linioleic acid omega-6 a 45% oleic acid omega-9, kterou najdeme hojně například také v olivovém oleji.)
Antioxidační složení Jaguar kakaa je už kvůli světlé barvě samozřejmě odlišné od běžného tmavého (někdy až fialového a silně pigmentovaného) T. cacao a obsahuje sice jen polovinu stejných typů kakaových antioxidantů, ale zato 1000x více méně známého flavonoidu zvaného myricetin. Má také výrazně vyšší hladinu různých jiných fenolových kyselin.
Divoké jaguáří kakao je extrémně neobvyklé a vzácné. Bohužel vyhyne, protože jeho stromy rychle mizí z přirozeného prostředí ve Střední Americe. Strom je zřídka vidět i v oblastech, kde je stále ceněn a má svou bohatou historii. Kromě kultivovaných analogů už většina původních stromů proto existuje spíše jako relikvie nebo rostou divoce ve volné přírodě. Lusky vydávají silnou vůni jeden až dva týdny poté, co spadnou ze stromu. Vůně je večer obzvláště aromatická. Když lusky vyschnou, jejich povrch se začíná podobat vzoru na kůži jaguára.
V jednom lusku je v průměru 30-50 bobů zabalených do šťavnatého žlutého slizu. Na rozdíl od T. cacao neobsahují zralé boby kakaa Jaguar významné množství alkaloidů, jako je kofein aj., takže jeho chuť není vůbec hořká. Počáteční chuť připomíná čerstvé mandle nebo makadamie a mírně nezralé avokádo, následují tóny opečeného chleba s puncem kořeněných, kouřových a čokoládových tónů o několik sekund později. Dochuť je pak vícevrstvá a dlouhá, až 5 minut. Profil je kvalitní a s velmi malou hořkostí nebo svíravostí.
Jaguaří boby jsou chuťově asi nejvíce podobné makadamiovým oříškům a připomínají skoro ,,máslovou sušenku". Tyto vzácné boby jsou určeny pro všechny, kteří chtějí vyzkoušet ultra raritní záležitost.
***
"Často se mě ptají, proč jsem se rozhodl vyrábět čokoládu." Před odpovědí vždy váhám. Měl bych raději vyprávět dlouhý a poutavý příběh o svém divokém nápadu, nebo bych měl jednoduše říct, že jsem uviděl díru v trhu? Pravdou je, že ani jedna z těchto odpovědí není zcela správná. Čokoláda je jako můj vlastní život - hořká i sladká. Byla vždy můj neustálý společník, který mě viděl růst z bezstarostného dítěte ve zcela donkichotského dospělého. Čokoláda je stejně bujná jako můj nejživější sen a pokorná jako moje jednoduchá realita. Ochutnávkou čokolády Naive dáváte smysl mému celoživotnímu projektu - a za to vám chci osobně poděkovat. “ -Domantas Užpalis
HMOTNOST: 50g
VYROBENO: Litva Země původu kakaa: Střední Amerika
SLOŽENÍ: divoké jaguáří boby (T. bicolor), mrazem sušené organické oslí mléko, (30%), čerstvě lisované kakaové máslo (8%). Obsah kakaa 70%. Může obsahovat stopy ořechů či arašídů. Uchovávejte do 18°C v suchu a chladu.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota 2465 kJ/588 kcal
Tuky 37 g, z toho nasycené mastné kyseliny 21 g
Sacharidy 49g (většina jako vláknina), z toho cukry 26g
Bílkoviny 5g
Sůl 42mg
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Mohlo by Vás zajímat
75% Divoká Amazonas flores de la Selva (Nano_Lot) - Naive 57g
75% raritní tmavá čokoláda Naive z divokých kakaových bobů amazonas (limitovaná mikro-šarže).
72% IMMUNE MOLECULES (fialová bioaktivní čokoláda bez cukru) Naive
72% speciální bioaktivní tmavá-fialová čokoláda bez cukru s 3-složkovým imunitním komplexem adaptogenních hub. 100% heirloom kakao. Nejvyšší obsah kakaových antioxidantů a anandamidu. Povznášející. Nootropikum.
70% Cori Warmi Vrae-99 (Nano_Lot) - Naive 50g
70% raritní tmavá čokoláda Naive z kakaových bobů Qori Warmi (limitovaná mikro-šarže).
JAGUAR TREE CACAO (Theobroma bicolor) Naive 60g
70% Divoká speciální čokoláda s jaguářími boby. 100% heirloom kakao.
Saryu Pure Shilajit chocolate - Naive 55g
75% speciální tmavá čokoláda se shilajitem. Nejvyšší kvalita čistého Shilajitu na trhu. Královská jakost.
Immortal Shilajit chocolate - Naive 55g
75% speciální tmavá čokoláda se shilajitem. Nejvyšší kvalita čistého Shilajitu na trhu. Zlatá třída.