V malém městečku na východní straně Litvy vyrábí Chocolate Naive své unikátní čokolády ,,od bobů po tabulku". Každé brzké ráno čokoládový mistr pečlivě praží čerstvé kakaové boby, jejichž lahodná vůně jemně probouzí obyvatele města. Stejně jako před sto lety se v Naive kakaové boby pomalu konšují, aby se uvolnila jejich mimořádná paleta chutí s tóny ovoce, ořechů a květin. Tyto ručně vyrobené tyčinky jsou uloženy na později, aby vyzrály a pak se vytvářejí různorodé řady příchutí s přírodními superpotravinami a kořením. V Chocolate Naive, jednom z pouhých 200 výrobců tohoto typu na celém světě, začíná celý výrobní cyklus již sušeným kakaovým bobem...
Špičkové kakaové boby jsou pečlivě vybírány z výjimečných farem. Poté jsou transportovány starými námořními cestami do Evropy a nakonec do Litvy, domova Chocolate Naive. Pro Naive jsou nejdůležitější dva klíčové principy: Zaprvé - pracují pouze s těmi nejlepšími ingrediencemi na světě. Zadruhé - snaží se stát řemeslníky světové úrovně v práci s těmito ingrediencemi. Toď vše. Naive vyrábí čokoládu způsoby, které maximálně pomáhají odhalit charakter konkrétního kakaového bobu. Čokoláda se konečně zrodí až po pečlivé analýze chuti, barvy, vůně a struktury. Již nějakou dobu Naive výrobky staví Litvu na mapu delikates jako vycházející hvězdu světové gurmánské čokolády. Zažijte si sami na sobě kus našeho tajemství.
"Často se mě ptají, proč jsem se rozhodl vyrábět čokoládu." Před odpovědí vždy váhám. Měl bych raději vyprávět dlouhý a poutavý příběh o svém divokém nápadu, nebo bych měl jednoduše říct, že jsem uviděl díru v trhu? Pravdou je, že ani jedna z těchto odpovědí není zcela správná. Čokoláda je jako můj vlastní život - hořká i sladká. Byla vždy můj neustálý společník, který mě viděl růst z bezstarostného dítěte ve zcela donkichotského dospělého. Čokoláda je stejně bujná jako můj nejživější sen a pokorná jako moje jednoduchá realita. Ochutnávkou čokolády Naive dáváte smysl mému celoživotnímu projektu - a za to vám chci osobně poděkovat. “ - Domantas Užpalis
Co je Nano_Lot?
Během našich dlouhých let výroby čokolády jsme s Naive navázali krásné a dalekosáhlé vztahy s pěstiteli kakaa a družstvy z celého světa. Podle našich osobních zkušeností pocházejí ta nejlepší kakaa spíše z velmi malých farem a jsou připravována pomocí unikátnch posklizňových metod šitých na míru. Vždy jsme chtěli vyhledávat, nakupovat a zpracovávat nejexkluzivnější a omezené kakaa na světě a také pak pozvat další milovníky čokolády, aby se připojili k tomuto nekonečnému chuťovému dobrodružství. Jedná se o společensky odpovědnou spolupráci s důrazem na vzdělávání se v oblasti kakaa. Naše kakaové boby pocházejí z vybraných farem, které produkují výjimečně kvalitní boby, jež však bohužel nejsou široce dostupné - některé takové farmy produkují pouhých 30 kg svých bobů ročně.
Kakaa Nano_Lot jsou k dispozici ve velmi omezeném množství a následně pouze v určitých obdobích roku, což znamená, že jakmile jsou pryč, jsou pryč. Ty, které se společnost Naive rozhodla představovat, se mohou pochlubit nejvyšším hodnocením, jsou dotupné v minimálním množství vždy v limitované kolekci a poskytují jedinečný zážitek z ochutnávky. Je jisté, že se jedná o nejlepší kakaa na světě, už kvůli množství výzkumu a vývoje, které jim bylo poskytnuto.
AMAZONAS FLORES DE LA SELVA
Kakaovník Flores de la Selva roste hluboko v amazonském deštném pralese, blízko ústí řeky Orinoco, kde se nacházejí heirloom druhy kakaa. Část deštného pralesa nacházející se ve Venezuele je pak o to více pozoruhodná, protože jeho kakao zatím ani není zastoupeno v Mezinárodní kakaové genové bance, která se nachází v Trinidadu. Dodnes není genetická příslušnost kakaovníku Amazonas plně určena, ale má se za to, že jde o divoké forastero. Raritní nález!
Zdroj divokých kakaových bobů v této tabulce - region Amazonas, rodiště kakaa, je rozsáhlá oblast v srdci Jižní Ameriky, zasazená mezi povodím Orinoka a Amazonky. Kakao z této oblasti je s nádhernou vůní a jemnou, lahodnou chutí jedním z nejvzácnějších a právem je považováno za "créme de la créme" jemné přirozeně "smetanové" chuti kakaa!
Tóny: osvěžující květinové a bylinné tóny, oříšky, máslo a smetana
Tato 75% čokoláda bez rafinovaného bíleho cukru, emulgátoru a jakýchkoli jiných zbytečných aditiv je stejně jako všechny kvalitní čokolády velmi bohatá na energii stabilních kakaových tuků (v tomto případě i cukrů z třtinové šťávy), specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin. Dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
75% nano_lot Amazonas divoká tmavá čokoláda Naive je oslazená surovým třtinovým cukrem v celkovém množství 14,2g cukrů na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v jednom malém jablku).
HMOTNOST: 57 g
VYROBENO: Litva
SLOŽENÍ: Nano_Lot kakao*, třtinový cukr. *divoké(wild) nebo zcela přirozené (all-natural farming) zemědělství. Obsah kakaové sušiny 75%. Může obsahovat stopy mléka, arašídů a ořechů
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota 2447 kJ/585 kcal
Tuky 40 g
z toho nasycené mastné kyseliny 23 g
Sacharidy 48 g
z toho cukry 25 g
Bílkoviny 4 g
Sůl 45mg
Původ bobů: Amazonie
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Mohlo by Vás zajímat
70% Las Trincheras Canabobo (Nano_Lot) - Naive 57g
70% raritní tmavá čokoláda Naive z kakaových bobů canabobo (limitovaná mikro-šarže).
není skladem
219 Kč 169 Kč
Nepasterizovaný kaviár z divokého lososa (Kamčatka)
Syrové jikry divokého růžového Kamčatského lososa z nemražené suroviny. Malossol.
skladem
490 Kč