V malém městečku na východní straně Litvy vyrábí Chocolate Naive své unikátní čokolády ,,od bobů po tabulku". Každé brzké ráno čokoládový mistr pečlivě praží čerstvé kakaové boby, jejichž lahodná vůně jemně probouzí obyvatele města. Stejně jako před sto lety se v Naive kakaové boby pomalu konšují, aby se uvolnila jejich mimořádná paleta chutí s tóny ovoce, ořechů a květin. Tyto ručně vyrobené tyčinky jsou uloženy na později, aby vyzrály a pak se vytvářejí různorodé řady příchutí s přírodními superpotravinami a kořením. V Chocolate Naive, jednom z pouhých 200 výrobců tohoto typu na celém světě, začíná celý výrobní cyklus již sušeným kakaovým bobem...

Špičkové kakaové boby jsou pečlivě vybírány z výjimečných farem. Poté jsou transportovány starými námořními cestami do Evropy a nakonec do Litvy, domova Chocolate Naive. Pro Naive jsou nejdůležitější dva klíčové principy: Zaprvé - pracují pouze s těmi nejlepšími ingrediencemi na světě. Zadruhé - snaží se stát řemeslníky světové úrovně v práci s těmito ingrediencemi. Toď vše. Naive vyrábí čokoládu způsoby, které maximálně pomáhají odhalit charakter konkrétního kakaového bobu. Čokoláda se konečně zrodí až po pečlivé analýze chuti, barvy, vůně a struktury. Již nějakou dobu Naive výrobky staví Litvu na mapu delikates jako vycházející hvězdu světové gurmánské čokolády. Zažijte si sami na sobě kus našeho tajemství.

"Často se mě ptají, proč jsem se rozhodl vyrábět čokoládu." Před odpovědí vždy váhám. Měl bych raději vyprávět dlouhý a poutavý příběh o svém divokém nápadu, nebo bych měl jednoduše říct, že jsem uviděl díru v trhu? Pravdou je, že ani jedna z těchto odpovědí není zcela správná. Čokoláda je jako můj vlastní život - hořká i sladká. Byla vždy můj neustálý společník, který mě viděl růst z bezstarostného dítěte ve zcela donkichotského dospělého. Čokoláda je stejně bujná jako můj nejživější sen a pokorná jako moje jednoduchá realita. Ochutnávkou čokolády Naive dáváte smysl mému celoživotnímu projektu - a za to vám chci osobně poděkovat. “ - Domantas Užpalis

Domantas Uzpalis Chocolate naive | Pure products, Artisan chocolate, Naive

V Porcini čokoládě pojí mistr Domantas Užpalis své prémiové kakao, pastvené mléko a dosti neobvyklou surovinu: pravé divoké hříbky!

Překvapivá kombinace chutí dělá z Porcini jedinečnou vysokoprocentní darkmilk čokoládu pro milovníky hub a speciálních chutí. Více než kterákoli jiná Naive čokoláda ztělesňuje Porcini kolekci Forager, zaměřující se na sběr a uplatnění lokálních surovin Litvy (med, ambrosia, kefír, hřiby...). I sám Domantas Užpalis často chodí ven a sbírá divoké hříbky z litevské přírody pro svou čokoládu. Houby jsou důležitou složkou litevské kuchyně. Porcini, stejně jako další odrůdy hub rostou divoce v hustých borových lesích Litvy, ke kterým má mistr Naive čokolády osobní hluboký vztah. Hříbky se řadí mezi vzácné houby protože bývá dost náročné je najít.

Tato krémová čokoláda má sladkou houbovou a lanýžovitou chuť s nádechem sladu. Zemitější a pikantnější tóny hříbků jsou vyváženy bohatou mléčnou čokoládou. Výsledek tedy není příliš sladký ani slaný ale krásně vyvážený.

Tato unikátní hřibová darkmilk 62% čokoláda bez rafinovaného bíleho cukru, emulgátoru a jakýchkoli jiných zbytečných aditiv je stejně jako všechny kvalitní čokolády velmi bohatá na energii stabilních kakaových tuků (v tomto případě i cukrů z třtinové šťávy), specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin. Navíc díky mléčnému podílu obsahuje vápník a mnoho dalších živin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly. 

Hřibová čokoláda Naive 62% je oslazená třtinovým cukrem a "grass fed" mlékem v celkovém množství 15,4g cukrů na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v jednom jablku).

HMOTNOST: 57 g
VYROBENO: Litva
SLOŽENÍ: Speciální kakao*, třtinový cukr*, kakaové máslo *, pastvené("grass fed") sušené mléko *, divoké pravé hřiby*. * divoké(wild) nebo zcela přirozené (all-natural farming) zemědělství. Obsah kakaové sušiny min. 62 %. Může obsahovat stopy ořechů, arašídů a lepku.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2396 kJ/570 kcal
Tuky 38 g
z toho nasycené mastné kyseliny 23,1 g
Sacharidy 44 g
z toho cukry 27 g
Bílkoviny 5,9 g
Sůl 0,44 g

Aroma profil: hříbky a lanýže, slad, mléko a smetana

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

BIO 100% Yamasá (bez přísad) A. Morin 100g

BIO 100% Yamasá (bez přísad) A. Morin 100g

BIO 100% čokoládová tabulka z velmi aromatického Dominikánského kakaa.

skladem

199 Kč

70% Madagascar bez cukru (darkmilk s kokosem a jablky) - Míšina č. (cukrfree) 60g

70% Madagascar bez cukru (darkmilk s kokosem a jablky) - Míšina č. (cukrfree) 60g

70% darkmilk čokoláda ochucená mlékem, kokosem a jablky bez přidaného cukru, vyrobená v ČR.

skladem

139 Kč

BIO 100% Tanzania (s drcenými boby) Georgia Ramon 50g

BIO 100% Tanzania (s drcenými boby) Georgia Ramon 50g

100% BIO čokoládová tabulka Georgia Ramon.

skladem

179 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím