Naive kolekce Theobromaz

Touto řadou představila Naive originální přístup v tvorbě ultra-raritní čokolády, kterou vyzývá hlavně zvědavé gurmány a milovníky kakaa na cestu k prozkoumání nových tvarů, částí a vrstev celého kakaového ovoce, aby ochutnali čokoládu novým způsobem. Tím, že pro tuto limitovanou kolekci Domantas Užpalis použil vzácné bílé heirloom a divoké jaguáří kakao oslovil zejména ty nejnáročnější. 

"Často se mě ptají, proč jsem se rozhodl vyrábět čokoládu." Před odpovědí vždy váhám. Měl bych raději vyprávět dlouhý a poutavý příběh o svém divokém nápadu, nebo bych měl jednoduše říct, že jsem uviděl díru v trhu? Pravdou je, že ani jedna z těchto odpovědí není zcela správná. Čokoláda je jako můj vlastní život - hořká i sladká. Byla vždy můj neustálý společník, který mě viděl růst z bezstarostného dítěte ve zcela donkichotského dospělého. Čokoláda je stejně bujná jako můj nejživější sen a pokorná jako moje jednoduchá realita. Ochutnávkou čokolády Naive dáváte smysl mému celoživotnímu projektu - a za to vám chci osobně poděkovat. “ -Domantas Užpalis

Domantas Uzpalis Chocolate naive | Pure products, Artisan chocolate, Naive

Raritní, velmi vzácná mexická tmavá čokoláda z "bílého" heirloom kakaa (původní dědictví/pra-odrůdy) s bílými kakaovými nibsy (drcenými boby). Bílé kakao pochází z Finca La Rioja, malé farmy v Cacahoatánu v mexickém Chiapasu. Cacahoatán, také známý jako „místo kakaa“ ve starověkém toltéckém jazyce, je historicky velmi významným bodem tvorby dávné čokolády. Když se v roce 1522 vylodili Španělé, bylo Chiapas centrem obchodu s kakaem ve Střední Americe a vůbec první kakao přivezené na španělské evropské dvory pocházelo právě odtud. Domantas Užpalis v omezeném množství získal pro svou vzácnou Theobromaz kolekci (díky osobním expedicím) velmi raritní bílé mexické kakao z této oblasti a zve ty nejnáročnější, k jeho prozkoumání a ochutnávce.

ZDROJ: Na malé zdrojové farmě se pěstuje směs odrůd heirloom kakaa z původního dědictví, včetně pentagony, lagarta a některých pradávných druhů criollo. Kompletní roční sklizeň těchto starých odrůd činí jen přibližně 70–140 kg (dle konkrétního roku) a v ideálním případě pokrývá téměř jen Domantasovu Naive, což jde ruku v ruce s jeho neortodoxním přístupem v získávání unikátních surovin v malém, napřímo a lokálně. Tyto boby jsou fermentovány v dřevěných bednách po dobu pěti dnů. Obracejí se třikrát denně a poté se suší na dřevě na slunci. Absence fialových pigmentů a tmavosti v semenech naznačuje specifické dědictví a starodávnou genetiku bobů a je důvodem bledé a světlé čokoládové barvy. Chutě a tóny této čokolády jsou rozličné a bohaté, velmi unikátní a divoké. Specifická dochuť této tabulky je velmi dlouhá po dobu až 8 minut.

O Domantasově Naïve

V malém městečku na východní straně Litvy vyrábí Chocolate Naive své unikátní čokolády ,,od bobů po tabulku". Každé brzké ráno čokoládový mistr pečlivě praží čerstvé kakaové boby, jejichž lahodná vůně jemně probouzí obyvatele města. Stejně jako před sto lety se v Naive kakaové boby pomalu konšují, aby se uvolnila jejich mimořádná paleta chutí s tóny ovoce, ořechů a květin. Tyto ručně vyrobené tyčinky jsou uloženy na později, aby vyzrály a pak se vytvářejí různorodé řady příchutí s přírodními superpotravinami a kořením. V Chocolate Naive, jednom z pouhých 200 výrobců tohoto typu na celém světě, začíná celý výrobní cyklus již sušeným kakaovým bobem...

Špičkové kakaové boby jsou pečlivě vybírány z výjimečných farem. Poté jsou transportovány starými námořními cestami do Evropy a nakonec do Litvy, domova Chocolate Naive. Pro Naive jsou nejdůležitější dva klíčové principy: Zaprvé - pracují pouze s těmi nejlepšími ingrediencemi na světě. Zadruhé - snaží se stát řemeslníky světové úrovně v práci s těmito ingrediencemi. Toď vše. Naive vyrábí čokoládu způsoby, které maximálně pomáhají odhalit charakter konkrétního kakaového bobu. Čokoláda se konečně zrodí až po pečlivé analýze chuti, barvy, vůně a struktury. Již nějakou dobu Naive výrobky staví Litvu na mapu delikates jako vycházející hvězdu světové gurmánské čokolády. Zažijte si sami na sobě kus našeho tajemství.

Domantas Uzpalis

Tato speciální tmavá 80% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh, je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

White Ancient Cacao od Naive je oslazená organickým surovým třtinovým cukrem v množství 19,5g na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v jednom větším jablku).

HMOTNOST: 65 g
VYROBENO: Litva Země původu kakaa: Mexiko
SLOŽENÍ: Bílé kakao z dědictví, třtinový cukr*. Obsah kakaové sušiny min. 80 %. *organické

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2287 kJ/546 kcal
Tuky 48 g
z toho nasycené mastné kyseliny 25 g
Sacharidy 36 g
z toho cukry 30 g
Bílkoviny 8 g
Sůl 300mg

Aroma profil/tóny - bohaté různorodé tóny zejména divokého ovoce, bylin a květů. Občasné zemité tóny. Pěnové banány.

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

Hojicha + Gyokuro (čajová dvoj-tabulka) Naive 2x28g

Hojicha + Gyokuro (čajová dvoj-tabulka) Naive 2x28g

Dvě speciální světlé čajové čokolády Naive s výběrovými zelenými čaji Hōjicha a Gyokuro.

skladem

195 Kč

72% CRU Madagascar - Amedei

72% CRU Madagascar - Amedei

72% prémiová čokoláda od Amedei z Toskánska.

skladem

199 Kč 169 Kč

45% Darkmilk VinteVinte (Venezuela)

45% Darkmilk VinteVinte (Venezuela)

45% luxusní darkmilk čokoláda z Portugalska od Vinte Vinte.

skladem

119 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím