Organic 95% Wicked Dark (stone ground) Taza 70g
Organická 95% strukturou drsná (kameny mletá) Mexická čokoláda. Zobrazit více
Kód: | Kód: TZ1 |
,,V naší továrně na čokoládu v Somerville, MA, děláme dokonale nerafinovanou, kameny mletou čokoládu od bobů po tabulku. Naše jedinečné techniky výroby čokolády jsou o minimálním zpracování, aby odvážné příchutě našeho organického kakaa s certifikací direct trade křičely opravdu hlasitě a hrdě a zároveň si zachovali unikátní strukturu a výžovovou hodnotu."
Používáme tradiční mexické kamenné mlýny, zvané molinos, ke zpracování našeho organického kakaa. Řemeslné kameny, které se otáčejí uvnitř těchto mlýnů, zachovávají jasné, ovocné chutě bobů a vytvářejí čokoládu, která je velmi odvážná, rustikální a uspokojivě drsná - na rozdíl od jakékoli jiné čokolády, kterou jste kdy ochutnali.
Zažijte čokoládu s opravdovou kuráží! Dokonale nerafinovaná, super intenzivní 95% tmavá kameny mletá čokoláda. Tato sotva oslazená tabulka má jen 2 gramy organického cukru na porci. Nechává jasné ovocné chutě našeho kakaa křičet hlasitě a hrdě! Myslíme si, že náš jedinečný proces mletí kamene vytváří tu nejlepší ultratmavou čokoládu, jakou můžete najít. Paleo-friendly, veganské a organické, BEZ mléčných výrobků, BEZ sóji, BEZ lepku.
Tento produkt je certifikován USDA Organic, Direct Trade Certified, Non-GMO, Certified Gluten Free a Košer Pareve. Je také bez mléčných výrobků, bez sóji a veganský.
Tato 95% čokoláda ("skoro stovka") je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.
Tato čokoláda je oslazená organickým třtinovým cukrem v množství pouze 2g na porci.
Doporučuji dohledat si celé složení (200+ látek) a efekty kvalitní tmavé kakaové tabulky pro organismus z jiných informačních zdrojů. Zde nemohou být mnohá fakta uvedena kvůli legislativě EU.
,,100% čokolády (mezi které tato 95% "skoro stovka" téměř patří) jsou obecně mé nejoblíbenější a osobně je používám hl. jako přírodní tonikum/energizér před tréninky - nepůsobí stimulačně a bez reálné energie jako například káva/energetické nakopávače a nezasahují ani do spánku ani do CNS - jsou vybalancovány vysokým obsahem theobrominu a nejsou energizérem jen na základě stimulace, ale zejména na základě skutečné a objemné kalorické hodnoty (zejm. z kakaových tuků), která je významná i ve velmi malém množství gramáže (20-30g). Běžně na 50g odjedu perfektní trénink i v noci a pak jdu hned spát bez sebemenšího nabourání usnutí. Obsah dalších mnoha živin, zejm. hořčíku a jiných minerálů kakaa podporuje výkon i regeneraci.´´
,,Theobromin je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný, protože nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromin kofein dokonale balancuje. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, a proto obvykle neprodukuje pocity na hraně nervozity a hl. není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává. Theobromin a kofein jsou podobně konstruované typy farmakologicky aktivních látek, ale se znatelně odlišnými účinky. Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty všech přírodních alkaloidů ve vysokoprocentní čokoládě jsou skvěle stabilizovány jejím bohatým tukem, vlákninou a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina - i proto se kakau již od Aztéků také říká pokrm bohů.´´
Superpotravina k posílení energie.
HMOTNOST: 70 g
ZEMĚ PŮVODU a vyyrobeno v: USA Původ bobů: Dominikánská republika
SLOŽENÍ: organické kakaové boby*, organický třtinový cukr*. Obsah kakaové sušiny min. 95 %. *USDA Organic - ekologické zemědělství. Může obsahovat stopy jiných ořechů a sezamových semen.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 35G (1 porce produktu - půl tabulky):
Energetická hodnota 200 kcal
Tuky 17 g, z toho nasycené mastné kyseliny 9 g
Sacharidy 10 g - z toho cukry 2 g, z toho vláknina 8g
Bílkoviny 4 g
Sůl 0 mg
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Mohlo by Vás zajímat
Císařská ceremoniání Matcha ZEN (Seimei) 30g
Vrchol dokonalosti. Nejvyšší sorta japonské ceremoniální matcha pro čajové obřady. Organická kvalita produkce mistra Sakamota.
BIO Stařené (barrel aged) Javorové sirupy ESCUMINAC (Kanada) (CZ-BIO-002)
BIO kanadský prémiový 100% javorový sirup oceněný hvězdami Great Taste a ze staletých organických hájů v Quebecu. Stařený v sudech po exkluzivním alkoholu (neobsahuje alkohol, pouze jeho aroma z času zrání v sudech).
BIO 50% Friis-Holm O’Payo Milk (kostičky) 1,5KG (CZ-BIO-002)
Jedna z nejlepších mléčných bean-to-bar čokolád světa od Friis-Holm z Dánska, mnoho let za sebou oceněná zlatem z prestižních soutěží světové čokolády. Navíc v bio kvalitě. Ve výhodném obřím balení kostiček.
BIO RAW kokosové máslo Naturkostbar (Swiss) 200g (CZ-BIO-002)
Sametové, hedvábné, syrové kokosové máslo ze srílanských kokosů. Švýcarská řemeslná manufaktura, zpracování do 41°C, BIO certifikováno.
BIO švýcarské čokoládové MATCHA pralinky Naturkostbar (6ks) 88g (CZ-BIO-002)
Překvapivě lahodná kombinace organické matcha z Japonska se švýcarskou bean-to-bar čokoládou a kešu oříšky mletými na kamenném mlýnu.
BIO Bílá s rakytníkem - Karuna 50g (CZ-BIO-002)
BIO prémiová bílá čokoláda s mrazem sušeným rakytníkem.