Logo

Single origin BIO lehce opražené prémiové kakaové boby z kopců Idukki v indické Kerale. V kompostovatelném balení doypack. Toto organické kakao se pěstuje v oblasti Udumbanoor v regionu Idukki. Společnost Goground fermentuje a suší kakao od přibližně 200 zemědělců v regionu. Tyto vyjímečné boby dali mj. vzniknout zlatem oceněné čokoládě Karuna s vyjímečnými tóny červeného ovoce, rozinek, koření a hedvábí. Považuji je za jedny z nejlepších bobů, co jsem zatím ochutnal.

Karuna chocolate - Jsme Katya a Armin,
průkopníci v oblasti řemeslné čokolády v Jižním Tyrolsku a první, kdo v Jižním Tyrolsku vyrábí organickou čokoládu z jemných kakaových bobů. Třídíme, pražíme a drtíme sami jen vybrané kakaové boby a v malých výrobních dávkách vyrábíme obzvláště aromatické a puristické čokolády. Naše obaly jsou 100% ekologické, bez plastů, bez chemikálií a bez těžkých kovů. Používáme certifikované přírodní papíry a tiskneme barvami rostlinného původu technikou sítotisku Risograph. Vnitřní obal našich čokolád je vyroben z celulózy a je kompostovatelný.

Řemeslní výrobci čokolády jako my, vyrábí čokoládu tzv. "od bobů až po tabulku". Počínaje hl. surovinou - kakaovým bobem, se celý výrobní proces provádí v malých šaržích. V důsledku industrializace výroby čokolády zmizel profesionální profil řemeslného výrobce čokolády v 50. letech minulého století. V dnešní době většina výrobců čokolády obvykle jen rafinuje průmyslově vyráběný meziprodukt, kakaovou hmotu nebo kuverturu. Výsledkem je násobně levnější produkt a masová produkce.
Počínaje Amerikou, asi před 20 lety, se iniciativa ,,bean to bar" jakožto specializovaná oblast řemeslné výroby kakaových produktů v posledních letech silně rozrostla a konečně nabízí milovníkům kakaa tu nejkvalitnější, aromatickou a hlavně puristickou čokoládu, která je zcela odlišná od průmyslových produktů v policích obchodů. Výroba řemeslné čokolády trvá i týden. Zákazník platí za práci a řemeslo a hlavně za kvalitu použitých surovin.

Kakaové boby se extrahují z kakaovníku, jinak známém pod názvem Theobroma cacao. Jsou (stejně jako kvalitní vysokoprocentní čokolády) mimořádným zdrojem nejen antioxidantů, vlákniny a energie, ale hl. minerálů a stopových prvků, např.:

    • Hořčíku - hraje v těle mnoho rolí, včetně regulace nesčetných biochemických procesů, jako je syntéza bílkovin, funkce svalů a nervů a regulace krevního tlaku a glukózy v krvi.
    • Mědi - ta pomáhá při tvorbě červených krvinek, absorpci železa, výrobě energie a tvorbě pojivové tkáně.
    • Manganu - který hraje roli v metabolismu tuků a sacharidů, absorpci vápníku a regulaci cukru v krvi.
    • Železa - jenž je nezbytné pro růst, vývoj a tvorbu červených krvinek a je také nezbytné pro tvorbu některých hormonů a pojivové tkáně.
    • Fosforu - ten podporuje tvorbu i obnovu kostí a zubů, podporuje funkci ledvin, svalové kontrakce a normální srdeční rytmus.

theobromine-chain

,,Theobromin, který boby hojně obsahují - je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný, protože nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromin kofein dokonale balancuje. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, a proto obvykle neprodukuje pocity na hraně nervozity a hl. není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává. Theobromin a kofein jsou podobně konstruované typy farmakologicky aktivních látek, ale se znatelně odlišnými účinky. Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty přírodních alkaloidů v bobech (vč. kofeinu) jsou skvěle stabilizovány jak theobrominem (ten je zastoupen v několikanásobném poměru), tak jejich bohatým tukem, vlákninou a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina - i proto se kakau již od Aztéků přezdívá pokrm bohů.´´

Doporučuji dohledat si celé složení (200+ látek) a efekty kvalitního kakaa pro organismus z jiných informačních zdrojů. Zde nemohou být mnohá fakta uvedena kvůli legislativě EU.

Superpotravina k posílení energie.

HMOTNOST: 100 g
ZEMĚ PŮVODU: Indie Baleno: Itálie
SLOŽENÍ: 100% kakaové boby v BIO kvalitě*. *Ekologické zemědělství IT BIO 013 mimo EU. Veganské.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota 2402kJ/574 kcal
Tuky 51g, z toho nasycené mastné kyseliny 25g
Sacharidy 21g (10g vláknina), z toho cukry 1g
Bílkoviny 11g
Sůl 0,1g

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu. Ideálně při teplotě 15-18°C.


Mohlo by Vás zajímat

65% Mléčná bez cukru (darkmilk oh surprise) QANTU 50g

65% Mléčná bez cukru (darkmilk oh surprise) QANTU 50g

65% prémiová mléčná čokoláda bez cukru od Qantu z Kanady.

skladem

299 Kč

BIO 100% QANTU (bez přísad) Demetrio Huaccre 50g

BIO 100% QANTU (bez přísad) Demetrio Huaccre 50g

100% organická čokoládová tabulka Qantu z Kanady, z mikro šarže Villa Virgen kakaa (250kg/rok) Cusco, Peru.

skladem

299 Kč

100% French Broad (bez přísad) 60g

100% French Broad (bez přísad) 60g

100% čokoládová tabulka z blendu několika vybraných odrůd kakaa a bez cukru. Vyjímečně vybalancovaná a intenzivní. Vyrobeno v USA.

skladem

249 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím