BIO 75% Madagaskar Criollo - Francois Pralus 100g
BIO 75% čokoládová tabulka z Criollo kakaa z Madagaskaru. Zobrazit více

75% plantážní čokoláda z kakaových bobů odrůdy Criollo z Madagaskaru. Velmi jemná a aromatická čokoláda s ovocnými a květinovými tóny. Čokoláda je v bio kvalitě.

Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii. Vrchní čokolatiér Francois Pralus sám sebe nazývá „čokoládovým dobrodruhem“ a při svých cestách za čokoládou sjezdil snad všechny země světa, kde se kakao pěstuje. Francois Pralus je čokolatiér jehož netradiční nápady mají šmrnc a jenž si vysloužil již hromadu nejrůznějších ocenění jako například „Grand Prix du Festival International du Chocolat“ či „Grand Prix d’Excellence International du Chocolat.“

Tato 75% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh tmavé čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.
Tato tabulka je oslazená organickým cukrem v množství 26g na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v cca jednom velkém jablku).
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.
HMOTNOST: 100g
ZEMĚ PŮVODU: Madagaskar
SLOŽENÍ: kakaové boby (min. 75 %), organický cukr, čisté kakaové máslo, emulgátor: lecitin ze slunečnic. Může obsahovat stopy lískových ořechů, mandlí a mléka. Kakao min 75%.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
2427kJ/585 kcal
Tuky 44 g
z toho nasycené mastné kyseliny 28 g
Sacharidy 33 g
z toho cukry 26 g
Bílkoviny 9,4 g
Sůl 0,01 g
Odrůda kakaa: Criollo
Aromatický profil: delikátní, jemné, ovocné tóny
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Mohlo by Vás zajímat
BIO 75% Guatemala Volcano Blast - Kakau Worship 75g (CZ-BIO-002)
BIO 75% čokoláda z Guatemalského kakaa Mayů s kokosovým květovým cukrem a CHILLI.
BIO Drcené kakaové boby CRIOLLO - Naturkostbar 250 (CZ-BIO-002)
Na úlomky drcené BIO nepražené boby zejm. odrůdy Criollo kakaa z Peru. Naturkostbar švýcarská řemeslná manufaktura.
100% Herufek (bez přísad) - Uganda Semuliki Forest
100% čokoládová tabulka z organických bobů vyrobená v ČR.
BIO 100% Chuncho (bez přísad) Karuna 60g (CZ-BIO-002)
100% BIO čokoládová tabulka Karuna ze vzácného chuncho kakaa z Peru od čokolatiérů z jižního Tyrolska.
Výběr Amedei NERI - 12 napolitanů 55g
Výběr těch nejlepších tmavých výtvorů z kakaa od Amedei z Toskánska ve formě napolitanů (minitabulek) "9", Porcelana, Blanco de Criollo a Acero95 v dárkové krabičce.

