75% plantážní čokoláda z kakaových bobů odrůdy Criollo z Madagaskaru. Velmi jemná a aromatická čokoláda s ovocnými a květinovými tóny. Čokoláda je v bio kvalitě.

EU_Organic_Logo_Colour_rgb57fa392156d36

Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii. Vrchní čokolatiér Francois Pralus sám sebe nazývá „čokoládovým dobrodruhem“ a při svých cestách za čokoládou sjezdil snad všechny země světa, kde se kakao pěstuje. Francois Pralus je čokolatiér jehož netradiční nápady mají šmrnc a jenž si vysloužil již hromadu nejrůznějších ocenění jako například „Grand Prix du Festival International du Chocolat“ či „Grand Prix d’Excellence International du Chocolat.“

Tato 75% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh tmavé čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Tato tabulka je oslazená organickým cukrem v množství 26g na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v cca jednom velkém jablku).

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

HMOTNOST: 100g
ZEMĚ PŮVODU: Madagaskar
SLOŽENÍ: kakaové boby (min. 75 %), organický cukr, čisté kakaové máslo, emulgátor: lecitin ze slunečnic. Může obsahovat stopy lískových ořechů, mandlí a mléka. Kakao min 75%.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2427kJ/585 kcal
Tuky 44 g
z toho nasycené mastné kyseliny 28 g
Sacharidy 33 g
z toho cukry 26 g
Bílkoviny 9,4 g
Sůl 0,01 g

Odrůda kakaa: Criollo

Aromatický profil: delikátní, jemné, ovocné tóny

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím