Proč nemá výrobek v názvu slovo čokoláda? Ze zákona se smí čokoládou nazývat pouze výrobek obsahující nějaké sladidlo. Toto je čistá prémiová 100% kakaová tabulka zcela bez aditiv.

,,100% čokolády jsou obecně mé nejoblíbenější a osobně je používám i jako přírodní tonikum/energizér před tréninky - nepůsobí stimulačně a bez reálné energie jako například káva/nakopávače a nezasahují ani do spánku ani do CNS - jsou vybalancovány vysokým obsahem theobrominu a nejsou energizérem jen na základě stimulace, ale zejména na základě skutečné a objemné kalorické hodnoty (zejm. z kakaových tuků), která je významná i ve velmi malém množství gramáže (20-30g). Běžně na 50g odjedu perfektní trénink i v noci a pak jdu hned spát. Obsah dalších mnoha živin, zejm. hořčíku a dalších minerálů podporuje výkon i regeneraci.´´

theobromine-chain

,,Theobromin je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný, protože nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromin kofein dokonale balancuje. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, a proto obvykle neprodukuje pocity na hraně nervozity a hl. není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává. Theobromin a kofein jsou podobně konstruované typy farmakologicky aktivních látek, ale se znatelně odlišnými účinky. Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty přírodních alkaloidů ve vysokoprocentní čokoládě jsou skvěle stabilizovány jejím bohatým tukem, vlákninou a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina - i proto se kakau již od Aztéků přezdívá pokrm bohů.´´

Prémiová ,,Bean to bar´´ 100% tabulka Vinte Vinte je vyrobená ze 100% peruánských vybraných kakaových bobů, Fortunato Nº 4 Pure National. Toto jsou nativní Peruánské boby. Vyznačuje se jemným tělem s tóny květin, ořechů a ovoce, velmi nízkou hořkostí a kyselostí bez svíravosti a trpkosti. Tříslovinka ja taktéž minimální. Velmi elegantní, vyvážená, decentní a zemitá stovka, která vyhrála na Academy of Chocolate v Londýně stříbrnou medajli a stala se tak jednou z nejlepších 100% tabulek světa. Má také velmi unikátní nutriční hodnoty na 100% tabulku.

V roce 1916 mor zničil celou populaci Puro Nacional kakaa v Ekvádoru. Několik let byla tato odrůda považována za zcela ztracenou, dokud Dan Pearson a Brian Horsely neobjevili kakaovníky této odrůdy na malých izolovaných farmách v Marañónu. Tato odlehlá soutěska ve tvaru podkovy vytváří jedinečné mikroklima, kde stromy rostou v nadmořské výšce mezi 1000 a 1250 metry. Díky jejich objevu je nyní omezené množství tohoto nativního kakaa k dispozici a mohou tak vznikat skvosty, jako je tato tabulka.

GENETIKA: Pure National se vzácnou směsí 40% bílých bobů. Genetické testy prokázaly, že použité kakaovníky pocházejí nativně z Peru, nikoli z exotických introdukcí a jde tedy o heirloom kakao z dědictví.

„Vinte Vinte vám přináší svět čokolády v tabulkách nevídaných chutí. Všechny jsou vyrobeny z kvalitních surovin z celého světa. Vytvořeno s ohnivou vášní a odbornými znalostmi v Portu.” -Pedro Martins Araújo, Mistr výrobce čokolády

Tato 100% "čokoláda" je stejně jako všechny kvalitní 100% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh 100% kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Každá 100% "čokoláda" chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace. Po čase se "stovkami" se dokonale mění preference chutí.

Superpotravina k posílení energie.

HMOTNOST: 25 nebo 50 g dle varianty
ZEMĚ PŮVODU: Portugalsko
SLOŽENÍ: Kakaové boby. Obsah kakaové sušiny 100 %. 

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
952 kJ/228 kcal
Tuky 13,7 g
z toho nasycené mastné kyseliny 8,1 g
Sacharidy 57,9 (většina jako vláknina)
z toho cukry 1,7 g
Bílkoviny 19,6 g
Sůl 0,05g

Odrůda kakaa: Fortunato Nº 4 Pure National Peru native

Aromatický profil: intenzivní květiny, síla kakaa s ořechy, flóra, zemitost

BEZLEPKOVÉ. Může obsahovat stopy mléka, oříšků a sóji.

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

100% Naive (verze 2 - Red Java 2022) 50g

100% Naive (verze 2 - Red Java 2022) 50g

100% čokoládová tabulka Naive - druhá stovka z dílny Mistra.

skladem

235 Kč 199 Kč

65% BBQ SPICE (koření) stone ground - Naive 57g

65% BBQ SPICE (koření) stone ground - Naive 57g

65% kameny mletá, pikantní a kořeněná tmavá čokoláda Naive s černým česnekem.

skladem

169 Kč

100% Tanzanie (bez přísad) Míšina č. 50g

100% Tanzanie (bez přísad) Míšina č. 50g

100% čokoládová tabulka vyrobená v ČR a oceněná zlatou medailí.

skladem

119 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím