Tato stovka obsahuje 100 % Rio Caribe Superior kakaa z kakaových bobů odrůdy Criollo a Trinitario, pěstovaných ve Venezuele, konkrétně v oblasti Arismendi ve státě Sucre. Místo pěstování, podnebí i okolo rostoucí plodiny mají na výslednou chuť kakaa významný vliv. V chuti těchto kakaových bobů proto můžete cítit nasládlé tóny květin a ořechů.

Příběh oblasti Arismendi a důležitost pralesa

Tento typ kakaovníků známý jako Rio Caribe Superior, je pěstován mezi ostatními plodinami v tzv. agrolesnictví. Díky tomu podporuje místní biodiverzitu a zároveň funguje jako tzv. nárazníková zóna, která chrání zbývající lesy a národní park, Peninsula de Paria před odlesněním. Kakaovníkům se totiž daří ve společnosti jiných stromů a plodin. Pěstování kakaa tak v této oblasti pomáhá chránit životní prostředí a zároveň dává zemědělcům příležitost vydělat si spravedlivý příjem.

Farmáři

Díky vysoké pečlivosti a dodržování přísných protokolů v průběhu pěstování, sklizně i následné fermentaci, dosahují tyto kakaové boby nadstandartní kvality. Sklizeň probíhá výhradně ručně, sesbírané boby farmáři přivezou do centrální fermentační jednotky, kde jsou fermentovány po dobu 6 nebo 7 dnů v dřevěných bednách, s řízeným otáčením na základě teploty. V závislosti na počasí se boby suší na slunci nebo v přístřešku, dokud vlhkost nedosáhne 7 %. Díky fermentaci i sušení na míru jednotlivým druhům i sklizním, vzniká kakao opravdu vysoce prémiové kvality.

Přestože se kakaovníkům díky příznivému podnebí ve státě Sucre daří, mnoho farmářů stále bojuje s tím, že se snaží zvýšit svoji produkci a zároveň zachovat vysokou kvalitu bobů. Rodina Franceschi, se kterou Incacao spolupracuje, podporuje místní farmáře a pořádá pro ně různá školení v oblasti správné zemědělské praxe. Lokální farmáři pak mají možnost dodat své čerstvě sklizené kakaové boby do centrální fermentační jednotky, kde mohou prodat opravdu kvalitní kakao za vyšší ceny. Díky tomu jsou motivováni, aby se ve svém oboru neustále zlepšovali. Navzdory obtížným politickým a ekonomickým okolnostem Rodině Franceschi se daří i přes obtížné politické a ekonomické okolnosti udržovat udržet vysoký standard kvality kakaa Rio Caribe, exportovat jej po celém světě, a zabezpečit tak důležitý zdroj příjmů pro drobné farmářské rodiny ve Venezuele.

Profil 100% čokolády Incacao Venezuela

Venezuelské kakao Rio Caribe Superior pochází z odrůd Trinitario a Criollo. Boby mají nízkou kyselost a intenzivní a silný čokoládový obsah se sladkými, oříškovými a květinovými tóny. Důsledné uplatňování protokolů jak během sklizně tak po ní, vede k vynikající kvalitě označované jako "superior". Neobsahuje žádný přidaný cukr, aditiva ani mléko.

Uvnitř krásného a detailního obalu se skrývá celý příběh o původu a výrobě této unikátní čokolády.

Proč nemá výrobek v názvu slovo čokoláda? Ze zákona se smí čokoládou nazývat pouze výrobek obsahující nějaké sladidlo. Toto je prémiová 100% kakaová tabulka zcela bez aditiv.

,,100% čokolády jsou obecně mé nejoblíbenější a osobně je používám i jako přírodní tonikum/energizér před tréninky - nepůsobí stimulačně a bez reálné energie jako například káva/nakopávače a nezasahují ani do spánku ani do CNS - jsou vybalancovány vysokým obsahem theobrominu a nejsou energizérem jen na základě stimulace, ale zejména na základě skutečné a objemné kalorické hodnoty (zejm. z kakaových tuků), která je významná i ve velmi malém množství gramáže (20-30g). Běžně na 50g odjedu perfektní trénink i v noci a pak jdu hned spát. Obsah dalších mnoha živin, zejm. hořčíku a dalších minerálů podporuje výkon i regeneraci.´´

theobromine-chain

,,Theobromin je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný, protože nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromin kofein dokonale balancuje. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, a proto obvykle neprodukuje pocity na hraně nervozity a hl. není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává. Theobromin a kofein jsou podobně konstruované typy farmakologicky aktivních látek, ale se znatelně odlišnými účinky. Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty přírodních alkaloidů ve vysokoprocentní čokoládě jsou skvěle stabilizovány jejím bohatým tukem, vlákninou a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina - i proto se kakau již od Aztéků přezdívá pokrm bohů.´´

Tato 100% "čokoláda" je stejně jako všechny kvalitní 100% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh 100% kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Každá 100% "čokoláda" chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace. Po čase se "stovkami" se dokonale mění preference chutí.

Energetická superpotravina.

HMOTNOST: 45g
VYROBENO: Belgie Země původu kakaa: Blend bobů Venezuely
SLOŽENÍ: Kakaové boby. Obsah kakaa 100%. Může obsahovat stopy oříšků, pšenice, vajec, sóji, mandlí a vlašských ořechů, pistácií a mléka.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota 2300 / 550 kcal
Tuky 52 g, z toho nasycené mastné kyseliny 31 g
Sacharidy 5 g (větší část jako vláknina), z toho cukry 0 g
Bílkoviny 15 g
Sůl 0 g

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím