FRIIS-HOLM ???? The world’s best chocolate | Chocolats-De-Luxe

Proč nemá výrobek v názvu slovo čokoláda? Ze zákona se smí čokoládou nazývat pouze výrobek obsahující nějaké sladidlo. Toto je prémiová 100% kakaová tabulka zcela bez aditiv.

,,100% čokolády jsou obecně mé nejoblíbenější a osobně je používám i jako přírodní tonikum/energizér před tréninky - nepůsobí stimulačně a bez reálné energie jako například káva/nakopávače a nezasahují ani do spánku ani do CNS - jsou vybalancovány vysokým obsahem theobrominu a nejsou energizérem jen na základě stimulace, ale zejména na základě skutečné a objemné kalorické hodnoty (zejm. z kakaových tuků), která je významná i ve velmi malém množství gramáže (20-30g). Běžně na 50g odjedu perfektní trénink i v noci a pak jdu hned spát. Obsah dalších mnoha živin, zejm. hořčíku a dalších minerálů podporuje výkon i regeneraci.´´

theobromine-chain

,,Theobromin je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný, protože nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromin kofein dokonale balancuje. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, a proto obvykle neprodukuje pocity na hraně nervozity a hl. není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává. Theobromin a kofein jsou podobně konstruované typy farmakologicky aktivních látek, ale se znatelně odlišnými účinky. Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty přírodních alkaloidů ve vysokoprocentní čokoládě jsou skvěle stabilizovány jejím bohatým tukem, vlákninou a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina - i proto se kakau již od Aztéků přezdívá pokrm bohů.´´

Friis-Holm Chocolate funguje na ideji vytvářet nejlepší čokoládu na světě - jak v chuti, tak také nejlepší pro celý svět svou udržitelností a přístupem ve všech krocích produkce.

Jedna z nejlepších stovek světa. Neuvěřitelná konzistence, různorodost tónů a vyváženost.

International-Chocolate-Awards-2015-Gold-East-Europe-RGB-web-160x160 |  DewdropsBean-To-Bar Gold - intern. Chocolate AwardsBean-To-Bar Bronze - Intern. Chocolate AwardsWorld Bronze - Intern. Chocolate Awards

Friis-Holm 100% - je vyrobena z kakaa od deseti pěstitelů v La Dalia, Nikaragua. Pěstují mix odrůd známých a neznámých starých kakaovníků, které jsou dědictvím jejich plantáží. Boby účelně netřídí ale nakonec se tato směs tak dokonale doplňuje, že výsledkem je jedna z nejepších kakaových stovek na světě. Pronikavá aromatická kyselost, černý rybíz a květinové tóny s mnoha dalšími intenzivními kakaovými tóny.

Mikkel Friis-Holm Foto Jesper Rais.jpg

Mikkel Friis-Holm - zakladatel značky Friis-Holm Chocolade v Dánsku, patří jednoznačně mezi špičku čokoládových alchymistů světa. Byl šéfkuchařem a studoval DNA kakaa v Nikaragui ve Střední Americe. Díky svým znalostem si při výrobě Friis-Holm tabulek čaruje s dobou fermentace a výsledkem je, že téměř každá z jeho čokolád získala prestižní ocenění Chocolate Awards ve světové nebo evropské kategorii. Když jednou ochutnáte, nebudete chtít nikdy přestat a pochopíte cennost této top světové značky.

Tato 100% "čokoláda" je stejně jako všechny kvalitní 100% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh 100% kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Každá 100% "čokoláda" chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace. Po čase se "stovkami" se dokonale mění preference chutí.

Superpotravina k posílení energie.

HMOTNOST: 25 g
ZEMĚ PŮVODU: Nikaragua
SLOŽENÍ: kakaové boby, kakaové máslo. Obsah kakaa min. 99 %. Může obsahovat stopy mléka.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2530 kJ/600 kcal
Tuky 50 g
z toho nasycené mastné kyseliny 20 g
Sacharidy 30 g (téměř vše vláknina)
z toho cukry 0 g
Bílkoviny 10 g
Sůl 0,1 g

Může obsahovat stopy mléka.

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

70% Auro Saloy 60g

70% Auro Saloy 60g

70% tmavá čokoláda Auro s tóny bylin, bergamotu a třešní.

skladem

7,24 €

100% Naive (verze 2 - Red Java 2022) 50g

100% Naive (verze 2 - Red Java 2022) 50g

100% čokoládová tabulka Naive - druhá stovka z dílny Mistra.

skladem

9,50 € 8,04 €

84% Firetree (Sambirano Valley) - Madagascar

84% Firetree (Sambirano Valley) - Madagascar

84% čokoládová tabulka Firetree z vulkanické části Madagaskaru.

skladem

4,00 €

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím