Unikátní čokoláda na dobrou noc.. pro uklidnění.. pro každodenní ZEN. 

Když jsme vyvíjeli s NAIVE tuto speciální, úžasnou tabulku - chtěli jsme především vysoko-funkční čokoládu, kterou si může kdokoli spokojeně vložit do úst a bez výčitek s její pomocí po rozplynutí na jazyku klidně usnout - protože bude zcela bez patogenních cukrů (pro lehké oslazení jsme použili účelně xylitol (finský nízkokalorický cukr z březového dřeva s GI pouze cca 7), známý pro užití v přírodních pastách na zuby pro svůj pozitivní efekt na flóru/hygienu ustní dutiny/zubů). A která bude současně plná látek podporujících relaxaci, nervový systém a vnitřní pohodu.

Nakonec se zrodila úžašně chutná darkmilk čokoláda pro užití k relaxaci a uspokojení v jakoukoli část dne, kdy je to žádané. Podporuje vnitřní klid a to zcela přírodním způsobem na základě studiemi ověřené kombinace vysoce kvalitního výběrového kakaa, mléka, heřmánku, speciálních peptidů lactium a fukosyllaktózy.

Tato funkční čokoláda bez cukru obsahuje látky, které působí jako relaxanty na váš mozek, takže se cítíte klidně, utlumeně a šťastně. Vychutnejte si sousto během stresující události nebo ji cumlejte večer před spaním.

Aktivní látky: Kakao obsahuje dobrý zdroj hořčíku, který skvěle uklidňuje náš nervový systém; Lactium: studie poskytuje předběžný důkaz, že tyto speciální peptidy z mléka vykazují antistresovou aktivitu u lidských subjektů; 2fl-fukosyllaktóza prokazatelně snižuje stres ve střevech; Studie z roku 2016 zjistila, že dlouhodobé užívání heřmánku významně snížilo středně těžké až těžké příznaky generalizované úzkostné poruchy. Obecně je heřmánek bylinka hojně užívaná k uklidnění nejen v historii lidové medicíny.

V malém městečku na východní straně Litvy vyrábí Chocolate Naive své unikátní čokolády ,,od bobů po tabulku". Každé brzké ráno čokoládový mistr pečlivě praží čerstvé kakaové boby, jejichž lahodná vůně jemně probouzí obyvatele města. Stejně jako před sto lety se v Naive kakaové boby pomalu konšují, aby se uvolnila jejich mimořádná paleta chutí s tóny ovoce, ořechů a květin. Tyto ručně vyrobené tyčinky jsou uloženy na později, aby vyzrály a pak se vytvářejí různorodé řady příchutí s přírodními superpotravinami a kořením. V Chocolate Naive, jednom z pouhých 200 výrobců tohoto typu na celém světě, začíná celý výrobní cyklus již sušeným kakaovým bobem...

Špičkové kakaové boby jsou pečlivě vybírány z výjimečných farem. Poté jsou transportovány starými námořními cestami do Evropy a nakonec do Litvy, domova Chocolate Naive. Pro Naive jsou nejdůležitější dva klíčové principy: Zaprvé - pracují pouze s těmi nejlepšími ingrediencemi na světě. Zadruhé - snaží se stát řemeslníky světové úrovně v práci s těmito ingrediencemi. Toď vše. Naive vyrábí čokoládu způsoby, které maximálně pomáhají odhalit charakter konkrétního kakaového bobu. Čokoláda se konečně zrodí až po pečlivé analýze chuti, barvy, vůně a struktury. Již nějakou dobu Naive výrobky staví Litvu na mapu delikates jako vycházející hvězdu světové gurmánské čokolády. Zažijte si sami na sobě kus našeho tajemství.

"Často se mě ptají, proč jsem se rozhodl vyrábět čokoládu." Před odpovědí vždy váhám. Měl bych raději vyprávět dlouhý a poutavý příběh o svém divokém nápadu, nebo bych měl jednoduše říct, že jsem uviděl díru v trhu? Pravdou je, že ani jedna z těchto odpovědí není zcela správná. Čokoláda je jako můj vlastní život - hořká i sladká. Byla vždy můj neustálý společník, který mě viděl růst z bezstarostného dítěte ve zcela donkichotského dospělého. Čokoláda je stejně bujná jako můj nejživější sen a pokorná jako moje jednoduchá realita. Ochutnávkou čokolády Naive dáváte smysl mému celoživotnímu projektu - a za to vám chci osobně poděkovat. “ - Domantas Užpalis

Domantas Uzpalis Chocolate naive | Pure products, Artisan chocolate, Naive

Toto je další unikátní čokoláda vzniklá po intenzivním brainstormingu s Domantasem Užpalisem a Chocolate Naive. Naše spolupráce a nápady si dovolují dále posunovat hranice řemeslné funkční čokolády a vyvíjet zcela nevídané kombinace porušením starých pravidel. Salutujeme všem statečným milovníkům kvalitní čokolády a jedlíkům za podporu našich nikdy-nekončících čokoládových experimentů!

Tato čokoláda obsahuje 2fl-fukosyllaktózu ve vysokém množství téměř 7g na tabulku!

Identický oligosacharid lidského mléka - Unikátní prebiotikum

2’-Fukosyllaktóza (2’-FL) je oligosacharid, přesněji, fukosylovaný neutrální trisacharid složený z jednotek L-fukózy, D-galaktózy a D-glukózy. Jedná se o nejčastěji používaný oligosacharid lidského mléka (HMO), který se přirozeně vyskytuje v mateřském mléce, tvoří asi 30% všech oligosacharidů lidského mléka. 2’-FL byla poprvé objevena v 50. letech minulého století v mateřském mléce. Oligosacharidová primární izolační technika se používá od roku 1972.

2’-Fukosyllaktóza (2’-FL) je univerzální a zcela unikátní prebiotický produkt pro užití v jakémkoli věku. Vyrábí ho přední společnost v Německu. 2’-Fukosyllaktóza je jedinečná sloučenina pocházející z mateřského mléka. Střevní flóra je důležitým hráčem, který ovlivňuje mnoho aspektů lidské fyziologie. Mateřské mléko je od přírody první potravou dítěte, které tvoří střevní flóru od základu, selektivně stimuluje růst specifických bakterií, zejména bifidobakterií. Speciální cukerné sloučeniny (oligosacharidy) v mateřském mléce, k nimž patří 2’-fukosyllaktóza, hrají klíčovou roli v tomto důležitém procesu tvorby mikrobiomů.

Už před více než 100 lety bylo zjištěno, že přirozeně prsem kojená miminka měla vždy lepší šance na přežití a silnější imunitní systém než kojenci, kteří dostali láhev. Po desetiletích výzkumu se ukázalo, že mateřské mléko obsahovalo zvláštní složení, které nelze jednoduše nahradit mlékem jiných zvířat nebo umělých mléčných přípravků.

Jedním z jedinečných aspektů mateřského mléka je to, že obsahuje vysoké koncentrace oligosacharidů. Více než 200 oligosacharidů nalezených v mateřském mléce je známo jako lidské mléčné oligosacharidy (HMO). Cukry jsou ve skutečnosti hlavními složkami mateřského mléka, následují tuky a bílkoviny. Oligosacharidy mateřského mléka tvoří po laktóze a tuku třetí největší tuhou složku lidského mléka.

Oligosacharidy jsou ve své podstatě v tomto složení a koncetraci velmi vzácné a v mateřském mléce se jedinečně vyskytují. Takové koncentrace nelze nalézt v jiném mléce nebo kojenecké mléčné výživě na bázi kravského či jiného mléka. Např. na litr mateřského mléka je koncentrace oligosacharidů 5-15 gramů, v ostrém kontrastu k 0,05 gramům na litr kravského mléka. Toto poukazuje na unikátní spojení oligosacharidů právě s člověkem a jeho zvláštním a specifickým mikrobiomem.

Oligosacharidy jsou komplexní a ojedinělé cukrové řetězce, které mají v těle jedinečný účinek. Vzhledem ke své složité struktuře a vazbám by se na ně mohlo nahlížet jako na vlákna v mateřském mléce. Oligosacharidy mateřského mléka jsou rezistentní vůči zažívacím enzymům v žaludku a dorazí neporušené do dolních střev, kde mohou vykonávat svou práci.

V mateřském mléce bylo identifikováno více než 200 různých typů oligosacharidů. Nejběžnější je 2’-fukosyllaktóza (2’-FL), s koncentrací průměrně 2 gramy na litr nebo 20-30% celkového počtu oligosacharidů. 2’-FL je jedním z nejvíce prozkoumaných oligosacharidů lidského mléka a nabízí výhody pro mladé i staré lidi tím, že napodobuje působení oligosacharidů v mateřském mléce. 2’-FL v tomto produktu se vyrábí fermentací a lze jej použít jako účinný a bezpečný doplněk stravy.

Prebiotika jsou odolná vůči degradaci v horní části zažívacího traktu a jsou používána střevní flórou ve tlustém střevě jako potrava. Avšak 2’-FL je více než jen prebiotická vláknina, má různé další biologické a fyziologické funkce. Například 2’-FL má systémové účinky, protože se může dostat do krevního oběhu a 2’-FL také poskytuje uživateli kyselinu sialovou, potenciálně nezbytnou živinu.

___________________________________

Všichni samozřejmě víme, že mateřské mléko je ideální pro kojence. Je to nejlepší základ, který jim může být dát. Jak příroda zamýšlí: z hlediska živin, imunitního systému a střevní flóry. Málokdo si však uvědomuje, že specifické cukry mateřského mléka mohou extrémně prospívat i dospělé střevní flóře. Výživa a bakterie přispívají k udržení správné rovnováhy. Toho lze dosáhnout dvěma způsoby: zdravějším stravováním a cíleným krmením zdravých bakterií. Tato strategie je životně důležitá, protože není vždy dostatečné pracovat pouze s běžnou výživou, pokud chcete cíleně zlepšit slabou střevní flóru. S 2’-fukosyllaktózou krmíte hlavně bifidobakterie. Nízká hladina bifidobakterií je mimo jiné spojena s diabetem a syndromem dráždivého tračníku. Nerovnováha ve střevní flóře je ve skutečnosti pozorována při různých klinických stavech, jako je Parkinsonova choroba, ale také úzkostné poruchy, deprese a bolesti zad. Stručně řečeno: bifidobakterie jsou důležité. Takže - měli byste vypít denně sklenici mateřského mléka? Z pochopitelných důvodů to není opravdu možné a ani přirozené nebo morální. Ve Vašem věku by jste ho pravděpodobně stejně už ideálně nestrávili. Proto může být užitečná možnost vzít si pouze ty sacharidy z mateřského mléka, které působí ideálně prebioticky na náš osobitý mikrobiom.

 Osa střeva a mozku

Přímému spojení mezi střevy a mozkem prostřednictvím vagusového nervu konečně věda věnuje stále více pozornosti. V důsledku toho se v posledních letech znalosti o tomto životně důležitém systému enormně zvýšily. Zdá se že osa mozku a střeva je ústředním prvkem našeho zdraví. Střeva a mozek jsou neustále zapojeny do obousměrné komunikace. Způsoby, jak pozitivně ovlivnit tuto komunikaci, se zdají být velmi zajímavou strategií v oblasti zdraví.

Vhodné pro kojence, mladé lidi i dospělé
Prebiotikum specifické pro Bifidobacterium
Doplněk podpory osy střeva-mozku prostřednictvím vagus nervu
Pro malé pomocníky ve střevech a proti nezvaným hostům ve střevech

Určeno pro jedince zaměřené na podporu lidského mikrobiomu, imunitního systému a homeostáze prostřednictvím jemu zcela přirozených látek

Tato unikátní spánková darkmilk čokoláda bez cukru, emulgátoru a jakýchkoli jiných zbytečných aditiv je stejně jako všechny kvalitní čokolády velmi bohatá na energii stabilních kakaových tuků, specifickou vlákninu vč. 2fl-fukosyllaktozy, bílkoviny, minerály, antioxidanty a theobromin. Navíc díky podílu mléka obsahuje vápník a mnoho dalších živin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly. 

ZEN čokoláda Naive je oslazená pouze xylitolem s 0g využitelných přidaných cukrů na tabulku.

HMOTNOST: 55 g
VYROBENO: Litva
SLOŽENÍ: Speciální kakao, sušené mléko plnotučné, xylitol, kakaové máslo, lactium (peptidy), heřmánek, 2fl-fukosyllaktóza. Obsah kakaové sušiny min.50%. Může obsahovat stopová množství oříšků nebo arašídů. Udržujte v suchu, temnu a chladu do 18°C max.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota 2116 kJ/503 kcal
Tuky 45,6 g, z toho nasyc. mastné kyseliny 24,7g
Sacharidy 20g, z toho přidané cukry 0g
Bílkoviny 6 g
Sůl 44mg

Aroma profil: ochlazující mléčné tóny, sladkost mateřského mléka, bylinky, jemné kakao 

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

80% BÍLÉ KAKAO (Ancient dark chocolate) Naive 65g

80% BÍLÉ KAKAO (Ancient dark chocolate) Naive 65g

80% speciální čokoláda z bílého Mexického kakaa. 100% heirloom kakao.

skladem

335 Kč

DURIAN (darkmilk) Naive 57g

DURIAN (darkmilk) Naive 57g

61% speciální litevská mléčná čokoláda Naive s durianem z limitované kolekce Equator.

skladem

195 Kč

Wild Bee Bread (čokoláda s divokou Ambrosií) Naive 55g

Wild Bee Bread (čokoláda s divokou Ambrosií) Naive 55g

Tmavá čokoláda s fermentovaným včelím pylem divokých včel Apis Dorsata z národního parku v Indii.

skladem

245 Kč 197 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím