V malém městečku na východní straně Litvy vyrábí Chocolate Naive své unikátní čokolády ,,od bobů po tabulku". Každé brzké ráno čokoládový mistr pečlivě praží čerstvé kakaové boby, jejichž lahodná vůně jemně probouzí obyvatele města. Stejně jako před sto lety se v Naive kakaové boby pomalu konšují, aby se uvolnila jejich mimořádná paleta chutí s tóny ovoce, ořechů a květin. Tyto ručně vyrobené tyčinky jsou uloženy na později, aby vyzrály a pak se vytvářejí různorodé řady příchutí s přírodními superpotravinami a kořením. V Chocolate Naive, jednom z pouhých 200 výrobců tohoto typu na celém světě, začíná celý výrobní cyklus již sušeným kakaovým bobem...
Špičkové kakaové boby jsou pečlivě vybírány z výjimečných farem. Poté jsou transportovány starými námořními cestami do Evropy a nakonec do Litvy, domova Chocolate Naive. Pro Naive jsou nejdůležitější dva klíčové principy: Zaprvé - pracují pouze s těmi nejlepšími ingrediencemi na světě. Zadruhé - snaží se stát řemeslníky světové úrovně v práci s těmito ingrediencemi. Toď vše. Naive vyrábí čokoládu způsoby, které maximálně pomáhají odhalit charakter konkrétního kakaového bobu. Čokoláda se konečně zrodí až po pečlivé analýze chuti, barvy, vůně a struktury. Již nějakou dobu Naive výrobky staví Litvu na mapu delikates jako vycházející hvězdu světové gurmánské čokolády. Zažijte si sami na sobě kus našeho tajemství.
"Často se mě ptají, proč jsem se rozhodl vyrábět čokoládu." Před odpovědí vždy váhám. Měl bych raději vyprávět dlouhý a poutavý příběh o svém divokém nápadu, nebo bych měl jednoduše říct, že jsem uviděl díru v trhu? Pravdou je, že ani jedna z těchto odpovědí není zcela správná. Čokoláda je jako můj vlastní život - hořká i sladká. Byla vždy můj neustálý společník, který mě viděl růst z bezstarostného dítěte ve zcela donkichotského dospělého. Čokoláda je stejně bujná jako můj nejživější sen a pokorná jako moje jednoduchá realita. Ochutnávkou čokolády Naive dáváte smysl mému celoživotnímu projektu - a za to vám chci osobně poděkovat. “ - Domantas Užpalis
Před několika měsíci, po intenzivním brainstormingu s Adamem Raw, jsme se dohodli na vývoji a výrobě čokolády z kozího mléka. Ale abychom tomu dodali extra punc, rozhodli jsme se pro čerstvý kozí sýr místo mléka. Naše první továrna byla založena na kozí farmě, kterou provozovala naše drahá přítelkyně a sýrařka Roma. Vyrábí ten nejlepší čerstvý kozí sýr, jaký jsme kdy jedli, a tak jsme se rozhodli s ní spolupracovat a uvidět, jak se projeví v čokoládě. Výsledek musíte posoudit Vy, naši milí jedlíci, ale buďte si už teď jisti, že půjde o jedinečný zážitek z degustace čokolády! -Chocolate Naive
Tato čokoláda nemá žádnou běžně známou tzv. "kozí pachuť", která často bývá bohužel velmi neoblíbenou součástí kozích mléčných produktů či kozího mléka. Obsahuje pouze speciální čerstvý kozí sýr z Litevské farmy s delikátní jemnou chutí a strukturou bez běžného "kozího aroma". Pokud Vám chutnají kozí mléčné čokolády pro svou lehkost a jemnost, stane se tato tabulka pravděpodobně Vaší nejoblíbenější kozí čokoládou...
Kozí mléko slouží jako potrava lidí od dávných dob, svým složením je blíže lidskému mateřskému mléku díky čemuž je pro člověka také lehčeji stravitelné a velmi často je bez problému snášeno i lidmi s citlivostí na kravské aj. mléčné produkty s obsahem A1 kaseinu a větších tukových globulí. Zvláště vysoká nutriční hodnota činí kozí mléko důležitým zdrojem vysoce kvalitních bílkovin (se všemi esenciálními aminokyselinami), vápníku, vitamínů a dalších minerálů.
Tato unikátní kozí darkmilk 50% čokoláda bez rafinovaného bíleho cukru, emulgátoru a jakýchkoli jiných zbytečných aditiv je stejně jako všechny kvalitní čokolády velmi bohatá na energii stabilních kakaových tuků (v tomto případě i cukrů z třtinové šťávy), specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin. Navíc díky podílu kozíh sýra obsahuje vápník a mnoho dalších živin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Goat cheese čokoláda Naive 50% je oslazená surovým třtinovým cukrem v celkovém množství 16,5g cukrů na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v jednom jablku).
HMOTNOST: 55 g
VYROBENO: Litva
SLOŽENÍ: Speciální kakao, třtinový cukr, čerstvý kozí sýr, čisté kakaové máslo. Obsah kakaové sušiny min. 50 %. Může obsahovat stopy ořechů, arašídů a lepku. Udržujte v suchu, temnu a chladu do 18°C max.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
2116 kJ/503 kcal
Tuky 45,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny 24,7 g
Sacharidy 42,8 g
z toho cukry 30 g
Bílkoviny 6 g
Sůl 44mg
Aroma profil: meloun, ovocné a kyselé tóny, osvěžující mléčná chuť.
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Mohlo by Vás zajímat
80% BÍLÉ KAKAO (Ancient dark chocolate) Naive 65g
80% speciální čokoláda z bílého Mexického kakaa. 100% heirloom kakao.
skladem
335 Kč
57% speciální litevská mléčná čokoláda Naive s aktivním kefírem.
skladem
195 Kč
72% ANTIVIRAL MOLECULES (fialová bioaktivní čokoláda bez cukru) Naive
72% speciální bioaktivní tmavá-fialová čokoláda bez cukru s 4-složkovým antivirálním komplexem. 100% heirloom kakao. Nejvyšší obsah kakaových antioxidantů a anandamidu. Povznášející. Nootropikum.
dostupnost podle variant
99 Kč