CO PŘESNĚ JE VITARGO®?
Vitargo je revoluční, lehce stravitelný zdroj energie využívaný nejen olympijskými a elitními atlety, ale také miliony sportovců na všech kontinentech.
VYROBEN VE ŠVÉDSKU = GMO free patentovaná forma komplexních sacharidů (speciální frakce amylopektinu) s unikátními vlastnostmi. Ideální molekulární struktura, která je téměř identická s molekulární strukturou svalového glykogenu (tím se odlišuje od standardních forem maltodextrinů, cyklických dextrinů s rozvětveným řetězcem apod.).
BEZ CUKRU = Vitargo neobsahuje aditivum jednoduchých cukrů, neobsahuje stopy lepku a je 100% KOŠER.
DÁVKOVÁNÍ PŘED, BĚHEM i PO VÝKONU = Vitargo nezatěžuje žaludek a vstřebává se cca do deseti minut.
Vitargo je klinicky testováno s následujícími výsledky: Vitargo zvyšuje hladinu glykogenu o 70% rychleji a o 77% více než standardní sacharidové kombinace a 2,3x prochází rychleji žaludkem, a to bez zažívacích problémů. Více zde: https://www.vitargo.com/clinical-studies-intl/
Vitargo je vhodným transportním médiem pro další účinné látky jako jsou volné aminokyseliny, kreatin, arginin a další, jejichž účinek výrazně znásobuje.
100% ORIGINAL = originální Vitargo přímo od výrobce je garancí jasného původu a kvality, žádné mezičlánky. Originální Vitargo je navíc ve všech vyšších gramážích baleno do speciálních ochranných sáčků po 1kg (5 kg balení tak např. obsahuje 5 sáčků)

Vitargo jsem osobně testoval a považuji ho za zcela nejlepší a nejrychlejší sacharidový doplněk stravy pro svalový glykogen na světovém trhu. Testoval jsem ho 3 měsíce specificky a cíleně u tréninků silové vytrvalosti. Vitargo doporučuji hlavně pro sportovce a lidi zaměřené na výkony a svalovou energii - svalový glykogen.

 

 

 Jelikož já osobně žiji naplno tím, co mě baví - a to je Workout, sport a pohyb všeobecně, tak také dělám určité kompromisy mezi "dokonalým" přístupem ke zdraví (kde by u mě sacharidy ve vyšší míře stejně tak jako necelistvé doplňky stravy neměli místo) a výkonností ve svém sportovním odvětví. Bez doplňování sacharidů jsem nikdy nebyl schopen dělat to, co miluji naplno a sacharidy pro mě(stejně jako pro všechny profesionální sportovce) vždy byly a jsou klíčovou záležitostí co se týče svalové energie. 

Nejsem příliš zastáncem sacharidů všeobecně co se týká zdraví a také tvrdím, že velké % neaktivní populace je nutně potřebuje začít limitovat (zejména redukcí samotného počtu sacharidových jídel a tím i množství stimulací inzulínu za den), na prvním místě však toxické zrniny, cukry a patogenní fruktózu. Zrna obsahují mnoho potencionálně nebezpečných látek a antinutrientů, nebezpečné rodiny proteinů (většina lidí zná např. jen lepek, jsou však desítky dalších ještě horších a velmi problematických(lektiny, goitrogeny..) a jiné inhibitory, látky, jedy a sloučeniny. Navíc všeobecně nenesou žádnou větší "pozvolnou energetickou" výhodu pro běžné fungování těla, kterou jsou většinou opěvovány v porovnání s kvalitními tuky. Nejvyšší potenciál výkonnosti ve sportu a workoutu se však nedá bez sacharidů docílit. Kdo studuje problematiku zdraví, těla, energie a sacharidů se vždy a jistě střetne s problémem: zdraví VS výkon/sport. 

Né, vrcholový sport opravdu není tělu přirozený a nedá se pak nijak spojovat s ideálem v přístupu ke zdraví. Ba naopak, ruku v ruce se svou "vášní" a koníčky sportů jsou atleti nuceni učinit mnohdy spousty kroků, které jejich aktivitu podpoří, ačkoli dobře ví, že nejsou ideálními ve vztahu k nejvyššímu možnému zdraví našeho těla. To je bohužel daň za to, že děláme různorodé aktivity co nás baví a dosahujeme specifických cílů. Fitness, workout a posilování (pokud není vykonáváno lehce a vyloženě jako zdravotní fyzkultura) je samo o sobě z hlediska zdraví, minimálně dost problematické a bylo by v tomto kontextu i na článek (za cenu výkonu nebo vzhledu jde zdraví téměř vždy do pozadí). Každopádně když už potřebujeme pro tělo sacharidy a víme o jejich problematice své, je nejlepší sahat po maximálně prostých zdrojích s co nejmenším množstvím nebezpečných složek a zejména po takových, co jsou ozkoušené. Musí být dobře a lehce stravitelné, bez většího obsahu antinutrientů a vláken a hl. schopny maximalizovat doplnění svalového glykogenu bez zatížení trávícího traktu(zejm. okolo tréninků), jelikož jde o neustále a pravidelně se opakující cyklus u každého sportovce. Z výše uvedených důvodů často ti nejlepší atleti a sportovci světa používají pořád dokola sacharidy jako je bílá rýže, ovesná kaše, těstoviny, brambory, ale také necelistvá jídla jako pečivo, krekry, extrudáty, wafle, oplatky, sušenky apod.. Jsou používány právě z důvodu rychlého zásobení anebo doplnění energie ve formě glukózy, pro mozek a pracující svaly a do svalového glykogenu (energie uložená ve svalech pro jejich práci).

Čím je sacharid jednodušší, tím rychleji ho tělo zužitkuje na energii a tím vhodnější je, čím blíže jsme k oknu tréninku (výkonu) pokud Vám jde o maximalizaci a doplnění energie ve svalech. Naopak čím je složitější a čím více má vlákniny, tím pomaleji ho tělo sice zužitkuje avšak tím efektivněji doplňuje a zvyšuje kapacitu glykogenu ve svalu pro pozdější výkon a aktivity závislé na něm. Proto je pro sportovce, závislé na množství glykogenu ve svalech důležité obojí (např. ráno oves (-pomalý) a po tréninku vitargo (-rychlý) nebo jejich kombinace pro kombinovaná a specializovaná okna aktivit a výkonů. Vše záleží na konkrétním smyslu aktivity a také na typu metabolismu těla. Pokud budete například v účelném tukovém metabolismu nebo hladovění, platí pro Vás už jiná pravidla. Každopádně nevěřte průkopníkům vrcholového sportu a výkonu čistě na tucích, já sám jsem maximálním zastáncem tuku a ketózy co se zdraví týče při konkrétních alternativních terapeutických stavech, ale jako vrcholový sportovec dobře vím, že bez sacharidů výkon neudělám a myslím tím pozoruhodný silový výkon, né průměr. Lidé, co budou tvrdit opak, nechť Vám prosím nejdříve dokážou vlastním příkladem maximální výkonnost ve sportu bez sacharidů (zejména v explozivním a maximálním silovém úsilí).

Na základě výše zmíněného jsem i já sám v podstatě vždy hledal sacharidy, které by mi pomáhali v mém sportu dosahovat optimální výkony, ale vybírali si zároveň co nejmenší daň na mém zdraví (top výkony totiž skutečně můžete dělat na snickerskách, red bullu, sušenkách, tatrankách a čokoládě, kam to ale povede v budoucnu s ohledem na zdraví jistě každý tuší...). Proto jsem pro sport vždy nejčastěji používal a používám sice co nejcelistvější zdroje, které jsou ale zároveň rukou člověka zbavené potenciálně nebezpečných přírodních toxinů a antinutrientů - bílá rýže, fermentovaný máčený oves, brambory, semolina apod. - z tohoto je zcela patrné, že jde v podstatě o škrob, který nám ve sportu nejvíce energeticky pomáhá a přitom má při náležité aktivitě minimální negativní dopady. Protože to je defakto glukóza, pouze pomalejší a bez tak šílených výkyvů, jaké by dělala například čístá Dextróza. A Vitargo je trefa do černého právě proto, že se jedná o čistý škrob - komplexní sacharid(speciální frakce amylopektinu), který ale neobsahuje žádné antinutrienty nebo cukr a přitom je extrémně lehce a rychle stráven a využit pro maximalizaci svalové energie a glykogenu bez výkyvů běžných pro jednoduché cukry. Má totiž pro atlety zcela ideální molekulární strukturu, která je téměř identická s molekulární strukturou svalového glykogenu 

Jde o unikátní, patentovaný vysokomolekulární sacharid s nulovým obsahem cukru, vyrobený ve Švédsku. Speciální struktura Vitarga v kombinaci s optimální osmolalitou je garancí lehké stravitelnosti a maximální využitelnosti. Originální produkty Vitargo od přímého výrobce jsou garancí jasného původu a nejvyšší kvality.

Vitargo® je čistý sacharidový nápoj zcela bez přídavku aditiv, chemie a umělých sladidel - pro suplementaci před nebo během i po výkonu. Lze ho konzumovat až 3350 kJ/800 kcal během hodiny podle intenzity tréninku. Vitargo® Pure je zcela bez přídavku sladidel nebo aromat. Nedoporučuji žádné jiné varianty produktů Vitargo na trhu, jsou chucené a slazené chemií a nebezpečnými aditivy. Pokud nutně potřebujete příchuť, dotvořte si ji přírodními aromaty a třeba stévií.

Vitargo můžete jej užít i po tréninku v kombinaci např. s vaším oblíbeným proteinem a doplňky jako je creatin, aminokyseliny apod. anebo v období 2-3 dnů před závodem pro doplnění a maximalizaci tělesných zásob glykogenu

Většina lidí volí díky rychlému vstřebání z žaludku do těla před závodem i po něm základní Vitargo. Při silovém tréninku se nejvíce osvědčí Vitargo v kombinaci s kreatinem, pro rekonvalescenci po cvičení zase Vitargo v kombinaci s proteinem či aminokyselinami.

Palivo před výkonem

20-60 minut před výkonem pijte Vitargo. Z žaludku se vstřebá během deseti minut. Je však třeba pamatovat na to, že někteří jedinci se potřebují cítit připravení a plní energie 20 minut před závodem, zatímco jiní už 30-45 minut před výkonem.

Palivo během výkonu

Při výkonu delším než 90 minut se vyplatí doplňovat zdroj energie přibližně každých 45-60 minut. Pokud chcete oddálit moment vyčerpání energie a být takzvaně napřed – tedy doplnit Vitargo ještě před vyčerpáním zásob energie – můžete doplňovat během výkonu po cca 20 minutách.

Palivo po výkonu

Po výkonu užijte Vitargo např. spolu s proteinem co nejdříve (ještě před jídlem) pro doplnění paliva, regeneraci a růst. Jedinci s velmi vysokým příjmem sacharidů a bílkovin si mohou později dát ještě jednu dávku Vitarga s proteinem.

Produkce – garance kvality

Špičkově kvalitní 100% přírodní škrob Vitargo je patentovanou formou komplexních sacharidů (speciální frakce amylopektinu) s unikátními vlastnostmi. Má ideální molekulární strukturu, která je téměř identická s molekulární strukturou svalového glykogenu (tím se odlišuje od standardních forem maltodextrinů, cyklických dextrinů s rozvětveným řetězcem atd.).

Patentovaný škrob Vitargo pochází ze speciálně vybraných a striktně non-GMO farem na jihovýchodě Švédska. Ty jsou vlastněny přímo farmáři, nikoli korporacemi. Produkce probíhá pod dohledem počítačů a je neustále kontrolována, aby byla zajištěna nejvyšší možná kvalita.

Prášek Vitargo je vyráběn v rámci uzavřeného systému. To znamená, že z produkce jde přímo do balení. Továrna zpracovávající Vitargo také produkuje pouze škrob. Neexistuje tedy žádné riziko kontaminace. Každá vyprodukovaná šarže je mimo to testována v akreditované laboratoři.

Kvalita a certifikace

- Zakázané látky – všechny produkty mají laboratorní certifikaci na absenci zakázaných substancí.

- Garance kvality – Certifikace dle HACCP zaručuje bezpečnost vyráběných potravin a prevenci distribuce nebezpečných produktů. Systém HACCP je součástí standardu BRC.
Továrna má také IPM systém (Integrated Pest Management) a neustále udržuje pracovní prostředí bez škůdců za pomoci preventivních opatření a absolutně minimálního užití pesticidů. Trvalá práce se systémem IPM vyřazuje riziko hygienických problémů.

- Produkce a zpracování – kontrola kvality výroby je zajištěna díky těmto certifikacím (továrna Lyckeby Starch AB):
ISO 9001, od roku 1991
ISO 14001, od roku 1998
ISO 50001, od roku 2006
Non-GMO, od roku 2013
FSSC 22000
Halal, Kosher
Certifikát National Veterinary Institute, SVA, since 2005


DÁVKOVÁNÍ VITARGO® PURE

Balení: 5 kg (5 x 1 kg)

Návod k přípravě: Rozpusťte 72 g (1 porce = cca 2,5 odměrky) v 600 ml vody. Postup: Rozpouštějte 72 g ve 200 ml vody 30 s, po rozpuštění doplňte do konečného objemu (500 - 600 ml).

Návod k použití: pijte jako sportovní nápoj před nebo během intenzivního tréninku či závodu, nebo jako přípravu před závodem: 1-2 porce denně dva až tři dny před závodem. V průběhu jedné hodiny konzumujte maximálně množství odpovídající energetické hodnotě 3350 kJ/ 800 kcal v závislosti na intenzitě a délce trvání tréninku (závodu).


VITARGO® PODROBNÉ DÁVKOVÁNÍ

1/ Kulturistika, kalistenika a silové sporty

ENERGIE PŘED VÝKONEM

V případě nadměrné zátěže během dne, velkého pracovního vytížení atd., je vhodné zařadit před výkonem lehce stravitelnou energii. Rozmixujte jednu dávku (72g) Vitargo v 500 - 600 ml vody a popíjejte 30 – 45 minut před zahájením tréninku.

REGENERACE PO VÝKONU

Bezprostředně po tréninku, dříve než jdete do sprchy, dávkujte Vitargo 72g ještě např. s proteinem - rozmixujte v 600 ml vody. Urychlíte tak významně regeneraci. 

2/ Kolektivní a míčové sporty ( fotbal, hokej, házená, basketbal, volejbal, tenis..)

VYTVOŘENÍ ENERGETICKÝCH ZÁSOB PŘED ZÁPASEM / VÝKONEM
jeden den před zápasem: Rozmixujte jednu dávku (72g) Vitargo v 500 - 600 ml vody. Vypijte celkem dvě dávky během dne mezi jídly.
v den zápasu: Rozmixujte jednu dávku (72g) Vitargo v 500 - 600 ml vody a popíjejte 30 – 45 minut před zahájením zápasu.

ENERGIE BĚHEM ZÁPASU / VÝKONU

Rozmixujte Vitargo (72g) v 500 – 600 ml vody. Tyto instrukce jsou pro okolní teplotu 20 až 30 stupňů Celsia, je-li teplota vyšší přidejte 100 ml vody k uvedené hodnotě, je-li teplota pod 20 stupňů, uberte 100 ml vody.

REGENERACE PO ZÁPASE / VÝKONU

Bezprostředně po tréninku, dříve než jdete do sprchy, dávkujte Vitargo 72g ještě např. s proteinem - rozmixujte v 600 ml vody. Urychlíte tak významně regeneraci.

3/ Vytrvalostní disciplíny ( cyklistika, běh, triatlon, maraton..)

VYTVOŘENÍ ENERGETICKÝCH ZÁSOB PŘED ZÁVODEM
dva dny před závodem: Rozmixujte jednu dávku (72g) Vitargo v 500 - 600 ml vody. Vypijte celkem dvě dávky během dne mezi jídly.
jeden den před závodem: stejný postup
v den závodu: Rozmixujte jednu dávku (72g) Vitargo v 500 - 600 ml vody a začněte popíjet 30 – 60 minut před zahájením výkonu.

BĚHEM ZÁVODU

Rozmixujte Vitargo (72g) v 500 – 600 ml vody. Tyto instrukce jsou pro okolní teplotu 20 až 30 stupňů Celsia, je-li teplota vyšší přidejte 100 ml vody k uvedené hodnotě, je-li teplota pod 20 stupňů, uberte 100 ml vody. Vitargo může být konzumováno v množství 3.350 kJ/ 800 kcal za hodinu, a to v závislosti na délce a intenzitě výkonu.

REGENERACE PO UKONČENÍ ZÁVODU

Bezprostředně po tréninku, dříve než jdete do sprchy, dávkujte Vitargo 72g ještě např. s proteinem - rozmixujte v 600 ml vody. Urychlíte tak významně regeneraci.

Upozornění: skladujte v chladu a suchu.

OBSAH: 5000g

 


Mohlo by Vás zajímat

Alpský BIO lipový med 400g

Alpský BIO lipový med 400g

Lipový med z ekologického včelaření ve vysokých nadmořských výškách Allgäu.

skladem

339 Kč

2’-Fukosyllaktóza (oligosacharid lidského mateřského mléka) 51,8g

2’-Fukosyllaktóza (oligosacharid lidského mateřského mléka) 51,8g

Unikátní oligosacharid, který se přirozeně vyskytuje v mateřském mléce, tvoří asi 30% všech oligosacharidů lidského mléka.

skladem

999 Kč

Kolekce prémiových RAW medů Eulogia of Sparta (12x298g)

Kolekce prémiových RAW medů Eulogia of Sparta (12x298g)

Kompletní kolekce 12ti prémiových řeckých medů od Eulogia of Sparta.

skladem

5 448 Kč 4 990 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím