TO’AK, Quito, Ekvádor - vyrábí výhradně malošaržové série a edice ekvádorské tmavé čokolády s jedním původem a s důrazem na terroir, unikátní genetiku heirloom kakaa a specifické staření/zrání v sudech. To’ak se pyšní tím, že je prvním výrobcem čokolády typu tree-to-bar, který komplexně prozkoumal vědu a umění staření (aging) tmavé čokolády. Posláním společnosti To’ak je změnit způsob, jakým svět vnímá tmavou čokoládu, a povýšit její výrobu a ochutnávání na úroveň ročníkového archivního vína či stařené whisky. O To’ak jste rovněž mohli slyšet vyprávět jako o nejdražší čokoládě světa - toto tvrzení je pravdivé a tyká se nejvyšších Origin aged tabulek v dřevěných krabičkách. Všechny tyto klenoty ze všech řad (od Alchemy až po Signature) najdete zde v nabídce světová čokoláda.

Nejvyšší úroveň kraftové čokolády

  • To’ak Chocolate, známá jako nejdražší čokoláda na světě, se zrodila v roce 2007 z myslí Jerryho Totha a Carla Schweizera.
  • Čokoláda To’ak se vyrábí od bobů po tabulku v Ekvádoru a pochází výhradně z kakaových lusků, které odpovídají morfologickému a barevnému profilu kakaa Nacional, na který odkazuje testování DNA. Toto kakao získalo v roce 2016 oficiální označení Heirloom od Heirloom Cacao Preservation Fund.
  • Od exkluzivní a nejvyšší kvality čokolády až po její neuvěřitelné balení, To’ak Chocolate nabízí nejluxusnější zážitek z řemeslné čokolády od samotného nákupu u pouze vybraných distributorů, přes rozbalení a nakonec epické ochutnání. V těch nejikoničtějších čokoládových tabulkách To’ak jsou desgustátoři obdarováni vzácnou ručně vyráběnou dřevěnou krabičkou, degustačními pokyny a speciálními nástroji pro rituální konzumaci.
  • Společnost To’ak je neustálým příjemcem tiskových zpráv, mediální expozice a specializovaných článků pro svou velmi odvážnou cenu, vždy odůvodněnou řemeslným zpracováním, etickým získáváním zdrojů, vysoce kvalitními surovinami, dlouhými procesy staření a bezkonkurenčním balením.
  • Čokoládové tabulky zrající v sudech To’ak se staří v sudech po whisky, tequile, sherry či bourbonu, takže kakao absorbuje čarovné aroma těchto likérů avšak bez alkoholu ve výsledném produktu.
  • To’ak spolupracuje ruku v ruce s malou skupinou pěstitelů kakaa v Piedra de Plata a platí jim nejvyšší cenu za libru v celém Ekvádoru za to nejlepší kakao vůbec.

To’ak Arriba Nacional kakao

Vzácná ekvádorská odrůda kakaa zvaná „Nacional“ sleduje svou genetickou linii cca 6000 let zpět k vůbec prvním známým kakaovníkům domestikovaným lidstvem napříč jeho historií.

Podle legendy byly plody kakaa „arriba“ objeveny během 19. století švýcarským čokolatiérem na jeho cestách po Ekvádoru. Už tehdy na něj zapůsobil výjimečně bohatý a voňavý buket kakaových bobů. Od té chvíle se kakao, které bylo pěstováno podél horních přítoků řeky Guaya, stalo nejvyhledávanějším v evropské čokoládové komunitě. Oblast pěstování nacházející se mezi povodím řek Daul a Babahoyo je velikostí srovnatelná s Burgundskem ve Francii. Země je vulkanického původu, lehce kyselá, bohatá na jíl, vápník a železo, díky čemuž je ideální pro pěstování kakaovníků ’Nacional’. Genetika původního kakaového plodu „Nacional“, který byl již tehdy velmi žádaný, byla zmutována v důsledku obávané nemoci čarodějnic z roku 1916 a hybridizace místního kakaa v průběhu 20. století, což znamená, že originální „Nacional“ byl považován za vymřelý, dokud nebyl znovu objeven! Kakaový farmář Servio ukázal Jerrymu Tothovi, mladému Američanovi, který žil v Ekvádoru a pracoval na záchraně deštného pralesa, a Carlu Schweizerovi, opuštěnou kakaovou plantáž, kde rostlinu objevili.

Brzy se ukázalo, že znovuobjevené kakaovníky byly skutečně 100% identické s kakaovou rostlinou „Nacional“, o které se věřilo, že plně vymřela. Jeho znovuobjevení a potvrzení díky genetickému testování vyvolalo mezi čokoládovnami senzaci. Jerry Toth a Carl Schweizer rozpoznali její obchodní potenciál, založili To’ak a spojili záchranu deštného pralesa s rekultivací kakaovníku „Nacional“. Oběma bylo od začátku jasné, že vyhledávaná limitovaná přírodní složka, jako je tato, by se nikdy neměla používat k výrobě průmyslově vyráběné čokolády. Pouze výjimečná čokoláda, která splňuje nejvyšší gurmánské požadavky skutečných milovníků čokolády by odpovídala složení a hodnotě. Čokoláda by při ochutnání měla vyvolat jedinečnou explozi chuti, podobně jako víno nebo whisky. Cílem bylo zachovat jemné chuťové nuance „Nacional“ co nejčistší, což znamená, že čokoláda To’ak je vyrobena výhradně z organické kakaové pasty a jen malého množství třtinového cukru či bez něj (100% varianty). Nesrovnatelná kvalita produktu je dána typem a dobou fermentace, dobou pražení a teplotami. Proces zrání probíhá například v sudech Cognac starých 50 let! Manipulace se surovinami různými způsoby vytváří rozličné druhy čokoládových tabulek, které lze objednat pouze u vybraných distributorů a u výrobce. Recepty zůstávají přísně střeženým tajemstvím.

Řady To’ak čokolád

Alchemy - je nejnovějším a nejambicióznějším dílem To’ak. To’ak spojil umění, přírodu a starodávné tradice do nápaditě ochucených čokolád, které nově definují hranice mezi jídlem, kulturou a ekologickým povědomím. Každý z receptů pochází ze vzácných ingrediencí a kulinářských tradic čtyř nejunikátnějších ekosystémů na planetě: amazonského deštného pralesa, pohoří And, pobřeží Tichého oceánu a ostrovů Galapágy. Recepty jsou navrženy ve spolupráci se světově uznávaným potravinovým pedagogem a kulinářským alchymistou Charlesem Michelem. Ingredience pocházejí z malých rodinných farem a komunitních družstev, která se zavázala uchovat potraviny předků a ohrožené biomy. Každý balíček obsahuje umělecká díla od některých z nejinovativnějších a nejslibnějších mladých umělců v regionu. Čokolády řady To’ak Alchemy se samozřejmě vyrábí z kakaa Heirloom Nacional a vyrábí se výhradně v Ekvádoru, od stromu po tabulku. Alchemy řada je cenově nejdostupnější ze všech To’ak čokolád.

Origin - kolekce s nejelegantnějším a nejluxusnějším balením na trhu s čokoládou představuje skutečnou Nirvánu pro každého čokoládového fajnšmekra. Každá vzácná tabulka je dobře chráněna důmyslnou dřevěnou krabičkou ruční výroby, která je uzavřena v další barevné, přepychové krabičce. Součástí jsou podrobné degustační pokyny, informace a nástroje. Od tabulky Palo Santo Aged 3 Years po tabulku Rain Harvest 2017 a další, je každá krabice doslova poklad, který je třeba objevit a zažít. Origin harvest - sezónní chuť a vůně nejprestižnějšího ekvádorského kakaového umění.  Origin aged - Nejvzácnější hořká čokoláda na světě prochází zráním.

Signature a mini tabulky - kolekce již o poznání "štíhlejší" než origin a přesto neuvěřitelně sofistikovaný zážitek. Jedná se o podobné či stejné vyzrálé čokolády, ale s redukovaným obalem a dostupnější cenovkou, aby zaujaly širší publikum milovníků čokolády.

KOMPLETNÍ KOLEKCE TOAK ALCHEMY OBSAHUJE VŠECH 8 UNIKÁTNÍCH TABULEK (POPISY SAMOSTATNĚ NÍŽE):

1) Amazonian ants - To’ak Alchemy (65% heirloom čokoláda s mravenci)

Lemon ants („Citrónoví mravenci“) jsou překvapivou přísadou, kterou domorodé amazonské komunity používají ke speciálnímu ochucení mnoha pokrmů. Tento jedinečný recept na čokoládu s mravenci, obdařený jemným aromatem citronely, potěší ty nejvybranější a nejdobrodružnější mlsné jazyky. Jako zdroj potravy jsou mravenci extrémně bohatí na živiny a jsou ekologicky udržitelní. Amazonské komunity je používají jako koření v mnoha přípravcích, od polévek po omáčky na bázi Tucupí. Navzdory velkého množství bílkovin, vitamínů a minerálů, které mravenci poskytují, je to složka stravy, kterou mnoho lidí na Západě nezná. V kombinaci s čokoládou rostou na úroveň gastronomické lahůdky.

Proč jsou divocí mravenci mj. úžasný adaptogenní doplněk stravy si přečtěte zde: https://www.adamraw.cz/achilles/

  • Ekosystém: Amazonský deštný prales  
  • Autor obalu: Noemí Cevallos a Santiago Cordero  
  • Citát umělce: "Chceme, aby nás toto umělecké dílo pozvalo do okamžiku, kdy se divoká příroda stane pokladem, kde objevíme hodnotu i těch nejmenších tvorů."  
  • CxM citace: "Abychom byli v souladu s přírodou, musíme změnit způsob stravování."  
  • Doporučení k degustaci CxM: Ochutnejte čokoládu a nechte ji pomalu rozpustit mezi jazykem a patrem. Zaměřte se na jemný a jedinečný pocit lechtavé senzace.

Kakao pochází z údolí Piedra de Plata na ekvádorském pobřeží. Třtinový organický cukr pochází z Kolumbie. Citronoví mravenci pocházejí z komunity Muruy-Muyna v oblasti Amazonas v Kolumbii. Organické kakaové máslo pochází z kultivarů kakaa s jemnou chutí na ekvádorském pobřeží.

Tato 65% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní kakaové tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

65% Amazonian ants čokoláda je oslazená surovým třtinovým cukrem v množství pouze 5g na každou jednu ze čtyř 14g mini tabulek (ekvivalent množství přírodního cukru v jednom jablku na všech 56g čokolády dohromady).

Účinky mravenců jako adaptogenu na organismus jsou pozoruhodné, doporučuji dohledat si je v relevantních zdrojích.

Superpotravina k posílení energie.

HMOTNOST: 56 g (4x14g)
ZEMĚ PŮVODU: Ekvádor
SLOŽENÍ: Hořká čokoláda (65 % heirloom kakaa nacional, 35 % organického třtinového cukru), citronoví mravenci, kakaové máslo. Obsah kakaa min. 65%. Může obsahovat stopy mléka, sóji či ořechů.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 14 G (jedna ze 4 tabulek v balení):

Energetická hodnota 84 kalorií
Tuky 6g, z toho nasycené mastné kyseliny 4g
Sacharidy 7g, z toho cukry 5g
Bílkoviny 1 g
Sůl 0 g
Vláknina: 6g

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu. 

2) Rainforest Nuts - To’ak Alchemy (65% heirloom čokoláda s ořechy deštného pralesa)

Průzkum vzácných ořechů z tropických pralesů Jižní Ameriky, od předhůří And až po amazonský deštný prales! Tato edice obsahuje čtyři různé čokolády, každou s jiným obsahem: Cacay, Macambo, Sacha Inchi a Shuar Peanuts. Tento čokoládový zážitek vyzdvihuje čtyři různé druhy málo známých odrůd ořechů z jihoamerického deštného pralesa. Každý z těchto ořechů představuje v této části světa potravu předků a všechny jsou považovány za superpotraviny – bohaté na omega (od 3 až to 11) mastné kyseliny, minerály a další živiny. Pocházejí také z některých biologicky nejrozmanitějších a nejohroženějších ekosystémů na planetě. Jeden z těchto ořechů – Macambo – pochází z Theobroma, stromového druhu z čeledi kakaovníků.

  • Ekosystém: Amazonský deštný prales  
  • Autor obalu: Fiamma Samaniego 
  • Citát umělce: "Chtěl jsem, aby postava v tomto díle představovala silnou a mocnou ženu."
  • CxM citace: "Jídlo je naše nejdůvěrnější spojení s přírodou."
  • Doporučení k degustaci CxM: Čokoládu jemně rozkousejte. Zaměřte se na oříškové vůně, zvuk a texturu.

Kakao pochází z údolí Piedra de Plata na ekvádorském pobřeží. Třtinový organický cukr pochází z Kolumbie. Ořechy z deštného pralesa pocházejí z komunit v oblasti Amazonie v Ekvádoru. Organické kakaové máslo pochází z kultivarů kakaa s jemnou chutí na ekvádorském pobřeží. Mořská sůl pochází z Galapágských ostrovů.

Tato 65% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní kakaové tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

65% Rainforest nuts čokoláda je oslazená surovým třtinovým cukrem v množství pouze 2g na každou jednu ze čtyř 14g mini tabulek (ekvivalent množství přírodního cukru v půlce jablka na všech 56g čokolády dohromady).

HMOTNOST: 56 g (4x14g)
ZEMĚ PŮVODU: Ekvádor
SLOŽENÍ: Hořká čokoláda (65 % heirloom kakaa nacional, 35 % organického třtinového cukru), macambo/cacay/shuar arašíd a sacha inchi (každá mini tabulka obsahuje jeden druh ořechů), mořská sůl, kakaové máslo. Obsah kakaa min. 65%. Může obsahovat stopy mléka, sóji či ořechů.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 14 G (jedna ze 4 tabulek v balení):

Energetická hodnota 84 kalorií
Tuky 7g, z toho nasycené mastné kyseliny 4g
Sacharidy 6g, z toho cukry 2g
Bílkoviny 1 g
Sůl 0 g
Vláknina: 6g

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.

3) Galápagos Orange & Salt - To’ak Alchemy (65% heirloom čokoláda s Galapágským pomerančem a mořskou solí)

Nekonšovaná čokoláda s květinovou a ovocnou vůní, „konfitovanou“ pomerančovou kůrou a krystaly mořské soli z nejjedinečnějšího a biologicky nejrozmanitějšího souostroví na Zemi: Galapág. Kombinace pomeranč/sůl je klasikou ve světě čokolády. To’ak a CxM navrhli tuto příchuť s použitím ingrediencí výhradně z Galapágských ostrovů. Používá se italská coniserie technika známá jako „frutta candita“, která konzervuje slupky pomerančů třtinovým cukrem. Kandované pomeranče jsou nakrájeny na mini kostičky, jednotlivě pokryté kakaovým máslem a integrovány do čokolády spolu s krystaly mořské soli.

  • Ekosystém: Galapágy
  • Autor obalu: Ximena Jijón 
  • Citát umělce: "Zprostředkovává obrovské a jemné bohatství země, která nás objímá a vyživuje na těle i na duchu."
  • CxM citace: "Vědomé stravování je cestou k regeneraci."
  • Doporučení k degustaci CxM: Kousky čokolády a pomeranče jemně rozkousejte. Zaměřte se na jejich opulentní aroma a texturu.

Kakao pochází z údolí Piedra de Plata na ekvádorském pobřeží. Třtinový organický cukr pochází z Kolumbie. Mořská sůl a pomeranče jsou ručně sklizené na ostrově Santa Cruz na Galapágách. Organické kakaové máslo pochází z kultivarů kakaa s jemnou chutí na ekvádorském pobřeží.

Tato 65% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní kakaové tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

65% Galápagos Orange & Salt čokoláda je oslazená surovým třtinovým cukrem v množství pouze 3g na každou jednu ze čtyř 14g mini tabulek (ekvivalent množství přírodního cukru v půlce jablka na všech 56g čokolády dohromady).

HMOTNOST: 56 g (4x14g)
ZEMĚ PŮVODU: Ekvádor
SLOŽENÍ: Hořká čokoláda (65 % heirloom kakaa nacional, 35 % organického třtinového cukru), kandovaný galapágský pomeranč (pomerančová kůra, třtinový cukr), krystaly galapážské mořské soli, kakaové máslo. Obsah kakaa min. 65%. Může obsahovat stopy mléka, sóji či ořechů.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 14 G (jedna ze 4 tabulek v balení):

Energetická hodnota 84 kalorií
Tuky 6g, z toho nasycené mastné kyseliny 4g
Sacharidy 7g, z toho cukry 3g
Bílkoviny 1 g
Sůl 0 g
Vláknina: 9g

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.

4) Malva Flowers - To’ak Alchemy (65% heirloom čokoláda s květinou Malva olorosa)

Malva olorosa je afrodiziakum a karminativní léčivá rostlina z lékopisu kultur předků And. Tento recept v čokoládě překvapí svým jemným a silným květinovým buketem. Přidávání květinových esencí jako růže nebo lilie je v čokoládovém světě běžné. To’ak doufá v širší používání květin a bylin spolu s čokoládou.

  • Ekosystém: pohoří And
  • Autor obalu: Adriany Gonzalez
  • Citát umělce: "Parfémované mateřské objetí, evokující integrované aroma malva olorosa a kakaa."
  • CxM citace: "Vědomá konzumace je jóga jídla."
  • Doporučení k degustaci CxM: Kousněte čokoládu a nechte ji pomalu rozpustit mezi jazykem a patrem. Zaměřte se na jemný a trvalý pocit.

Kakao pochází z údolí Piedra de Plata na ekvádorském pobřeží. Třtinový organický cukr pochází z Kolumbie. Malva olorosa pochází od drobných farmářů v ekvádorských Andách. Organické kakaové máslo pochází z kultivarů kakaa s jemnou chutí na ekvádorském pobřeží.

Tato 65% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní kakaové tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

65% Malva olorosa čokoláda je oslazená surovým třtinovým cukrem v množství pouze 5g na každou jednu ze čtyř 14g mini tabulek (ekvivalent množství přírodního cukru v cca jednom jablku na všech 56g čokolády dohromady).

HMOTNOST: 56 g (4x14g)
ZEMĚ PŮVODU: Ekvádor
SLOŽENÍ: Hořká čokoláda (65 % heirloom kakaa nacional, 35 % organického třtinového cukru), Malva olorosa, kakaové máslo. Obsah kakaa min. 65%. Může obsahovat stopy mléka, sóji či ořechů.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 14 G (jedna ze 4 tabulek v balení):

Energetická hodnota 84 kalorií
Tuky 6g, z toho nasycené mastné kyseliny 3g
Sacharidy 7g, z toho cukry 5g
Bílkoviny 1 g
Sůl 0 g
Vláknina: 3g

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.

5) Umami Tucupí - To’ak Alchemy (65% heirloom čokoláda s tucupí)

Tucupí je základní koření v amazonské gastronomii spojené s přípravou chleba z manioku (yuca). Tucupí přináší bohatou, kořeněnou a umami chuť, kterou lze popsat jako „amazonské miso“. Nepodobá se ničemu, co jste dosud ochutnali. „Domorodé komunity amazonského deštného pralesa připravují Tucupí – nazývané také Neapía – po tisíciletí. Používají fermentovaný maniokový škrob a chilli, které se zdlouhavě vaří na dřevěném ohništi. Chuť Tucupí je bohatá, kořenitá a kouřová, s výraznou chutí umami. Je to důležité koření používané v mnoha kuchyních po celé Amazonii. Cílem To’ak s Tucupí je přinést uznání relativně neznámému koření pro nečekanou symfonii chutí.“

  • Ekosystém: Amazonský deštný prales  
  • Autor obalu: Andrés Estrada
  • Citát umělce: „Kéž je moje umění mostem k prožití tohoto zvláštního zážitku a skutečnému ochutnání čokolády této kvality.“
  • CxM citace: "Nedosáhneme míru, dokud nepřestaneme zneužívat přírodu."
  • Doporučení k degustaci CxM: Čokoládu nechte pomalu rozpustit a zaměřte se na amplitudu vjemu.

Kakao pochází z údolí Piedra de Plata na ekvádorském pobřeží. Třtinový organický cukr pochází z Kolumbie. Tucupí pochází z komunity Muruy-Muyna v oblasti Amazonas v Kolumbii. Organické kakaové máslo pochází z kultivarů kakaa s jemnou chutí na ekvádorském pobřeží.

Tato 65% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní kakaové tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

65% Tucupí čokoláda je oslazená surovým třtinovým cukrem v množství pouze 3g na každou jednu ze čtyř 14g mini tabulek (ekvivalent množství přírodního cukru v cca půlce většího jablka na všech 56g čokolády dohromady).

HMOTNOST: 56 g (4x14g)
ZEMĚ PŮVODU: Ekvádor
SLOŽENÍ: Hořká čokoláda (65 % heirloom kakaa nacional, 35 % organického třtinového cukru), tucupí (fermentovaný a redukovaný jukový škrob, chilli paprička), kakaové máslo. Obsah kakaa min. 65%. Může obsahovat stopy mléka, sóji či ořechů.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 14 G (jedna ze 4 tabulek v balení):

Energetická hodnota 84 kalorií
Tuky 6g, z toho nasycené mastné kyseliny 4g
Sacharidy 7g, z toho cukry 3g
Bílkoviny 1 g
Sůl 0 g
Vláknina: 3g

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.

6) Andean Mints - To’ak Alchemy (65% heirloom čokoláda se 4 druhy andských mát)

Tento čokoládový zážitek upozorňuje na regionální biodiverzitu léčivých bylin a nabízí chuť čtyř různých odrůd andských mát s čokoládou To’ak. Jedinečná cesta přes bohaté pocity a vůně léčivých mát, které rostou v oblasti And, včetně ekvádorského Tipo, peruánské Muña, Sunfo a Yerbabuena.

  • Ekosystém: pohoří Andy
  • Autor obalu: Mauricio Camacho
  • Citát umělce: „Všechno se rodí ve středu s liniemi a body, které představují částice vesmíru a tvoří celek."
  • CxM citace: "Etické stravování nebylo nikdy tak důležité jako nyní."
  • Doporučení k degustaci CxM: Čokoládu nechte pomalu rozpustit mezi jazykem a patrem. Zaměřte se na jemný a trvalý pocit.

Kakao pochází z údolí Piedra de Plata na ekvádorském pobřeží. Třtinový organický cukr pochází z Kolumbie. Andské máty pocházejí od drobných farmářů v ekvádorských Andách. Organické kakaové máslo pochází z kultivarů kakaa s jemnou chutí na ekvádorském pobřeží.

Tato 65% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní kakaové tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

65% Andean Mints čokoláda je oslazená surovým třtinovým cukrem v množství pouze 4g na každou jednu ze čtyř 14g mini tabulek (ekvivalent množství přírodního cukru v cca jednom jablku na všech 56g čokolády dohromady).

HMOTNOST: 56 g (4x14g)
ZEMĚ PŮVODU: Ekvádor
SLOŽENÍ: Hořká čokoláda (65 % heirloom kakaa nacional, 35 % organického třtinového cukru), andské máty: sunfo/yerbabuena/ekvádorské tipo/peruánská muña (každá mini tabulka obsahuje jiný druh máty), kakaové máslo. Obsah kakaa min. 65%. Může obsahovat stopy mléka, sóji či ořechů.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 14 G (jedna ze 4 tabulek v balení):

Energetická hodnota 90 kalorií
Tuky 4g, z toho nasycené mastné kyseliny 4g
Sacharidy 7g, z toho cukry 4g
Bílkoviny 1 g
Sůl 0 g
Vláknina: 1g

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.

7) Salprieta Peanuts - To’ak Alchemy (65% heirloom čokoláda se salprietou)

Cesta do gastronomické krajiny To’aku. Salprieta je recept na bázi arašídů od předků na tichomořském pobřeží Ekvádoru – země, kde se zrodila čokoláda To’ak. Pokud se arašídy a čokoláda považují za nebeské spojení, To’ak to salprietou posouvá na další úroveň. Salprieta je superpotravina po předcích vyrobená z původních odrůd kukuřice a arašídů, které jsou rozemlety na prášek a ochuceny achiotem, semínky koriandru a solí. Používá se k přidání barvy, výživy a vůně do jakéhokoli jídla – včetně ovoce, polévek, salátů a omáček. S příchutí oblíbenou na tichomořském pobřeží Ekvádoru je tato čokoláda pozvánkou k cestě do gastronomické krajiny To’aku.

  • Ekosystém: Pobřeží Tichého oceánu
  • Autor obalu: Pablo Hierrezuelo
  • Citát umělce: "Mé umělecké dílo nás chce přenést do světa teplých barev a stimulovat naše smysly."
  • CxM citace: "Čím více jsme spojeni s jídlem, tím jsme vědomější."
  • Doporučení k degustaci CxM: Čokoládu nechte pomalu rozpustit a zaměřte se na amplitudu vjemu.

Kakao pochází z údolí Piedra de Plata na ekvádorském pobřeží. Třtinový organický cukr pochází z Kolumbie. Arašídy pocházejí z komunity Shuar v amazonském deštném pralese. Salprieta pochází od Huga Gonzenbacha na ekvádorském pobřeží. Achiote pochází z Doña Eugenia v Paloquemao, Bogotá, Kolumbie. Koriandr pochází z ekvádorských And. Organické kakaové máslo pochází z kultivarů kakaa s jemnou chutí na ekvádorském pobřeží.

Tato 65% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní kakaové tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

65% Salprieta Peanuts čokoláda je oslazená surovým třtinovým cukrem v množství pouze 3g na každou jednu ze čtyř 14g mini tabulek (ekvivalent množství přírodního cukru v cca půlce většího jablka na všech 56g čokolády dohromady).

HMOTNOST: 56 g (4x14g)
ZEMĚ PŮVODU: Ekvádor
SLOŽENÍ: Hořká čokoláda (65 % heirloom kakaa nacional, 35 % organického třtinového cukru), arašídy, salprieta (arašídy, achiote, koriandr, mořská sůl a mletá kukuřice), achiote pasta (achiote, mořská sůl), koriandr, kakaové máslo. Obsah kakaa min. 65%. Může obsahovat stopy mléka, sóji či ořechů.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 14 G (jedna ze 4 tabulek v balení):

Energetická hodnota 84 kalorií
Tuky 6g, z toho nasycené mastné kyseliny 3g
Sacharidy 7g, z toho cukry 3g
Bílkoviny 1 g
Sodík 33mg
Vláknina: 5g

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.

8) Caramelized Pop Amaranth - To’ak Alchemy (65% heirloom čokoláda s karamelizovaným amarantem)

To’ak ztvárnění tradiční sladké lahůdky, kterou najdete na stáncích u silnice v rovníkové krajině. Pečený amarant – andská superpotravina bohatá na bílkoviny – je pokryta karamelem a jemnou vrstvou kakaového másla. Pražená zrníčka jsou v domovině kakaa prapůvodním pokrmem. „Pufovaná“ zrna, jako je amarant a kukuřice, jsou receptem předků ve Střední a Jižní Americe. Amarant je zejména superpotravina bohatá jak na bílkoviny, tak na historii. V předhispánských dobách se používal k rituálům a zajišťoval obživu. Jeho pěstování Španělé zakázali, ale dnes se amarant pomalu vrací zpět na talíře. V tomto provedení se zrníčka amarantu pufují a opékají, poté se obalí v karamelu, nakrájí na malé kousky a ještě navíc ponoří v kakaovém másle.

  • Ekosystém: pohoří Andy
  • Autor obalu: Lenin López
  • Citát umělce: "Moje umělecké dílo představuje poctu části ekvádorské kultury."
  • CxM citace: "Vzdělávání v jídle může změnit svět."
  • Doporučení k degustaci CxM: Čokoládu jemně rozkousejte. Zaměřte se na její praženou vůni, zvuk a texturu.

Kakao pochází z údolí Piedra de Plata na ekvádorském pobřeží. Třtinový organický cukr pochází z Kolumbie. Amarant pochází od malého místního výrobce v ekvádorských Andách. Organické kakaové máslo pochází z kultivarů kakaa s jemnou chutí na ekvádorském pobřeží. Mořská sůl pochází z Galapágských ostrovů.

Tato 65% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní kakaové tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

65% Caramelized Pop Amaranth čokoláda je oslazená surovým třtinovým cukrem v množství pouze 3g na každou jednu ze čtyř 14g mini tabulek (ekvivalent množství přírodního cukru v cca půlce většího jablka na všech 56g čokolády dohromady).

HMOTNOST: 56 g (4x14g)
ZEMĚ PŮVODU: Ekvádor
SLOŽENÍ: Hořká čokoláda (65 % heirloom kakaa nacional, 35 % organického třtinového cukru), třtinový cukr, amarant, kakaové máslo, mořská sůl. Obsah kakaa min. 65%. Může obsahovat stopy mléka, sóji či ořechů.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 14 G (jedna ze 4 tabulek v balení):

Energetická hodnota 75 kalorií
Tuky 5g, z toho nasycené mastné kyseliny 3g
Sacharidy 8g, z toho cukry 3g
Bílkoviny 1 g
Sodík 15mg
Vláknina: 4g

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

Amazonian Ants - To’ak Alchemy 56g (4x14g)

Amazonian Ants - To’ak Alchemy 56g (4x14g)

65% heirloom čokoláda řady To’ak Alchemy s amazonskými mravenci.

dostupnost podle variant

349 Kč 299 Kč

Umami Tucupí - To’ak Alchemy 56g (4x14g)

Umami Tucupí - To’ak Alchemy 56g (4x14g)

65% heirloom čokoláda řady To’ak Alchemy s tucupí.

skladem

349 Kč

Salprieta Peanuts - To’ak Alchemy 56g (4x14g)

Salprieta Peanuts - To’ak Alchemy 56g (4x14g)

65% heirloom čokoláda řady To’ak Alchemy se salprietou.

není skladem

349 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím