Himálajský Saryu Pure shilajit v nejkvalitnější čokoládě Naive!

Toto je další unikátní čokoláda vzniklá po intenzivním brainstormingu s Domantasem Užpalisem a Chocolate Naive. Naše spolupráce a nápady si dovolují dále posunovat hranice řemeslné funkční čokolády a vyvíjet zcela nevídané kombinace porušením starých pravidel. Salutujeme všem statečným milovníkům kvalitní čokolády a jedlíkům za podporu našich nikdy-nekončících čokoládových experimentů!

Na tuto tabulku jsme čekali dost dlouho a vznikla z nejdříve bláznivého nápadu zakomponovat něco tak magického jako je shilajit, do kvalitní bean-to-bar čokolády od Naive a vytvořit tak novou praktickou možnost a formu jak ho konzumovat! Výsledek je ohromující a konečně dostupný pro každého nadšence ať už shilajitu, kraftové čokolády či obojího. Tento výtvor z kakaa a shilajitu spojuje všechny benefity a živiny obou surovin do silné minerální hmoty s nekonečnou synergií. Vyzkoušejte a posuďte sami.. 

1 celá tabulka obsahuje přibližně 1 velkou dávku velmi drahého Saryu shilajitu (0,8-1g), proto doporučujeme naráz konzumovat cca 1/2 tabulky (dle individuální potřeby a citlivosti na efekt shilajitu).

V malém městečku na východní straně Litvy vyrábí Chocolate Naive své unikátní čokolády ,,od bobů po tabulku". Každé brzké ráno čokoládový mistr pečlivě praží čerstvé kakaové boby, jejichž lahodná vůně jemně probouzí obyvatele města. Stejně jako před sto lety se v Naive kakaové boby pomalu konšují, aby se uvolnila jejich mimořádná paleta chutí s tóny ovoce, ořechů a květin. Tyto ručně vyrobené tyčinky jsou uloženy na později, aby vyzrály a pak se vytvářejí různorodé řady příchutí s přírodními superpotravinami a kořením. V Chocolate Naive, jednom z pouhých 200 výrobců tohoto typu na celém světě, začíná celý výrobní cyklus již sušeným kakaovým bobem... 

Špičkové kakaové boby jsou pečlivě vybírány z výjimečných farem. Poté jsou transportovány starými námořními cestami do Evropy a nakonec do Litvy, domova Chocolate Naive. Pro Naive jsou nejdůležitější dva klíčové principy: Zaprvé - pracují pouze s těmi nejlepšími ingrediencemi na světě. Zadruhé - snaží se stát řemeslníky světové úrovně v práci s těmito ingrediencemi. Toď vše. Naive vyrábí čokoládu způsoby, které maximálně pomáhají odhalit charakter konkrétního kakaového bobu. Čokoláda se konečně zrodí až po pečlivé analýze chuti, barvy, vůně a struktury. Již nějakou dobu Naive výrobky staví Litvu na mapu delikates jako vycházející hvězdu světové gurmánské čokolády. Zažijte si sami na sobě kus našeho tajemství.

"Často se mě ptají, proč jsem se rozhodl vyrábět čokoládu." Před odpovědí vždy váhám. Měl bych raději vyprávět dlouhý a poutavý příběh o svém divokém nápadu, nebo bych měl jednoduše říct, že jsem uviděl díru v trhu? Pravdou je, že ani jedna z těchto odpovědí není zcela správná. Čokoláda je jako můj vlastní život - hořká i sladká. Byla vždy můj neustálý společník, který mě viděl růst z bezstarostného dítěte ve zcela donkichotského dospělého. Čokoláda je stejně bujná jako můj nejživější sen a pokorná jako moje jednoduchá realita. Ochutnávkou čokolády Naive dáváte smysl mému celoživotnímu projektu - a za to vám chci osobně poděkovat. “ - Domantas Užpalis

Domantas Uzpalis Chocolate naive | Pure products, Artisan chocolate, Naive

Červená Java - kakao v této tabulce

PTPN XII je součástí sítě státních plantáží, které působí v oblasti kakaa, kávy, čaje, cukrové třtiny a kaučuku. Po nezávislosti Indonésie v roce 1945 získala společnost PTPN plantáže ve východní Jávě, které se zaměřovaly na produkci světlého "Java Criolla". Tento kakaovník, také známý jako červená Java, produkuje sytě červené lusky s bílými boby.

Boby Red Java lze rozeznat podle světlé až středně hnědé barvy kotyledonu při řezání. Nedostatek purpurových nebo tmavých pigmentů naznačuje silnou genetiku heirloom criolla. Proces klasifikace třídění světlých a tmavých bobů je velmi náročný na práci. Tři boby z každého lusku jsou nakrájeny, aby se určilo procento světlých bobů na lusk. Jakmile jsou tmavé boby odděleny od světlých, jsou fermentovány odděleně v dřevěných bednách po dobu čtyř dnů. Následně se boby suší na slunci v sušších obdobích a ručně v obdobích dešťů.

Ironií je, že Indonésie - třetí největší země produkující kakao na světě - tlačí produkci kakaa do Sulawesi a přeměňuje kakaové plantáže v Javě na plantáže pro palmový olej! Výsledkem je, že jedna z nejcennějších indonéských zemědělských komodit, ceněné Java criollo, pomalu mizí, přestože poptávka po něm roste..

Criollo boby tvoří pouze 3% světové produkce kakaa. Navzdory své legendární pověsti a faktu, že dávají vzniknout nejlepší (a nejdražší) čokoládě na světě však kakaovníky criollo snadno onemocňují a vyžadují zvláštní péči, což je důvod, proč většina farmářů dává přednost hl. příbuzným kakaovníkům forastero nebo trinitario (hybrid criollo a forastero), které se mnohem snadněji pěstují. V roce 1912 zahájil nizozemský biolog van Hall program šlechtění kakaa s cílem vyvinout hybrid odolný proti odumření. Aby toho dosáhl, zkřížil místní Java Criollo s hybridem Trinitario z oblasti Ocumare ve Venezuele. Z tohoto programu byly za posledních 100 let pěstovány čtyři hybridy, které jsou stále přítomny na hlavních plantážích v Kendenglembu, Rentengu, Bantaranandu a Banjarsari.

Původní kakaovník ze Střední Ameriky byl s největší pravděpodobností čisté criollo a criollo byl také první druh kakaa pěstovaného v Indonésii od roku 1500 a nejrozšířenější zde po celá desetiletí. Dokonce i v osmdesátých letech bylo na Javě asi 30 000 hektarů kakaových plantáží. Dnes je to 2 000 hektarů; a vše provozuje právě státní plantážní firma Perkebunan Nusantara XII (PTPN XII).

Rostoucí nedostatek Jávského Criollo kakaa mu dnes dává téměř mýtický status a bude hůř... "Pro přirovnání ke kávovým zrnkům, kakaové boby forastero jsou jako robusta - obyčejné, hořké, prostě tak - zatímco criollo je jako mikrošarže arabiky," říká Irvan Helmi, spoluzakladatel nově otevřeného kakaa Pipiltin Cocoa, přední prodejny čokolády v Indonéské Jakartě. Podle indonéského výzkumného institutu pro kávu a kakao je Java criollo díky své exkluzivitě mnohem dražší než forastero. "Java kakao je ceněno pro svou výraznou chuť; sopečná půda v Jávě vytváří kakaové boby, které mají specifickou, jinou chuť a vůni než boby produkované kdekoli jinde na světě. Navíc vnímaná mystika Jávy - sopky, Ohnivý prsten a Východní Indie - oslovuje mnoho lidí, “říká Mervyn Pereira, ředitel Čokoládové školy v Jakartě.

Popis přidaného shilajitu (Pure Himalayan shilajit od Saryu):

Schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU (Asphaltum, Shilajit, horská pryskyřice):

Podporuje - normální stav kostí a kloubů, omlazení, imunitní systém jako antioxidant, normální trávení, menstruační komfort, duševní a poznávací činnost, normální funkce reprodukčního systému, normální funkce močové soustavy, kontrolu tělesné hmotnosti, metabolismus sacharidů a lipidů.

Nejdražší královská (Royal) jakost a nejvyšší kvalita čistého Shilajitu na trhu. Ayurvédsky čištěný, purifikovaný speciální patentovanou metodou vlastněnou vládou Nepálu a kontrolovanou jejich ministerstvem zdraví pro zajištění nejvyšších standardů čistoty a bezpečnosti vůbec. Laboratorně testovaný, přírodní shilajit z Nepálských Vysokých Himalájí, který byl ještě před pár lety spolu se staletími střeženým receptem na jeho zpracování vyhrazen pouze pro královskou rodinu.

Saryu Life Style Ltd. se oddaně věnuje získávání, alchymickému zpracování a poskytování pouze těch nejkvalitnějších vysokohorských produktů na světě a výhradně z nejlepších lokalit Nepálských Himalájí. Jediné měřítko Saryu je vrcholná jakost a účinnost bez ohledu na cenu. Mezi hlavní odběratele a uživatele těchto přírodních himálajských substancí patří zejména královské rodiny celého blízkého východu, šejkové, profesionální sportovci, celebrity a umělci, magnáti, světová elita a celý Anglický šlechtický dvůr včetně královny a jí jmenované lékarny John Bell & Croyden a také luxusní haly Harrods v Londýně - zkrátka nejnáročnější kruhy vůbec.

Saryu ve spolupráci přímo s vládou a ministerstvem zdraví získává tuto mystickou minerální pryskyřici bohatou na kyselinu fulvovou z nejlepší lokality Vysokých himalájí mezi 4-6 tisíci metry nad mořem v Nepálu. Tento shilajit má nejvíce mystickou vůni i chuť ze všech 15 druhů, co jsem testoval. Jde z něj doslova "cítit Nepál" a jedná se podle mě k dnešku o špičku všech, jež aktuální trh nabízí.

Shilajit je vzácná, na minerály bohatá temná přírodní pryskyřicová substance. Znám také jako "velehorská krev planety země", doslovně přeložen jako „zrozený ze skály“ a v ajurvédské tradici označen jako „ničitel slabosti“, je shilajit bohatý na široké spektrum minerálů, stopových prvků, sterolů a zejména přirozeně se vyskytující kyselinu fulvovou, která usnadňuje vstřebávání minerálů a živin na buněčné úrovni.

  • 80+ stopových minerálů ve své iontové formě s kyselinou fulvovou pro maximální biologickou dostupnost, které pomáhají vyživovat všechny životně důležité orgány a buněčnou energii.
  • Nejuctívanější rasayana/omlazovač v ajurvédské medicíně, jako nejsilnější adaptogenní "anti-aging" tonikum.
  • Vhodné při extrémním vnitřním i vnějším stresu.
  • Nejsilnější afrodiziakum přírody - pro sexuální energii, libido a tonizaci pohlavních orgánů.
  • Přírodní "Testosterone booster".
  • Ze všech historicky zkoumaných účinných látek označen jako #1 v ajurvédské medicíně.
  • Absolutní čistota bez jakýchkoli umělých aditiv 

ČISTÉ HIMÁLAJSKÉ ZDRAVÍ

Himaláje v Nepálu mají rozmanitou geografii, obsahující úrodné pláně, subalpínské zalesněné kopce, a jsou domovem nejvýše položených oblastí na Zemi, včetně rozsáhlé Tibetské náhorní plošiny s průměrnou nadmořskou výškou přesahující 4 500 metrů a také domovem Mount Everestu, nejvyšší hory světa s výškou 8 848 metrů na jeho vrcholu. Díky této jedinečné krajině jsou Himaláje požehnány mnoha prastarými léčivými bylinami, oleji a minerály – řada z nich je široce považována a uznávána za jedny z nejzdravějších přírodních superpotravin planety země.

Se svým legendárním statusem je Pure Himalayan Shilajit považován za národní poklad NEPÁLU, rodiště Siddhárty Gautámy Buddhy - zakladatele buddhismu a jde o superlátku jak organického tak geologického původu, která je v podstatě destilací vysoce vstřebatelných minerálů, živin, enzymů, stopových prvků, dibenzo-α-pyronů a vzácných kyselin. Saryu Lifestyle se zaměřuje na získávání a poskytování nejkvalitnějších přírodních produktů z Vysokých Himalájí za účelem boje proti stárnutí, udržování vitálního zdraví a zvýšení kvality života.

V Nepálu Šerpové považují shilajit za esenciální část své stravy a vědci právě látkám, které shilajit obsahuje částečně připisují jejich legendární sílu a dlouhověkost. V Indii je široce používán muži k povzbuzení. V Číně se používá k povzbuzení fyzické, duchovní a sexuální energie. Tradičně byl Shilajit popisován jako jóga vahi, což znamená, že efekt všeho, co si s ním vezmete, bude zesílen díky schopnosti látek obsažených v Shilajitu, fungujících jako buněčné taxi (kyselina fulvová a humáty). Dalšími primárními složkami Shilajitu jsou stopové prvky a DBP (dibenzo-alfa-pyrony), což jsou jeho „superenergizující složky“.

ČISTOTA A BEZPEČNOST

Zdroj, metoda čištění, třída a forma Shilajitu jsou nejdůležitější faktory pro zajištění bezpečnosti a pravosti. Pravý shilajit je v Orientu legendární a velmi drahá komodita a v důsledku toho je trh plný napodobenin nízké kvality a dokonce i pravý shilajit je často ředěn a kontaminován plnidly. Existují zejména velmi opodstatněné a reálné obavy z kontaminace Shilajit produktů těžkými kovy.

Mnoho suchých práškových forem Shilajitu bylo testováno na vysokou úroveň kontaminace těžkými kovy. Znalci lidi před těmito prášky a kapslemi „Shilajit“ varují. Mnoho z těchto prášků bylo v Kanadě zakázáno (Health Canada Report). Ve skutečnosti většina těchto prášků není ani vyrobena ze skutečného Shilajitu, ale místo toho se vyrábí z půdy extrahované rozpouštědlem a smíchané se stejnou fulvovou kyselinou, která se používá v hnojivech (průmyslová jakost)!

Pravý a autentický, purifikovaný Shilajit je přírodní pryskyřice, která je na zejm. rostlinné bázi a není vyrobena z kamenů, hlíny a nečistot. Nachází se a proudí skrytý ve skalách, ale proto je dle ajurvédské tradice pečlivě čištěn, aby v něm nezůstal žádný sediment nebo hornina. Musí se dodržovat tradiční ajurvédská forma čištění.

Naše testy
Každá šarže Pure Himalayan Shilajitu se kromě nejstriktnějšího procesu pod taktovkou vlády a ministerstva zdraví Nepálu ještě testuje v ALS laboratořích v Anglii na těžké kovy a patogeny a výsledky dosahují nejnižších nebo zcela nedetekovatelných hodnot, daleko pod povolenými hranicemi a zároveň mnohem nižší (nebo žádné) množství potenciálně toxických látek než má například obyčejné ovoce a zelenina!

Pro příklad Americká publikace FDA Total Diet Study Statistics on Element Results, která analyzuje 200 potravin nalezených v obchodech s potravinami čtyřikrát ročně, ukázala následující příklady obsahu olova ve velikosti porce 4 oz (cca 110g): Smíšené ořechy 10,2 mcg, Růžičková kapusta 7,9 mcg, sladké brambory 7,2 mcg, avokádo 4,5 mcg, okurka 3,4 mcg, granola 3,0 mcg.

Limit FDA pro expozici např. olovu u dospělých, kteří neplodí děti, je 75 mikrogramů denně.

Saryu Shilajit v testech vykazoval nepatrné stopové hladiny 0,135 mikrogramu olova na 500 mg porci. Naše doporučená velikost porce je 1g.

Výsledky analýz Saryu Shilajitu na základní těžké kovy a patogeny z ALS laboratoře 2 Bartholomew’s Walk Cambridgeshire Business Park Ely Cambridgeshire CB7 4ZE Anglie. Telefon: 01353 660040
 
Tyto úrovně jsou nejen bezpečné, ale jsou hluboko pod úrovněmi v mnohé zelenině, kterou denně jíte.
Saryu Shilajit je ultra bezpečný, čistý a účinný a multifaktorálně kontrolovaný.
 
Fishtail Mountain, Nepál (Machhapuchhare)

TAJEMSTVÍ HIMALÁJSKÝCH HOR A HISTORIE PRODUKTU

Himalájský Shilajit je 100% přírodní látka připomínající organický thér/dehet, však stvořená z pozůstatků stlačených hvozdů (vč. fauny) indického kontinentu, které se srazily do Asie před více než 50 miliony let a spolu se skalní masou hor se v průběhu času transformovaly na živiny a minerály bohatou biomasu, která v letních měsících pod horkem slunečních paprsků vyvěrá z horské skály. Naleziště pravého shilajitu mají vždy společné dlouhodobé a intenzivní vystavení slunečnímu záření a velmi vysoké nadmořské výšky sběru. Této hmotě jsou napříč časem přisuzovány legendární až magické vlastnosti, které nelze ignorovat.

Poprvé byl shilajit oficiálně zdokumentován ve starověkém ajurvédském textu Charaka Samhita napsaném v roce 200 př. n. l., kde se nazýval "ničitelem slabosti" a "dobyvatelem hor".

Shilajit byl po mnoho staletí přísně střeženým tajemstvím himalájských jogínů a védských mudrců, kteří však nakonec sdíleli své znalosti o této látce s perskými císaři Dariusem a Xerxesem, jež ji převzali a dali svým elitním císařským strážím: "Nesmrtelným".

Čínský starověký lékař Čchiou se o shilajitu zmiňuje v "Knize o obtížných problémech" a v Tibetu byl shilajit nazván "králem léčiv". Traduje se, že vědomosti o jeho lékařském použití se uchovávaly v tajnosti a předávaly se výhradně ústně z otce na syna v nejpřednějších lékařských rodinách a až nakonec v 1. polovině 18. století byly vydány ve velkém čínském devadesátisvazkovém díle všechny dosavadní poznatky o použití shilajitu. Ve výzkumu jeho vlastností celkově nejvíce pokročila Čína, USA, Indie, bývalý SSSR a Irán.

Shilajit je po tisíciletí propagován ajurvédskou Materia Medicou jako optimální nositel energie a buněčné výživy do lidského těla. Toto moderní věda teprve nedávno prokázala tím, že identifikovala fulvové a huminové kyseliny, které se hojně nacházejí v Shilajitu, jakožto hlavní látky zodpovědné za produkci energie v buňce (Agarwal SP, Khanna R, Karmarkar R, Anwer MK, Khar RK. Shilajit: a review. Phytother Res. 2007 May;21(5):401-5.). Věda teprve začíná chápat potenciál substancí přirozeně bohatých na fulvokyseliny a DBA, jako je např. Shilajit.

S unikátními minerálními vlastnostmi a vibrací, se nejvzácnější a nejsilnější shilajit dle znalců a historických pramenů nachází ve vysoko-himalájské oblasti pohraničí Pákistánu, Indie, Tibetu a Nepálu. Dále vyvěrá z horninových vrstev po celém světě od zmíněných Himalájí a pohoří Hindukush přes pohoří Ural, Ruský Altai, skalisté hory Severní Ameriky, horské oblasti severní Evropy a mimo jiné dokonce na Antarktidě.

HLAVNÍ ČÁSTI SLOŽENÍ SHILAJITU, PIGMENTY A OBSAŽENÉ MINERÁLY:

  • Huminové kyseliny (hnědočerné): jsou základní sloučeniny půd na bázi uhlíku. Bezpopelné huminové kyseliny a humáty jsou hlavními aktivními složkami Shilajitu. Je známo, že anti-virové huminové kyseliny částečně neutralizují oxid grafenu ve vodním prostředí. ( https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30173026/ )
  • Kyselina Fulvová (hnědočerná): Jedná se o lehčí formu huminové kyseliny obsahující více kyslíku. Fulvová kyselina je „transportní molekula“, která pomáhá přenášet živiny do buněk a pryč z buněk. Kyselina fulvová je výborná při detoxikaci. Vzniká při tom, když mikroby rozkládají organickou hmotu. Ve své podstatě technicky není ani kyselinou, ani minerálem, ale malou složitou sloučeninou, která má poměrně jedinečnou schopnost přitahovat a zadržovat negativní i kladné ionty. To z ní dělá super-transportér živin aka "buněčné taxi".
  • Dibenzo-alfa pyrony (DBP) a bifenylkarboxyláty (hnědé): Toto jsou jedinečné sloučeniny v shilajitu. Podílejí se na energetickém metabolismu v buňce prostřednictvím epigenetické signalizace (na buněčné membráně). Předpokládá se, že tyto sloučeniny působí synergicky s konopím a vyrovnávají účinky konopí a jeho aktivních složek.
  • Fenolové kyseliny (bezbarvé nebo světle žluté): Tyto základní stavební kameny flavonoidů jsou vlastně koenzymy, protože zvyšují vstřebávání živin, jako je vitamín C.
  • Chinony obsahující železo (žlutá až červená): Tyto sloučeniny mohou působit jako super antioxidanty.
  • Důležité bezbarvé sloučeniny v Shilajitu jsou Fosfolipidy a Triterpeny (ceněné hořké sloučeniny, které se často vyskytují v medicinálních houbách).
  • Shilajit obvykle obsahuje 84 minerálů.
  • Hlavní mechanismus účinku shilajitu je, že kyselina fulvová pohání dibenzo-alfa pyrony a bifenylkarboxyláty do buněk. Předpokládá se, že tato kombinace má specifické a unikátní účinky zaznamenané v historickém použití i vědeckém výzkumu na zvířatech
  • V částečném shrnutí tvoří složení shilajitu kyselina fulvová, huminové kyseliny, kyselina listová; Dibenzo-alfa pyrony; Fosfolipidy, triterpeny a fenolové kyseliny; Železo; Zinek; Hořčík; Cesium; Baryum; Fosfor; Měď; Nikl; Draslík; Mangan; Křemík; Stříbro; Sodík; Síra; Jód; Stroncium; Rubidium; Chrom; Antimon; Vanadium; Molybden a desítky dalších prvků, Karotenoidy retinol, terpenoidy; Vitamíny skupiny B (1,2,3,6,12), C, E; Polyfenolové komplexy; Albuminoidy; Bioflavonoidy; Kyselina hippurová a šťavelová; Melanoidin; Kyselina benzoová; Kyselina tříslová; Glykosidy a další látky.

Tato speciální tmavá 75% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály a antioxidanty - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh, je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Saryu shilajit čokoláda od Naive je oslazená organickým surovým třtinovým cukrem v množství 13,7g na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v cca půlce velkého jablka).

Superpotravina k posílení energie.

HMOTNOST: 55 g
VYROBENO: Litva Země původu kakaa: Red Java, Indonésie
SLOŽENÍ: Speciální kakao (red java), třtinový cukr, čisté kakaové máslo, saryu pure himalayan shilajit. Obsah kakaové sušiny min. 75%. Může obsahovat stopy ořechů, arašídů a lepku. Udržujte v suchu, temnu a chladu do 18°C max.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota 2449 kJ/585 kcal
Tuky 37,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny 22 g
Sacharidy 40 g, z toho cukry 20 g
Bílkoviny 5 g
Sůl 42mg

Aroma profil/tóny - ovocné, kožené, silně minerální, dřevité, temné tóny, jemná pryskyřice

Odrůda kakaa: Java Criollo (světlé)

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

AUTHENTIC SHILAJIT - Lotus Blooming Herbs 10g

AUTHENTIC SHILAJIT - Lotus Blooming Herbs 10g

Nejvyšší kvalita čistého Shilajitu na trhu. Zlatá třída.

skladem

1 999 Kč 1 799 Kč

PINEAL POLLEN - Primal Alchemy 100g

PINEAL POLLEN - Primal Alchemy 100g

Elixír ze super-adaptogenů, nootropik a tonizujících bylin pro přírodní optimalizaci a výživu "třetího oka".

skladem

1 199 Kč

Organic Rhodiola Extrakt (mercola) 30 tablet

Organic Rhodiola Extrakt (mercola) 30 tablet

Z kořene adaptogenu Rhodiola rosea top kvality.

skladem

659 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím