,,Single origin a bean to bar´´ BIO bílá čokoláda
Řemeslný veganský výrobek z kakaového másla s mrazem sušeným rakytníkem. Místo mléka obsahuje odtučněnou mandlovou mouku, takže bez obsahu nežádoucích tuků omega 6. Obsah mrazem sušeného rakytníku je obrovský - 10% hmotnosti. Kromě čokolády bílého a ovocného typu jde tedy hlavně o vitamínovou bombu. Oslazena je pouze organickým raw třtinovým cukrem, v množství 12,5g na celou tabulku (ekvivalent přírodního cukru v půlce většího jablka).
Akademie čokoládových cen 2020: Stříbrná medaile!
Karuna ekologické obaly jsou bez plastů a lepidla.
Karuna chocolate - Jsme Katya a Armin,
průkopníci v oblasti řemeslné čokolády v Jižním Tyrolsku a první, kdo v Jižním Tyrolsku vyrábí organickou čokoládu z jemných kakaových bobů. Třídíme, pražíme a drtíme sami jen vybrané kakaové boby a v malých výrobních dávkách vyrábíme obzvláště aromatické a puristické čokolády. Naše obaly jsou 100% ekologické, bez plastů, bez chemikálií a bez těžkých kovů. Používáme certifikované přírodní papíry a tiskneme barvami rostlinného původu technikou sítotisku Risograph. Vnitřní obal našich čokolád je vyroben z celulózy a je kompostovatelný.
Řemeslní výrobci čokolády jako my, vyrábí čokoládu tzv. "od bobů až po tabulku". Počínaje hl. surovinou - kakaovým bobem, se celý výrobní proces provádí v malých šaržích. V důsledku industrializace výroby čokolády zmizel profesionální profil řemeslného výrobce čokolády v 50. letech minulého století. V dnešní době většina výrobců čokolády obvykle jen rafinuje průmyslově vyráběný meziprodukt, kakaovou hmotu nebo kuverturu. Výsledkem je násobně levnější produkt a masová produkce.
Počínaje Amerikou, asi před 20 lety, se iniciativa ,,bean to bar" jakožto specializovaná oblast řemeslné výroby kakaových produktů v posledních letech silně rozrostla a konečně nabízí milovníkům kakaa tu nejkvalitnější, aromatickou a hlavně puristickou čokoládu, která je zcela odlišná od průmyslových produktů v policích obchodů. Výroba řemeslné čokolády trvá i týden. Zákazník platí za práci a řemeslo a hlavně za kvalitu použitých surovin.
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.
HMOTNOST: 50 g
Vyrobeno: Itálie
SLOŽENÍ: Kakaové máslo*, Deolejovaná mandlová mouka*, Surový třtinový
cukr*, Lyofilizovaný rakytník (10%)* *certifikovaný organický.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
2376 kJ/568 kcal
Tuky 42 g
z toho nasycené mastné kyseliny 20,4 g
Sacharidy 33 g (z toho 9,9 g vláknina)
z toho cukry 25 g
Bílkoviny 14,9 g
Sůl 0,02g
Aroma profil: Ovocná kyselka rakytníku, mandle, krémová.
Bezlepkové
veganské
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Mohlo by Vás zajímat
Císařská ceremoniání Matcha ZEN (Seimei) 30g
Vrchol dokonalosti. Nejvyšší sorta japonské ceremoniální matcha pro čajové obřady. Organická kvalita produkce mistra Sakamota 01/2024.
skladem
118,51 €
Divoká 100% Baure (BIO a bez přísad) 70g
Drsná 100% čokoládová tabulka z divoce rostoucích kakaovníků z pralesa Bolívie - v organické kvalitě.
skladem
6,28 €
Unikátní 78% hořká čokoláda z divoce rostoucích kakaovníků z pralesa Bolívie - v organické kvalitě. Perla mezi bean-to-bar značkami.
skladem
9,05 € 7,86 €