Logo

,,Single origin a bean to bar´´ BIO bílá čokoláda

Řemeslný veganský výrobek z kakaového másla s mrazem sušeným rakytníkem. Místo mléka obsahuje odtučněnou mandlovou mouku, takže bez obsahu nežádoucích tuků omega 6. Obsah mrazem sušeného rakytníku je obrovský - 10% hmotnosti. Kromě čokolády bílého a ovocného typu jde tedy hlavně o vitamínovou bombu. Oslazena je pouze organickým raw třtinovým cukrem, v množství 12,5g na celou tabulku (ekvivalent přírodního cukru v půlce většího jablka).

Akademie čokoládových cen 2020: Stříbrná medaile!

Karuna ekologické obaly jsou bez plastů a lepidla.

EU_Organic_Logo_Colour_rgb57fa392156d36

Karuna chocolate - Jsme Katya a Armin,
průkopníci v oblasti řemeslné čokolády v Jižním Tyrolsku a první, kdo v Jižním Tyrolsku vyrábí organickou čokoládu z jemných kakaových bobů. Třídíme, pražíme a drtíme sami jen vybrané kakaové boby a v malých výrobních dávkách vyrábíme obzvláště aromatické a puristické čokolády. Naše obaly jsou 100% ekologické, bez plastů, bez chemikálií a bez těžkých kovů. Používáme certifikované přírodní papíry a tiskneme barvami rostlinného původu technikou sítotisku Risograph. Vnitřní obal našich čokolád je vyroben z celulózy a je kompostovatelný.

Řemeslní výrobci čokolády jako my, vyrábí čokoládu tzv. "od bobů až po tabulku". Počínaje hl. surovinou - kakaovým bobem, se celý výrobní proces provádí v malých šaržích. V důsledku industrializace výroby čokolády zmizel profesionální profil řemeslného výrobce čokolády v 50. letech minulého století. V dnešní době většina výrobců čokolády obvykle jen rafinuje průmyslově vyráběný meziprodukt, kakaovou hmotu nebo kuverturu. Výsledkem je násobně levnější produkt a masová produkce.
Počínaje Amerikou, asi před 20 lety, se iniciativa ,,bean to bar" jakožto specializovaná oblast řemeslné výroby kakaových produktů v posledních letech silně rozrostla a konečně nabízí milovníkům kakaa tu nejkvalitnější, aromatickou a hlavně puristickou čokoládu, která je zcela odlišná od průmyslových produktů v policích obchodů. Výroba řemeslné čokolády trvá i týden. Zákazník platí za práci a řemeslo a hlavně za kvalitu použitých surovin.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

HMOTNOST: 50 g
Vyrobeno: Itálie
SLOŽENÍ: Kakaové máslo*, Deolejovaná mandlová mouka*, Surový třtinový
cukr*, Lyofilizovaný rakytník (10%)* *certifikovaný organický.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2376 kJ/568 kcal
Tuky 42 g
z toho nasycené mastné kyseliny 20,4 g
Sacharidy 33 g (z toho 9,9 g vláknina)
z toho cukry 25 g
Bílkoviny 14,9 g
Sůl 0,02g

Aroma profil: Ovocná kyselka rakytníku, mandle, krémová.

Bezlepkové
veganské

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

Císařská ceremoniání Matcha ZEN (Seimei) 30g

Císařská ceremoniání Matcha ZEN (Seimei) 30g

Vrchol dokonalosti. Nejvyšší sorta japonské ceremoniální matcha pro čajové obřady. Organická kvalita produkce mistra Sakamota 01/2024.

skladem

118,51 €

Divoká 100% Baure (BIO a bez přísad) 70g

Divoká 100% Baure (BIO a bez přísad) 70g

Drsná 100% čokoládová tabulka z divoce rostoucích kakaovníků z pralesa Bolívie - v organické kvalitě.

skladem

6,28 €

Divoká 78% Oialla (BIO) 60g

Divoká 78% Oialla (BIO) 60g

Unikátní 78% hořká čokoláda z divoce rostoucích kakaovníků z pralesa Bolívie - v organické kvalitě. Perla mezi bean-to-bar značkami.

skladem

9,05 € 7,86 €

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím