Amedei je jednou z nejlepších i nejdražších značek čokolády na světě. Její Italská tradiční řemeslná produkce je na nejvyšší úrovni čokoládového umění.

Je to řemeslo, vkus a jedinečný styl výroby čokolád v Toskánsku, jenž odlišují Amedei od všeho ostatního v celém čokoládovém světě. Příslib nejvyšší možné kvality, který se mísí s emocemi bezpodmínečného odhodlání, z Amedei dělá předního propagátora řemeslné čokoládové kultury, unikátních kombinací, složení a dokonalé chuti. „Znamenitost je přísnost, znalosti, respekt i nadšení“.

Bílá, jemná a vzácná, odtud název Porcelana, což je 100% světlé kakao "Criollo", které je geneticky čisté, sklizené v celosvětovém množství pouze 3000 kilogramů za rok! Amedei má tu čest pěstovat ho ve Venezuele a pracovat na jeho přeměně v nejneuvěřitelnější, aromatické a dokonale harmonické, vyvážené čokolády na trhu.

Porcelánové kakao je světově nejvzácnější z kakaových odrůd díky svému vytříbenému chuťovému profilu, dokonalé rovnováze kyselosti/ovoce a nižší úrovni svíravosti a hořkosti. Jsou patrné tóny ořechů, karamelu a mírného koření s máslovou strukturou. Mnoho z těchto tónů nemusí být okamžitě detekováno, pokud čokoládu náležitě nevychutnáte. Mnozí očekávají, že čokoláda Porcelana bude kvůli své ceně a pověsti nejchutnějším čokoládovým zážitkem ze všech, ale je to jemnost, vyváženost a dlouhotrvající chuť, která ji definuje. Mnoho lajků i znalců upřednostňuje ovocné čokolády, většinou vyrobené z kakaa Trinitario nebo Criollo/Trinitario s přidanou sladkostí, ale je to Porcelana, kterou považují skuteční znalci za svatý grál kakaa.

Název Porcelana pochází z průsvitných, "smaltovaných/porcelánových", nezralých kakaových lusků, které visí ze stromu, tyto lusky jsou také hladší než většina. Nezralé boby jsou také čistě bílé a typické pro pravé Criollo. Kakao Porcelana je nejčistší formou kakaa Criollo a v průběhu historie bylo vždy považováno za nejlepší a nejdražší.

Jedna z nejoceňovanějších a nejdražších čokolád na světě, která samostatně vyhrála celou řadu zlatých medailí X let za sebou.

Amedei čokolády z jejich nejvyšší a nejdražší řady, do které PORCELANA patří jsou tak ceněné, že je politika společnosti nedovoluje v žádném státě prodávat pod 9-14 euro za kus dle typu. I proto jsou velmi oblíbené jako exkluzivní dárek, který potěší i nadchne kohokoli.

Tato 70% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní kakaové tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Amedei spravuje vlastní plantáže ve Venezuele. Mají své kakao nejvyšší kvality pod neustálým osobním dohledem.

Neustálý vývoj a proces společnosti Amedei vychází z odhodlání a 100% profesionality, které následují nejvyšší standardy a které současně kombinují tradici a inovace. Všechno to začíná pečlivým výběrem jemných kakaových bobů na nejskrytějších a nejvzdálenějších plantážích světa, pokračuje kreativitou receptů a nakonec je dokončeno v čoko-laboratoři řemeslem, uměním a moudrým zpracováním přírodních přísad nejvyšší kvality.

VÝZKUM - Řemeslník Maison of Pontedera ovládá celý výrobní řetězec a vybírá světově nejlepší suroviny, přičemž je zpracovává starodávnou metodou, aby vytvořil výtvory absolutní excelence vyrobené jen z několika ingrediencí nejvyšší kvality: kakaových bobů (jako jsou např. Criollo a Trinitario z Venezuely), surový třtinový cukr nebo javorový sirup, horské mléko a vybrané ovoce.

ŘEMESLO - Mistrovství ve zpracování kakaa je výsledkem dekád agronomických znalostí a experimentování. Prostřednictvím řemeslné metody transformuje Amedei nejvzácnější kakaové boby světa na skutečná čokoládová umělecká díla.

CHUŤ - Amedei vytváří harmonii mezi přísadami, strukturami a vůněmi, čímž dává čokoládám jedinečný aromatický profil. Italské know-how, ve kterém se elegance, jednoduchost a vášeň pro čokoládu spojují v chutě připomínající kouzlo země, ve které je vytvořena: Toskánsko.

85 NÁRODNÍCH A MEZINÁRODNÍCH OCENĚNÍ - Amedei je vítězem nejvyššího počtu zlatých ocenění na „Academy of Chocolate“ v Londýně, jedné z nejkvalifikovanějších mezinárodních institucí ve světě čokolády.

72 HODIN KONCAGGIA - Až sedmdesátdva hodin konšování, aby čokoláda byla maximálně krémová a poskytla se jí příležitost uvolnit všechny své aromatické tóny, které individuálně charakterizují každý výtvor.

-PROCES-

Výběr/Cabosse kolekce - Amedei vybírá nejvzácnější odrůdy kakaa, jako je Criollo a Trinitario z Venezuely. Cabossa, to je název ovoce kakaovníků, obsahuje asi 30-40 bobů.

Fermentace bobů a sušení - Po otevření plodů kakaovníků se jejich boby extrahují a poté se fermentují a suší. Právě v tomto kroku se vyvíjí nejdůležitější prekurzory vůní a chuti. Většina producentů "bean to bar" čokolád začíná svou výrobu až po tomto bodě, protože nakupují již fermentované boby, se kterými začínají tříděním a pražením. 

Test průřezu - Kakaové boby jsou řezány za účelem analýzy a klasifikace kvality šarží.

Nepřímé pražení teplem - Boby jsou praženy vzduchem při kontrolované teplotě. Podle receptury se časy a metody mění, aby se získaly jedinečné a charakteristické aromatické profily.

Odslupkování - Kakaový drtič odděluje boby od slupek a vytváří kakaovou drť, ze které se mele kakaová hmota.

Strukturace - prostřednictvím rafinérů nastavených na 12 mikronů zasahujeme, abychom snížili granulometrii čokolády, což jí dává krémovější konzistenci, která se snadno rozpouští v ústech.

Konšování - Čokoláda se mísí po dobu až 72 hodin, v závislosti na receptu, ve speciálních kotlech, aby se získala extrémně sametová, homogenní a vyvážená směs. Hmota se míchá, šlehá a provzdušňuje. Právě v této fázi je dosaženo maximální aromatické křivky každého výtvoru Amedei.

Temperace/rozpouštění - Čokoláda se krystalizuje chlazením z tekuté formy a nazpět, než je vhodná k finálnímu zpracování. 

Modelování a balení - Ztemperovaná tekutá čokoláda je připravena k přeměně na tabulku nebo pralinku a poté je ručně zdobena a zabalena.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

70% PORCELANA od Amedei je oslazená třtinovým cukrem v množství 14g na celou tabulku (ekvivalent množství přírodního cukru v cca jednom menším jablku).

HMOTNOST: 50 g
VYROBENO: Itálie
SLOŽENÍ: kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo. Obsah kakaa min. 70%. Může obsahovat vlašských ořechů, mandlí, lískový oříšků, pistácií a mléka.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2365 kJ/568 kcal
Tuky 41 g
z toho nasycené mastné kyseliny 26 g
Sacharidy 42 g
z toho cukry 28 g
Bílkoviny 8,0 g
Sůl 0,02 g

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.

 


Mohlo by Vás zajímat

75% NOVE "9" - Amedei 50g

75% NOVE "9" - Amedei 50g

75% prémiová čokoláda z Toskánska s náznaky citrusových plodů, jemných dřevin a opečených sladkých mandlí.

skladem

11,04 €

70% Toscano Black - Amedei

70% Toscano Black - Amedei

70% prémiová čokoláda od Amedei z Toskánska.

skladem

6,69 €

Prendimé Gianduja (tři vrstvy) - Amedei 150g

Prendimé Gianduja (tři vrstvy) - Amedei 150g

Tří-vrstvá prémiová mléčná Gianduja - čokoláda, jejíž historie sahá až do počátku 19. století. S nejlepšími piemontskými lískovými oříšky odrůdy "Tonda Gentile Trilobata".

skladem

11,83 €

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím