AMEDEI ACERO DARK CHOCOLATE 95%

Amedei je jednou z nejlepších i nejdražších značek čokolády na světě. Její Italská tradiční řemeslná produkce je na nejvyšší úrovni čokoládového umění.

Je to řemeslo, vkus a jedinečný styl výroby čokolád v Toskánsku, jenž odlišují Amedei od všeho ostatního v celém čokoládovém světě. Příslib nejvyšší možné kvality, který se mísí s emocemi bezpodmínečného odhodlání, z Amedei dělá předního propagátora řemeslné čokoládové kultury, unikátních kombinací, složení a dokonalé chuti. „Znamenitost je přísnost, znalosti, respekt i nadšení“.

***

Krásně prezentovaná bonboniéra Le Praline obsahuje výběr 25 vysoce kvalitních hořkých a mléčných ručně vyráběných plněných čokolád. Perfektní čokoládový dárek s krásně prezentovanou krabičkou.

Amedei přistupuje k tvorbě těchto malých drahokamů se stejnou myšlenkou, díky které je jejich čokoláda tak výjimečná. Okamžitá péče se zkušenostmi toho, kdo ví, že ty nejčerstvější ingredience musí být rychle zpracovány, aby si plně zachovaly svou neuvěřitelnou kvalitu. Můžete se ztratit v rozmanitosti tvarů, barev, vůní a chutí Amedeiových pralinek.

Tento box obsahuje: Desiderio (pistácie, marcipán), Noixorange (vlašský ořech, pomeranč), Amor (makarónky), Toscanello (skořice), Mignon (mandarinka), Croccantino (lískový ořech, mandle), Amandola (mandle), Solare (zabayon - alkohol), Tartufo (lískový ořech, mandle), Delizioso (lískový krém), Vin Santo (vin Santo - alkohol), Supremo a Mokita (káva), Amandola (mandle), Passione (rum - alkohol)), Capriccio (grappa - alkohol), Gioia (jedlé zlato, hořká, meruňka), 

Amedei spravuje vlastní plantáže ve Venezuele. Mají své kakao nejvyšší kvality pod neustálým osobním dohledem.

Neustálý vývoj a proces společnosti Amedei vychází z odhodlání a 100% profesionality, které následují nejvyšší standardy a které současně kombinují tradici a inovace. Všechno to začíná pečlivým výběrem jemných kakaových bobů na nejskrytějších a nejvzdálenějších plantážích světa, pokračuje kreativitou receptů a nakonec je dokončeno v čoko-laboratoři řemeslem, uměním a moudrým zpracováním přírodních přísad nejvyšší kvality.

VÝZKUM - Řemeslník Maison of Pontedera ovládá celý výrobní řetězec a vybírá světově nejlepší suroviny, přičemž je zpracovává starodávnou metodou, aby vytvořil výtvory absolutní excelence vyrobené jen z několika ingrediencí nejvyšší kvality: kakaových bobů (jako jsou např. Criollo a Trinitario z Venezuely), surový třtinový cukr nebo javorový sirup, horské mléko a vybrané ovoce.

ŘEMESLO - Mistrovství ve zpracování kakaa je výsledkem dekád agronomických znalostí a experimentování. Prostřednictvím řemeslné metody transformuje Amedei nejvzácnější kakaové boby světa na skutečná čokoládová umělecká díla.

CHUŤ - Amedei vytváří harmonii mezi přísadami, strukturami a vůněmi, čímž dává čokoládám jedinečný aromatický profil. Italské know-how, ve kterém se elegance, jednoduchost a vášeň pro čokoládu spojují v chutě připomínající kouzlo země, ve které je vytvořena: Toskánsko.

85 NÁRODNÍCH A MEZINÁRODNÍCH OCENĚNÍ - Amedei je vítězem nejvyššího počtu zlatých ocenění na „Academy of Chocolate“ v Londýně, jedné z nejkvalifikovanějších mezinárodních institucí ve světě čokolády.

72 HODIN KONCAGGIA - Až sedmdesátdva hodin konšování, aby čokoláda byla maximálně krémová a poskytla se jí příležitost uvolnit všechny své aromatické tóny, které individuálně charakterizují každý výtvor.

-PROCES-

Výběr/Cabosse kolekce - Amedei vybírá nejvzácnější odrůdy kakaa, jako je Criollo a Trinitario z Venezuely. Cabossa, to je název ovoce kakaovníků, obsahuje asi 30-40 bobů.

Fermentace bobů a sušení - Po otevření plodů kakaovníků se jejich boby extrahují a poté se fermentují a suší. Právě v tomto kroku se vyvíjí nejdůležitější prekurzory vůní a chuti. Většina producentů "bean to bar" čokolád začíná svou výrobu až po tomto bodě, protože nakupují již fermentované boby, se kterými začínají tříděním a pražením. 

Test průřezu - Kakaové boby jsou řezány za účelem analýzy a klasifikace kvality šarží.

Nepřímé pražení teplem - Boby jsou praženy vzduchem při kontrolované teplotě. Podle receptury se časy a metody mění, aby se získaly jedinečné a charakteristické aromatické profily.

Odslupkování - Kakaový drtič odděluje boby od slupek a vytváří kakaovou drť, ze které se mele kakaová hmota.

Strukturace - prostřednictvím rafinérů nastavených na 12 mikronů zasahujeme, abychom snížili granulometrii čokolády, což jí dává krémovější konzistenci, která se snadno rozpouští v ústech.

Konšování - Čokoláda se mísí po dobu až 72 hodin, v závislosti na receptu, ve speciálních kotlech, aby se získala extrémně sametová, homogenní a vyvážená směs. Hmota se míchá, šlehá a provzdušňuje. Právě v této fázi je dosaženo maximální aromatické křivky každého výtvoru Amedei.

Temperace/rozpouštění - Čokoláda se krystalizuje chlazením z tekuté formy a nazpět, než je vhodná k finálnímu zpracování. 

Modelování a balení - Ztemperovaná tekutá čokoláda je připravena k přeměně na tabulku nebo pralinku a poté je ručně zdobena a zabalena.

HMOTNOST: 260g 
VYROBENO: Itálie Země původu kakaa: Venezuela, Madagascar, Grenada
SLOŽENÍ: 

Desiderio

Exteriér: bílá čokoláda (třtinový cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko). Kakao min. 29 %. Uvnitř: třtinový cukr, piemontský lískový oříšek CHZO, sušené plnotučné mléko, sušené odstředěné mléko, pistácie s CHOP Verde di Bronte, kakaové máslo, dextróza, Avola mandle PAT.

Solare

Exteriér: mléčná čokoláda (třtinový cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, kakaová hmota). Kakao min. 32 %. Uvnitř: glukózový sirup, alkoholáty (Marsala), destiláty, třtinový cukr, piemontský lískový oříšek CHZO, kakaové máslo, Avola mandle PAT, sušené plnotučné mléko, dextróza, sušené odstředěné mléko, etylalkohol, vanilka, okyselovač (kyselina vinná).

Noixorange

Exteriér: mléčná čokoláda (třtinový cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, kakaová hmota). Kakao min. 32 %. Uvnitř: třtinový cukr, lískové ořechy CHZO Piemont, sušené plnotučné mléko, sušené odstředěné mléko, kakaové máslo, mandle PAT Avola, vlašské ořechy, dextróza, přírodní aroma

Mokita

Exteriér: mléčná čokoláda (třtinový cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, kakaová hmota). Kakao min. 32 %. Uvnitř: třtinový cukr, lískové ořechy CHZO Piemont, kávová zrna, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, kakaová hmota, mandle PAT Avola, dextróza, přírodní aroma.

Supremo

Exteriér: mléčná čokoláda (třtinový cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, kakaová hmota). Kakao min. 32 %. Uvnitř: třtinový cukr, CHZO Piemontský lískový ořech, kávová zrna, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, kakaová hmota

Delizioso

Exteriér: mléčná čokoláda (třtinový cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, kakaová hmota). Kakao min. 32 %. Uvnitř: třtinový cukr, lískový ořech CHZO Piemont, kakaová hmota, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, kravské máslo bezvodé, mandle PAT Avola

Tartufo

CHZO Piemontský lískový ořech, třtinový cukr, kakaový prášek, kakaové máslo, kakaová hmota, sušené plnotučné mléko, Avola mandle PAT, sušené odstředěné mléko, dextróza.

Vin santo

CHZO Piemontský lískový ořech, třtinový cukr, kakaový prášek, kakaové máslo, kakaová hmota, sušené plnotučné mléko, Avola mandle PAT, sušené odstředěné mléko, dextróza.

Croccantino

Exteriér: hořká čokoláda (kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo). Kakao min.66 %. Uvnitř: třtinový cukr, lískové ořechy CHZO Piemont, kakaová hmota, kakaové máslo, mandle PAT Avola, sušené plnotučné mléko, přírodní aroma.

Passione

Exteriér: hořká čokoláda (kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo). Kakao min.66 %. Uvnitř: třtinový cukr, kakaová hmota, kakaové máslo, piemontský lískový oříšek CHZO, sušené plnotučné mléko, glukózový sirup, invertní cukr, destiláty (rum), etylalkohol, Avola mandle PAT.

Cremino

Třtinový cukr, lískové ořechy CHZO Piemont, kakaová hmota, sušené plnotučné mléko, kakaové máslo, dextróza, sušené odstředěné mléko, Avola mandle PAT.

Vše: Může obsahovat stopy lískových ořechů, mandlí, pistácií, vlašských ořechů.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota 2349 kJ/556 kcal
Tuky 4g, z toho nasycené mastné kyseliny 22g
Sacharidy 42 g, z toho cukry 29 g
Bílkoviny 6,6 g
Sůl 0,19g

SKLADOVÁNÍ: Skladujte na chladném a suchém místě při teplotě mezi 14° a 18°. Expirace: 8 měsíců


Mohlo by Vás zajímat

Obří 66% Prendimé hořká s lískovými ořechy - Amedei 500g

Obří 66% Prendimé hořká s lískovými ořechy - Amedei 500g

Hořká prémiová čokoláda od Amedei z Toskánska s 30% nejlepších piemontských lískových ořechů odrůdy "Tonda Gentile Trilobata".

skladem

799 Kč

75% NOVE "9" - Amedei 50g

75% NOVE "9" - Amedei 50g

75% prémiová čokoláda z Toskánska s náznaky citrusových plodů, jemných dřevin a opečených sladkých mandlí.

skladem

279 Kč

Icona - Amedei 292g

Icona - Amedei 292g

Prémiové bean-to-bar čokolády v dárkové edici od Amedei z Toskánska.

skladem

1 499 Kč 1 299 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím