BIO vanilka bourbon Naturkostbar (Swiss) 25g (CZ-BIO-002)
Organická pravá mletá vanilka bourbon z Madagascaru od Naturkostbar. Švýcarská řemeslná manufaktura, BIO certifikováno. Zobrazit více
Kód: | Kód: NKB11 |
Švýcarská řemeslná manufaktura, BIO certifikováno.
Na vzdáleném Madagaskaru se daří mnoha exotickým rostlinám a zvířatům, které jinde na světě nenajdete. Mezi poklady patří kouzelné baobaby, lemuři velkoocí a zvláště cenná vanilka. Madagaskarská bourbonská vanilka je považována mezi nejušlechtilejší a aromaticky nejvyváženější zástupce svého druhu. Chutná tak intenzivně, že i velmi malé množství učiní vaše dezerty, domácí čokoládu nebo nápoje ještě lahodnějšími. Naše bourbonská vanilka roste na severovýchodě Madagaskaru. Zde tři družstva pěstují nádhernou orchidej v souladu s přírodou. Pěstováním koření, jako je vanilka, zázvor, hřebíček, kurkuma a skořice, zajišťují stabilní příjem pro místní obyvatelstvo a chrání cenné biotopy. Družstvo podporuje udržitelný rozvoj místních vesnic.
Ať už jde o pečivo, čokoládu, pralinky, dezerty nebo třeba kašičky a smoothies: dotek vanilky zušlechťuje a přírodně zlepšuje sladkosti do zvláště aromatických kreací. Protože jsou bio vanilkové lusky zpracovány na jemný prášek, koření intenzivně rozvíjí své rozmanité aroma a snadno se s ním manipuluje. Je také ideální na vaření a pečení. V Naturkostbaru nachází přírodní vanilka své místo v četných gurmánských přípravcích - pro nesrovnatelný chuťový zážitek.
Vanilka je super-antioxidant. Vanilka je přirozeně plná antioxidantů, vitamínů a minerálů, hořčíku, vápníku, draslíku, manganu, zinku, železa, vitamínu B2, vlákniny; tato silná koncentrace surových živin pomáhá snižovat záněty, regulovat metabolismus a napomáhá funkci nervového systému. Věděli jste, že vanilka se dříve v Evropě používala k dekompresi nervového systému? Ano, je to také relaxační koření.
Jedná se o ručně zpracované raw, organické koření pěstované biodynamicky a sušené na slunci s láskou a péčí.
Vanilka je přirozeně plná antioxidantů, fytochemikálií, vitamínů a minerálů. Jedná se o luxusní, celistvou a zdravou náhradu vanilkového extraktu a aromat; velmi výkonný a dlouhotrvající.
Veškeré aplikace a efekty této užasné suroviny, nejkvalitnější vanilky a jejích látek (vanillin, kyselina vanilová a dalších..) zde bohužel nemohou být uvedeny, musíte hledat sami v jiných zdrojích.
NATURKOSTBAR unikátní Švýcarská BIO/RAW kvalita = JEDINEČNÉ A HOLISTICKÉ PŘÍSTUPY KE KAŽDÉMU KROKU PRODUKCE
Chladný šroubový lis, speciální sušičky na RAW plody (do 41°C), řemeslný kamenný mlýn a mnoho dalšího.. BIO kvalita, 100% přírodní složení, úplná transparentnost, maximální zachování cenných živiny: to a mnohem více jsme my - ŘEMESLNÁ MANUFAKTURA NATURKOSTBAR.
Naše podnikání je od začátku 100% organické i veganské: z etických i zdravotních důvodů a z důvodu ochrany životního prostředí. Ať už naše rostlinné čokolády typu bean-to-bar, vysoce kvalitní sušené plody a výrobky z nich a další produkty – v naší BIO továrně v Uetendorfu je středem zájmu absolutní kvalita a řemeslné zpracování. Jsme důmyslní s jednotlivými kroky zpracování do těch nejmenších detailů. Spojujeme tradiční řemeslo a staré znalosti a hodnoty s novými technologiemi a dovedně zachováváme přírodní charakter a sílu našich přírodních surovin tak, jak zamýšlela matka země.
Pro produkty, které chutnají opravdově a jsou pro vás skutečně dobré. Dáváme si na čas. Pro vývoj produktu, pro recepturu, pro výrobu.. S našmi vodou chlazenými mlýny, speciálními sušičkami, žulovými kameny a řemeslnou výbavou na výrobu bean-to-bar čokolády vědomě spoléháme na skutečně pomalou a pečlivou výrobu – ve prospěch vskutku jedinečné kvality až po pečlivé balení a přepravu k Vám zákazníkům.
Díky vysoké přidané hodnotě TOP švýcarského výrobce a přímým marketingovým kanálům vytváříme regionální pracovní místa a využíváme synergie ze Švýcarska jako obchodního místa.
Zaručujeme holistický požitek. Komunikujeme transparentně a udržujeme udržitelné a šetrné využívání zdrojů – našich vlastních i zdrojů naší planety. Protože věříme, že ty nejlepší potraviny rostou ve zcela zdravém prostředí. A že ústřední roli hraje vášeň a blaho lidí, kteří je pěstují, sklízejí, přepravují, zpracovávají, balí, propagují a prodávají.
Udělat vám radost jako zákazníkovi těmi nejkvalitnějšími produkty, které jsou pro Vás skutečně dobré a které si můžete užívat s čistým svědomím – to je náš #1 cíl.
HMOTNOST: 25g
ZEMĚ PŮVODU: Madagascar Vyrobeno: Švýcarsko (Naturkostbar AG)
SLOŽENÍ: BIO vanilka* *CH-BIO-038
*z ekologického zemědělství mimo EU (CZ-BIO-002)
Energie: | 1339 kJ/322 kcal | 16,10 % |
Tuky:
|
11,20 g | 16,00 % |
z toho: nasycené mastné kyseliny:
|
1,76 g | 8,80 % |
z toho mononenasycené mastné kyseliny:
|
1,50 g | 10,00 % |
z toho polynenasycené mastné kyseliny:
|
7,90 g | 52,67 % |
Sacharidy: | 33,00 g | 12,69 % |
z toho cukr (přírodní):
|
20,40 g | 22,67 % |
Vláknina:
|
34,40 g | 68,80 % |
Protein:
|
5,20 g | 10,40 % |
Sůl:
|
0,28 g | 4,67 % |
SKLADOVÁNÍ: skladujte v suchu a temnu při max. pokojové teplotě
Spotřeba: dle datumu na obalu (bis Ende)
Mohlo by Vás zajímat
100% QUILLABAMBA (Peru) ORFÉVE 70g
100% prémiová švýcarská čokoládová tabulka od ORFÈVE ze Ženevy - extra hluboký profil chutí.
Švýcarské kolostrum tělové mléko QuraDea
Přírodní tělové mléko QuraDea s organickým švýcarským kolostrem pro intenzivní osvěžení a výživu pokožky.
BIO 100% BOLIVIA WILD pecky Naturkostbar (bez přísad) 250g (CZ-BIO-002)
Švýcarská raritní 100% čokoláda ve formě pecek z divoce rostoucích kakaovníků beniano z pralesa Bolívie - v organické kvalitě. Perla mezi stovkami.
NEW Celá kolekce To’ak Alchemy 8x28g (16x14g)
Kompletní kolekce osmi 65% heirloom čokolád řady To’ak Alchemy.
65% Lemon Bergamot (Belize) Dick Taylor 57g
Směs bergamotu a citronu vytváří v této hedvábné 65% hořké čokoládě Belize dokonalou rovnováhu citrusů a květinových podtónů.
BIO GIANDUJA krém Naturkostbar (Swiss) (CZ-BIO-002)
Populární a neuvěřitelně lahodná pomazánka vyrobená z lehce pražených piemontských lískových oříšků a čokolády typu bean-to-bar ve Švýcarské řemeslné manufaktuře, BIO certifikováno.