Míšina čokoláda

Tato čokoláda bez cukru je společné dílo Míšiny čokolády a Cukrfree.cz . Po roce vymýšlení a testování vám chceme představit dvě úžasné čokolády bez přidaného cukru - mléčnou s kokosem a jablky a tmavou s kešu. Obě bez přidaného cukru! Mléčná čokoláda CUKRFREE je vyrobena z výběrových kakaových bobů z Madagaskaru.

Výraznou čokoládovou chuť jsme zjemnili malým množstvím mléka, sušeným kokosem a jablky. Díky tomu je čokoláda je lehce ovocná a nasládlá, aniž bychom museli přidávat cukr nebo sladidla. Vyzkoušejte toto zdravé mlsání!

Michaela D. - ,,Celý život mám ráda čokoládu. Kamkoli jedu, kupuju čokolády a čokoládové tyčinky a zkouším nové chutě. Tato moje láska mě dovedla až k výrobě vlastní čokolády. Ne takové, kdy si koupíte od velkého výrobce kakaovou hmotu, tu rozpustíte a nalejete do forem. Ale takové, kdy si najdete ty nejlepší kakaové boby na světě, pečlivě je ručně protřídíte, opražíte (různé boby vyžadují různou teplotu a dobu pražení), nadrtíte, odslupkujete a pak několik dní melete v kamenném mlýnu (melanžéru). Tak získáte svoji vlastní kakaovou hmotu. Po odležení (staření), kdy ještě dobíhají započaté chuťové procesy, kakaovou hmotu ztemperujete (zahřejete, ochladíte a znovu zahřejete). Je to taková alchymie, kdy každý teplotní stupeň hraje roli. Pak už jen nalejete do forem a po ztuhnutí vyklepnete a ručně zabalíte. Dobře ztemperovaná čokoláda se krásně leskne a při odlomení hlasitě křupne.. Vše probíhá u jednoho výrobce, a proto se takové čokoládě ve světě říká BEAN TO BAR neboli hezky česky OD BOBU PO TABULKU. Je úžasné, jak můžete během tohoto procesu ovlivnit chuť čokolády. Chci vám co nejvíce přiblížit chuť a aroma kakaových bobů z konkrétní země, proto boby nemíchám a všechny čokolády jsou single origin. Čokoláda z bobů z Vietnamu chutná úplně jinak než čokoláda z bobů z Tanzanie nebo třeba ze Šalamounových ostrovů, i když obsahuje stejné procento kakaových bobů. Výroba jedné tabulky trvá i týden, ale výsledek stojí za to!´´

Tato 70% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

HMOTNOST: 60 g
ZEMĚ PŮVODU: Madagascar
SLOŽENÍ: Kakaové boby, sušené mléko, kakaové máslo, sušený kokos, sušená jablka. Obsah kakaového sušiny nejméně 70%. Může obsahovat stopy ořechů.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2517 kJ/604 kcal
Tuky 51 g
z toho nasycené mastné kyseliny 32 g
Sacharidy 19 g
z toho cukry 12 g
Bílkoviny 13 g
Sůl 0,0g

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

BIO 80% Haiti Georgia Ramon 50g

BIO 80% Haiti Georgia Ramon 50g

80% BIO čokoládová tabulka Georgia Ramon.

skladem

169 Kč

95% ACERO (s javorovým sirupem) Amedei 2KG (pecky)

95% ACERO (s javorovým sirupem) Amedei 2KG (pecky)

Nejlepší "skoro stovka" na světě. Umělecké dílo z kakaa od Amedei z Toskánska v obřím balení 2kg pecek profi gastro.

skladem

3 999 Kč

BIO 75% Guatemala Volcano Blast - Kakau Worship 75g

BIO 75% Guatemala Volcano Blast - Kakau Worship 75g

BIO 75% čokoláda z Guatemalského kakaa Mayů s kokosovým květovým cukrem a CHILLI.

skladem

199 Kč 179 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím