Oh, překvapení! Mléčná čokoláda s 65% kakaa - BEZ CUKRU. Tato čokoláda je šťastnou fúzí mezi jemností mléčné čokolády a čistotou 100% čokolády. Výsledek: mléčná čokoláda bez přidaného cukru s překvapivou silou, která vás uhrane! Vychutnejte si ji s oblíbeným ovocem nebo vínem.
Původ kakaa: Bagua, Amazonas, Peru Degustační poznámky: Lískové ořechy, lanýžový krém
BAGUA KMENOVÉ KAKAO - Nativní kakao, jedinečné a vysoce kvalitní.
Kakao Bagua je nepochybně jedním z nejkrásnějších pokladů Amazonie a patří k nejstarším odrůdám kakaa na světě, jehož pěstování sahá až do roku 3000 před naším letopočtem, kdy rostlo divoce. V peruánské oblasti Amazonie s tropickým podnebím a diverzifikovaným zemědělstvím objevil ICAM neprozkoumané plantáže, kde se zachovala autentická a originální chuť „Xocoatl“, kterou stále pěstuje komunita Mayo Chincipe. ICAM odhalil nejstarší a nejvyhledávanější ze všech odrůd kakaa: extrémně vzácné, křehké a raritní kakao Criollo, které se nyní pěstuje pouze v malých, specifických oblastech světa. Je to velmi světlé, téměř bílé kakao, které má jemné, ale aromatické tóny, odhalující intenzivní, výraznou chuť. Autentická a čistá chuť tohoto kakaa vždy vede k mimořádné čokoládě.
V Peru ICAM spolupracuje s APROCAM, družstevním sdružením, které v současnosti sdružuje asi 460 malých pěstitelů kakaa a kávy, z nichž velká část patří k původní komunitě Awajúnu. Hlavním cílem APROCAMu je zlepšit kvalitu života svých členů a zvýšit jejich zisky podporou kvality kakaa. Všechny aktivity spolupráce se řídí kritérii environmentální udržitelnosti, která zaručují zachování stávajícího ekosystému, kritérii sociální udržitelnosti, která přispívají k blahu jejích členů, a ekonomickou udržitelností při spravedlivém sdílení zisků.
***
- Příběh Qantu začíná před deseti lety v Cuscu v Peru, dva mladí cestovatelé Elfi a Maxime se náhodou setkají a plamen okamžitě vzplane... Tento plamen se přenese do světa kakaa v roce 2014 během jejich první návštěvy plantáže, Alto El Sol v severním Peru, kde tato nesmírná vášeň a hrdost pěstitelů kakaa otřásla chodem jejich životů.
- Při výzkumu kakaa objevili čokoládu vyrobenou z bobů po tabulku malými řemeslnými výrobci čokolády. Bylo to naprosté překvapení, chutě, stejně silné a odlišné od jedné tabulky k druhé, ohromily naše dva budoucí výrobce čokolády. Nápad pak začíná růst, Elfi pochází ze země pěstující kakao, Maxime ze země hojně konzumující čokoládu, 1 + 1 = 2…
- V létě 2016 se sen stal skutečností, farmáře vybrali, nakoupili drobné vybavení, první dovoz kakaových bobů na cestě, kouzlo mohlo začít.. I když první tabulky nejsou úplně kouzelné, úsilí se vyplácí, protože první tři tabulky Qantu byly oceněny dvěma zlatými medailemi a jednou stříbrnou medailí na Academy of Chocolate Awards v Londýně ve Velké Británii v červnu 2017!
- Ale proč jméno Qantu? Je to silný symbol pro Elfi a Maxime. Symbol jednoty a pohostinnosti, to je název národní květiny Peru a Bolívie. Stejně jako místo, kde se setkali, i tato květina pochází z peruánských And. Slovo Qantu pochází z rodného jazyka Quechua a vyslovuje se „Kantu“.
Elfi a Maxime, jeden z nejrozkošnějších manželských párů v oboru kraftové čokolády, vstoupili na čokoládovou scénu v roce 2017 a hned vyhráli ceny Academy of Chocolate. Povzbuzují farmy, se kterými pracují v Elfiho rodné zemi Peru, aby se vyhnuli ekonomickému pokušení komerčních odrůd kakaa nebo hybridů, místo toho podporují biologickou rozmanitost tím, že se přísně zaměřují na původní odrůdy kakaa. Čokoláda Qantu je hlubokým ponorem do role genetiky a terroiru v příchutích, ve kterých si mohou libovat jak nováčci, tak odborníci.
***
Tato unikátní mléčná 65% čokoláda bez cukru je stejně jako všechny kvalitní čokolády velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin. Navíc díky mléčnému podílu obsahuje vápník a mnoho dalších živin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.
Qantu oh surprise je oslazená pouze mlékem v množství pouhých 3,3g celkových cukrů na polovinu celé tabulky (ekvivalent množství přírodního cukru z plátku jablka).
HMOTNOST: 50 g
ZEMĚ PŮVODU: Kanada Původ bobů: Bagua, Amazonas, Peru
SLOŽENÍ: Organické kakaové boby, sušené mléko, organické kakaové máslo. Obsah kakaové sušiny 65%. Může obsahovat stopy oříšků. Obsahuje mléko.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 25 G (polovina tabulky/1 porce):
Energetická hodnota 148 kcal
Tuky 12g, z toho nasycené mastné kyseliny 7,2g
Sacharidy 7,5g (z toho 3g vláknina a 3,3g cukry)
Bílkoviny 4g
Sůl 0mg
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Mohlo by Vás zajímat
Divoká 70% Luisa Abram Acará River
Divoká a lahodná 70% čokoláda z brazilského amazonského lesa.
skladem
239 Kč
55% Kašmírové sny (kozí darkmilk) QANTU 50g
55% prémiová darkmilk čokoláda s kozím mlékem od Qantu z Kanady.
skladem
229 Kč
BIO vanilka bourbon Naturkostbar (Swiss) 25g (CZ-BIO-002)
Organická pravá mletá vanilka bourbon z Madagascaru od Naturkostbar. Švýcarská řemeslná manufaktura, BIO certifikováno.
skladem
899 Kč