Zlatem oceněná organická 100% tabulka ze vzácného kakaa Ayacucho Chuncho z Peru, od tvůrců QANTU z Kanady. Toto kakao je tak jedinečné a jemné, že si ho můžete vychutnat ve 100% kakaové hořké "čokoládě", kterou ocení zejm. purističtí gurmáni. Původ: La Mar, Ayacucho, Pérou Ocenění: Zlatá medaile, Academy of Chocolate Awards 2018, Londýn

  • Příběh Qantu začíná před deseti lety v Cuscu v Peru, dva mladí cestovatelé Elfi a Maxime se náhodou setkají a plamen okamžitě vzplane... Tento plamen se přenese do světa kakaa v roce 2014 během jejich první návštěvy plantáže, Alto El Sol v severním Peru, kde tato nesmírná vášeň a hrdost pěstitelů kakaa otřásla chodem jejich životů.
  • Při výzkumu kakaa objevili čokoládu vyrobenou z bobů po tabulku malými řemeslnými výrobci čokolády. Bylo to naprosté překvapení, chutě, stejně silné a odlišné od jedné tabulky k druhé, ohromily naše dva budoucí výrobce čokolády. Nápad pak začíná růst, Elfi pochází ze země pěstující kakao, Maxime ze země hojně konzumující čokoládu, 1 + 1 = 2…
  • V létě 2016 se sen stal skutečností, farmáře vybrali, nakoupili drobné vybavení, první dovoz kakaových bobů na cestě, kouzlo mohlo začít.. I když první tabulky nejsou úplně kouzelné, úsilí se vyplácí, protože první tři tabulky Qantu byly oceněny dvěma zlatými medailemi a jednou stříbrnou medailí na Academy of Chocolate Awards v Londýně ve Velké Británii v červnu 2017!
  • Ale proč jméno Qantu? Je to silný symbol pro Elfi a Maxime. Symbol jednoty a pohostinnosti, to je název národní květiny Peru a Bolívie. Stejně jako místo, kde se setkali, i tato květina pochází z peruánských And. Slovo Qantu pochází z rodného jazyka Quechua a vyslovuje se „Kantu“.

Elfi a Maxime, jeden z nejrozkošnějších manželských párů v oboru kraftové čokolády, vstoupili na čokoládovou scénu v roce 2017 a hned vyhráli ceny Academy of Chocolate. Povzbuzují farmy, se kterými pracují v Elfiho rodné zemi Peru, aby se vyhnuli ekonomickému pokušení komerčních odrůd kakaa nebo hybridů, místo toho podporují biologickou rozmanitost tím, že se přísně zaměřují na původní odrůdy kakaa. Čokoláda Qantu je hlubokým ponorem do role genetiky a terroiru v příchutích, ve kterých si mohou libovat jak nováčci, tak odborníci.

Proč nemá výrobek v názvu slovo čokoláda? Ze zákona se smí čokoládou nazývat pouze výrobek obsahující nějaké sladidlo. Toto je Organická prémiová 100% kakaová tabulka zcela bez aditiv.

,,100% čokolády jsou obecně mé nejoblíbenější a osobně je používám i jako přírodní tonikum/energizér před tréninky - nepůsobí stimulačně a bez reálné energie jako například káva/nakopávače a nezasahují ani do spánku ani do CNS - jsou vybalancovány vysokým obsahem theobrominu a nejsou energizérem jen na základě stimulace, ale zejména na základě skutečné a objemné kalorické hodnoty (zejm. z kakaových tuků), která je významná i ve velmi malém množství gramáže (20-30g). Běžně na 50g odjedu perfektní trénink i v noci a pak jdu hned spát. Obsah dalších mnoha živin, zejm. hořčíku a dalších minerálů podporuje výkon i regeneraci.´´

theobromine-chain

,,Theobromin je ve stejné třídě stimulantů jako kofein, ale je zcela odlišný, protože nabízí déle trvající a uvolněnější energii bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromin kofein dokonale balancuje. Na rozdíl od kofeinu není theobromin stimulantem centrálního nervového systému, a proto obvykle neprodukuje pocity na hraně nervozity a hl. není návykový. Energie z theobrominu dodává více soustředění a spíše harmonizuje/stabilizuje než nakopává. Theobromin a kofein jsou podobně konstruované typy farmakologicky aktivních látek, ale se znatelně odlišnými účinky. Theobromin je jemný, mírný, má pomalý nástup, je dlouhodobý a není návykový, zatímco kofein je intenzivní, silný, rychle působící, krátkodobý a zcela návykový. Efekty přírodních alkaloidů ve vysokoprocentní čokoládě jsou skvěle stabilizovány jejím bohatým tukem, vlákninou a mikroživinami a působí v celku neuvěřitelných 200+ látek synergicky jako superpotravina - i proto se kakau již od Aztéků přezdívá pokrm bohů.´´

Tato 100% "čokoláda" je stejně jako všechny kvalitní 100% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh 100% kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se). Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Každá 100% "čokoláda" chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace. Po čase se "stovkami" se dokonale mění preference chutí.

Superpotravina k posílení energie.

HMOTNOST: 50 g
ZEMĚ PŮVODU: Kanada
SLOŽENÍ: Kakaové boby*, kakaové máslo*. *certifikované organic z ekologického zemědělství od ECOCERT KANADA. Zemědělství mimo EU. Obsah kakaové sušiny 100 %. Může obsahovat stopy mléka a oříšků.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 25 G (polovina tabulky/1 porce):

Energetická hodnota 135 kcal
Tuky12 g, z toho nasycené mastné kyseliny 7g
Sacharidy 2g (z toho 1,5g vláknina a 0,5g cukry - ne přidané)
Bílkoviny 4g
Sůl 9mg

Odrůda kakaa:  Chuncho - Ayacucho, Peru
Aroma profil:  

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.


Mohlo by Vás zajímat

85% Pulukan (BALI) - Krakakoa 50g

85% Pulukan (BALI) - Krakakoa 50g

85% čokoláda z kakaových bobů z oblasti Jembrana na západním Bali.

skladem

159 Kč

100% Herufek (bez přísad) - Uganda Semuliki Forest

100% Herufek (bez přísad) - Uganda Semuliki Forest

100% čokoládová tabulka z organických bobů vyrobená v ČR.

skladem

129 Kč

BIO 100% Esmeralda (bez přísad) A. Morin 100g

BIO 100% Esmeralda (bez přísad) A. Morin 100g

BIO 100% čokoládová tabulka z Ekvádorského kakaa, oceněná dvěma mezinárodními medailemi.

skladem

199 Kč

Provozovatel webu, Adam Raw, se sídlem Metylovice 552, Metylovice, 73949, IČ: 03452824, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím