58,5% Tmavá mléčná s českými borůvkami (Madagaskar) Míšina č. 50g
Prémiová darkmilk čokoláda s českými borůvkami, oceněná zlatou medailí AoC. Zobrazit více
Výrobce: | Výrobce: Míšina čokoláda |
Kód: | Kód: MIS17 |
Tato tmavá mléčná čokoláda je vyrobena z organických kakaových bobů z Madagaskaru. Tyto boby chutnají po ovoci a my jsme k nim ještě přidaly divoké borůvky z českých lesů. Všechny suroviny meleme několik dní v kamenném mlýně. Díky tomu se všechny chutě krásně propojí a čokoláda získá barvu, chuť i vůni borůvek.
Pozor! U téhle čokolády se nepodaří zatajit, že jste ujídali - fialové jazyky vás prozradí :-)
Tato čokoláda získala v roce 2020 zlatou medaili v prestižní světové soutěži Academy of Chocolate Awards v Londýně. Ve stejném roce získala i 2 hvězdy ve světové gurmánské soutěži Great Taste Awards v Anglii.
***
Tato unikátní kozí mléčná 58,5% čokoláda bez rafinovaného cukru, emulgátoru a jakýchkoli jiných zbytečných aditiv je stejně jako všechny kvalitní čokolády velmi bohatá na energii stabilních kakaových tuků (v tomto případě i cukrů z třtinové šťávy), specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin. Navíc díky mléčnému podílu obsahuje vápník a mnoho dalších živin - dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Michaela D. - ,,Celý život mám ráda čokoládu. Kamkoli jedu, kupuju čokolády a čokoládové tyčinky a zkouším nové chutě. Tato moje láska mě dovedla až k výrobě vlastní čokolády. Ne takové, kdy si koupíte od velkého výrobce kakaovou hmotu, tu rozpustíte a nalejete do forem. Ale takové, kdy si najdete ty nejlepší kakaové boby na světě, pečlivě je ručně protřídíte, opražíte (různé boby vyžadují různou teplotu a dobu pražení), nadrtíte, odslupkujete a pak několik dní melete v kamenném mlýnu (melanžéru). Tak získáte svoji vlastní kakaovou hmotu. Po odležení (staření), kdy ještě dobíhají započaté chuťové procesy, kakaovou hmotu ztemperujete (zahřejete, ochladíte a znovu zahřejete). Je to taková alchymie, kdy každý teplotní stupeň hraje roli. Pak už jen nalejete do forem a po ztuhnutí vyklepnete a ručně zabalíte. Dobře ztemperovaná čokoláda se krásně leskne a při odlomení hlasitě křupne.. Vše probíhá u jednoho výrobce, a proto se takové čokoládě ve světě říká BEAN TO BAR neboli hezky česky OD BOBU PO TABULKU. Je úžasné, jak můžete během tohoto procesu ovlivnit chuť čokolády. Chci vám co nejvíce přiblížit chuť a aroma kakaových bobů z konkrétní země, proto boby nemíchám a všechny čokolády jsou single origin. Čokoláda z bobů z Vietnamu chutná úplně jinak než čokoláda z bobů z Tanzanie nebo třeba ze Šalamounových ostrovů, i když obsahuje stejné procento kakaových bobů. V čokoládách nenajdete žádný odtučněný kakaový prášek, mléčný tuk nebo lecitin, ale pouze nealkalizované výběrové kakaové boby, třtinový cukr a kakaové máslo. V mléčné čokoládě je navíc ještě plnotučné mléko. Výroba jedné tabulky trvá i týden, ale výsledek stojí za to!´´
HMOTNOST: 50 g
ZEMĚ PŮVODU KAKAA: Madagaskar
SLOŽENÍ: kakaové boby, třtinový cukr, kakaové máslo, sušené mléko, sušené borůvky 5%
Obsah kakaové sušiny nejméně 58,5 %. Může obsahovat stopy ořechů.
Minimální trvanlivost 1 rok od data výroby.
Hmotnost suroviny (g) | 100 |
Energetická hodnota (kJ) | 2367 |
Energetická hodnota (kcal) | 569 |
Tuky celkové (g) | 41 |
Nasycené mastné kyseliny (g) | 25 |
Sacharidy využitelné (g) | 39 |
Cukry celkové (g) | 35 |
Bílkoviny celkové (g) | 7,3 |
|
0,1 |
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.
Mohlo by Vás zajímat
40% Matcha Kotobuki (bílá čokoláda) Míšina č. 50g
Prémiová bílá čokoláda se zeleným čajem Matcha Kotobuki.
70% Uganda s kávou (Kenya Massai a Ethiopia Suke Quto) - Míšina č. 50g
Tmavá čokoláda z výběrových ugandských kakaových bobů (Semuliki Forest) s kávou.
42% Česká malina (bílá čokoláda/vegan) Míšina č. 50g
Jemná bílá veganská čokoláda s českými malinami! Místo kravského mléka v ní najdete kešu a bezlepkové ovesné vločky.