BIO extra panenský a nefiltrovaný olivový olej ENA ENA - 250ml
Prémiový organický olivový olej (epan) s vysokým obsahem polyfenolů. Zobrazit více
PGI Olympia BIO extra panenský olivový olej nefiltrovaný, z odrůdy oliv Koroneiki z antické Skillountie v oblasti Olympie na Peloponésu (ve výšce 450 metrů nad mořem), kde rostou staleté olivovníky bez jakéhokoliv lidského vlivu. Olivy jsou sbírané začátkem listopadu ručně ještě zelené a nezralé. Výsledkem lisování je fantastický olivový olej s unikátními organoleptickými vlastnostmi. Olej má velmi nízkou kyselost, delikátní příjemně nahořklou chuť a spoustu žádoucích látek a antioxidantů. K lisování oleje dochází maximálně do 10 hodin od sklizně oliv při teplotě do 23°C. To nejlepší z řecké přírody.
Tento ceněný klenot od ručně vybíraných odrůd Koroneiki z nejlepších organických olivových hájů vyniká svou živou zlatozelenou barvou, vyváženými květinovými vůněmi a bylinnou chutí s jemně pikantními tóny, která vás přenese do nedotčeného prostředí svého původu.
Vlastnosti lahvování a balení
Dusík je indukován v nerezových nádržích a v prostoru hlavy láhve
Další výhody BIO ENA ENA:
• získávané z olivovníků ve věku do 200 let
• BIO certifikováno a ekologicky pěstované tak, aby udržovaly ideální podmínky růstu po celý rok,
tedy udržení dlouhověkosti stromů a mikroklimatu v každém regionu
• extrahováno podle velmi přísných protokolů, během několika hodin po sklizni, zachování jejich čerstvosti, jedinečné vůně a chuti i jejich cenných výživových složek
• skladováno pro optimální zachování jejich kvalitativních charakteristik
• plněno podle nejvyšších standardů v našich zařízeních s dusíkem přidaným do všech obalů,
aby byly chráněny před škodlivými účinky světla a kyslíku
• oceněny rok co rok na mezinárodních soutěžích za jejich výjimečnou kvalitu i chuť
***
Obsah polyfenolů tohoto oleje je nad hranicí 500mg / kg
Evropský úřad pro bezpečnost potravin schválil zdravotní tvrzení (nařízení Komise (EU) 432/2012), že polyfenoly olivového oleje přispívají k ochraně krevních lipidů před oxidačním stresem.
Toto tvrzení lze použít pouze u olivových olejů obsahujících nejméně 250 mg hydroxytyrosolu, tyrosolu nebo jejich derivátů na 1 kg olivového oleje a příznivého účinku se dosáhne při denním příjmu 20 g takového olivového oleje. Již 1,5 lžíce takového oleje denně je tedy velmi významným zdrojem antioxidantů.
Tento polyfenolický extra panenský olivový olej obsahuje více než 500mg polyfenolů na 1kg.
Pozn.: Kromě olivového oleje nalezneme vysoké množství různých polyfenolů například také v tmavé čokoládě, kakaovém prášku a bobech (s obsahem okolo 1800mg-3400mg na 100 gramů!)
Olivový olej se historicky ve všech ohledech dostatečně prokázal tradiční středomořskou kuchyní, věky a časem užívání zdravými lidmi vč. velkého množství centenariánů, kteří opakovaně označují olivový olej jako stabilní základ svého jídelníčku.
Lokalita: Antická Skillountie (450m.n.m.), Olympie, Peloponés
Odrůda: Koroneiki
Sklizeň: 5. - 10. listopad
Obsah: 250ml Kyselost 0,17%
Mohlo by Vás zajímat
Viking Chimaera Monstrosa Oleum (extra virgin ratfish oil) 10ml
Severský extra panenský olej z jater divoké Chiméry Podivné.
Vysokopolyfenolický olivový olej (extra panenský a nefiltrovaný) - Megaritiki Ladolea
Vysoce antioxidační a lahodný olivový olej.
Vitamíny D3 + K2 v MCT (Woldo) KAŽDÝ SAMOSTATNĚ po 50ml/1800 kapek
Synergická kombinace dvou důležitých pro-vitálních látek.
BIO RAW kokosové máslo Naturkostbar (Swiss) 200g (CZ-BIO-002)
Sametové, hedvábné, syrové kokosové máslo ze srílanských kokosů. Švýcarská řemeslná manufaktura, zpracování do 41°C, BIO certifikováno.
100% Divoká jaguáří (Theobroma bicolor) - Naive 50g
100% kakaová tabulka z jaguářích bobů z mikro šarže soukromého divokého sběru v džungli od Chocolate Naive s čerstvě lisovaným kakaovým máslem.